Nails routine (Mai 2014)


RO: De la precedenta postare de acest fel a trecut mai bine de un an iar produsele s-au schimbat de atunci si pana acum de cateva ori chiar dar de fiecare data am marcat schimbarile doar in postarile de Ins&Outs insa recent m-am gandit ca ar fi totusi timpul sa fac si o noua postare cu actualele produse pe care le folosesc in momentul de fata si de care sunt foarte mai mult sau mai putin multumita (de majoritatea sunt chiar incantata).




1. Dizolvant pe baza de ulei Kallos


 A ramas acelasi, am pierdut sirul lor, am cumparat nenumarate sticlute si nu preconizez ca-l voi schimba prea curand. Iar de cand tot "swatch-uiesc" nu stiu cate oje deodata este o minune avand in vedere ca nu este atat de agresiv ca un dizolvant cu alcool sau acetona.

2. Sally Hansen Instant Cuticle Remover


Prezent si in postarea anterioara dar de atunci am inceput sa-l folosesc tot mai rar la maini pentru ca am ajuns la concluzia ca produsele hidratante ma ajuta mult mai mult decat solutia Sally Hansen. Este un gel cu pH alcalin pe care il aplicati pe cuticule si le inmoaie astfel incat sa le puteti indeparta cu usurinta.

3. Hidratare cuticule

3.1 ACM NOVOPHANE Nail Cream


Este o crema pentru unghii dar sistemul de dozare este perfect pentru aplicarea cremei pe cuticule, ceea ce si fac. Asa ca atunci cand imi aduc aminte, dau repede pe fiecare unghie, o las putin si apoi incep sa masez. Mie imi place mult si efectele se vad imediat, e emolienta si hidratanta, va trebui sa ma credet pe cuvant pentru ca nu imi aduc aminte unde i-am pus cutia pe care erau trecute ingredientele.

3.2 CND Solar Oil


Solar Oil este un amestec de 3 uleiuri si are aceeasi utilizare ca ACM Nail Cream, adica pentru hranirea unghiilor si a cuticulelor. Cand l-am incercat pentru prima data am fost pur si simplu uimita de efectele imediate. Aveam niste cuticule uscate pentru ca le neglijasem cam mult dar dupa ce am stat cu uleiul pana s-a absorbit, zona arata si se simtea mult, mult mai bine. Cautand informatii pe net, nu m-a mirat sa descopar ca multe lume este incantata de acest ulei.

4. Base Coat

4.1 OPI Natural Base Coat


In ultimul an am schimbat cateva baze dar niciuna nu m-a multumit pe deplin iar la sfarsitul lui Noiembrie am profitat de oferta Top Line si mi-am cumparat baza OPI. De atunci am folosit-o exclusiv si pot spune ca face o treaba buna in a proteja unghiile, se usuca repede isr ojele se aplica frumos si usor.

4.2 PVA


La un moment dat m-am saturat sa ma chinuiesc sa dau jos ojele cu sclipici si sa ma feresc de ele din cauza ca urasc sa le dau jos de pe unghii. Asa ca mi-am cumparat frumos adeziv PVA, un adeziv non-toxic, nu ataca in niciun fel unghia iar aplicat se comporta ca o baza de tipul "peel-off". Dar nu e chiar asa de usor de lucrat cu ea pentru ca trebuie sa gasesti doza perfecta: in strat prea subtire nu se cojeste usor iar in strat prea gros astepti foarte mult sa se usuce. Pentru a usura aplicarea eu am pus-o intr-o sticla veche Farmasi pe care m-am chinuit ceva s-o curat.

5. Oja!!! Daca nu ati apucat, puteti vedea colectia mea de oje (care intre timp a mai capatat ceva sticlute colorate)

6. Top Coat

Daca anul trecut ziceam ca nu am gasit inca un top coat care sa-mi placa, acum am mai multe pe care le alternez in functie de preferinte

6.1 Milani Glosse Top Coat


Pe care l-am luat in urma parerilor pozitive despre el. Da un luciu frumos ojei, o usuca mai repede cat despre rezistenta, nu am multe asteptari de la el pentru ca am alt top coat pentru asta.

6.2 OPI RapiDry


Atunci cand vreau ca oja sa se usuce foarte repede apelez cu incredere la RapiDry. Este foarte bun si m-a impresionat de la prima utilizare. Nu il folosesc prea des pentru ca il pastrez pentru ocaziile in care am nevoie de el, mai ales pentru ca nu-l am decat in varianta mini, de 3.75 ml. Daca vreti un top coat cu uscare rapida si nu vreti Seche Vite, alegeti cu incredere RapiDry. Eu oricum il recomand mereu in detrimentul lui Seche Vite care stiti ca este interzis persoanelor insarcinate si cunosc persoane carora le-a facut mai mult rau decat bine. Doar ca trebuie sa aveti grija atunci cand il aplicati pentru ca tinde sa ia din oja aplicata pe unghii, de aceea apare colorat in sticluta mea, el fiind incolor.

6.3 CND VINYLUX Weekly Top Coat


Este cel mai recent top coat intrat in colectie iar despre CND VINYLUX v-am mai povestit. Practic gama VINYLUX a fost conceput pentru a avea o manichiura perfecta timp de o saptamana si folositi acest top coat peste ojele din aceeasi gama. Dar, avand in vedere cat de incantata am fost de manichiura mea cu Lush Tropics incat am zis ca merita sa incerc top coat-ul si peste alte oje. In combinatie cu oja VINYLUX, manichiura mea a tinut 10 zile fara ca oja sa sara sau sa se toceasca prea mult, abia astept sa vad cum e in combinatie cu alte oje

***

Shop the post:

  • Dizolvantul de oja Kallos: reprezentante Kallos sau magazine ce vand produsele lor / costa 5.5 lei
  • Sally Hansen Instant Cuticle Remover: BeautyJoint / 7.29$
  • ACM NOVIPHANE Nail Cream: farmacii / 26 lei (la Farmacia Tei)
  • CND Solar Oil: magazinele Top Line sau saloanele partenere / variaza in functie de varianta
  • OPI Natural Base Coat: magazinele Top Line sau saloanele partenere / in jur de 43 lei
  • PVA: eu l-am luat de la Casa Retro / 6 lei
  • Milani Glosse Top CoatCosmetica Verde / 15 lei
  • OPI Rapidry Top Coat: magazinele Top Line sau saloanele partenere / 67 lei
  • CND VINYLUX Weekly Top Coat: magazinele Top Line sau saloanele partenere / aprox 50 lei

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

7 comments:

  1. Foarte misto! Am facut si eu cateva poze pentru a-mi prezenta noua rutina a unghiilor, sa vad cand am timp sa scriu articolul.
    Ma bucur ca iti place Kallos, e dizolvantul meu preferat. Imi doresc sa incerc si eu PVA, dar nu cred ca gasesc la mine in oras. Am asa multe oje sclipicioase greu de indepartat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si al meu! :) Abia astept sa citesc si articolul tau. Pup :*

      Delete
  2. In sfarsit am aflat si eu cam cat costa top coat-ul de la CND :)) Am cautat pe toate blogurile si nimic. Merita luat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iar eram pe cealalta adresa :)) doamne..

      Delete
    2. Eu sa stii ca am cautat pe sfantul Google :))

      Delete
  3. Tare mult îmi place modul în care tratezi fiecare subiect! :-)
    Concluzie: Trebuie să încerc dizolvantul de la Kallos! ♥

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram