7 produse pentru un machiaj super rapid (+ Beautyblender)


Desi uneori imi place sa stau in fata oglinzii zeci de minute si sa-mi fac cate un machiaj mai elaborat, de cele mai multe ori nu am si timpul necesar si deseori, fiind pe fuga, apelez la cateva produse cu care sa-mi fac treaba foarte rapid ca apoi sa ies pe usa. Si stiu ca nu sunt singura, fie ca va treziti mai tarziu dimineata, sau poate aveti copii, nu avem mereu timp pentru un machiaj elaborat insa poate nici nu vrem sa iesim nemachiate din casa. Asa ca am ales azi pentru voi cateva produse care-mi plac tocmai pentru usurinta cu care le folosesc si pentru timpul pe care mi-l scutesc atunci cand ma pregatesc.

Pentru a intelege putin procesul prin care imi aleg produsele, eu vreau o uniformizare a tenului insa nu ma intereseaza ca tenul sa arate perfect si astfel aleg mereu produse cu acoperire mica spre medie, mi se pare ca arata mult mai bine si mai natural decat un fond de ten cu acoperire foarte mare insa imi camuflez mereu cearcanele. Apoi urmatorul punct de interes pentru mine, sunt sprancenele, pentru ca sunt inegale si trebuie sa le "egalez" prin machiaj iar in rest mai apelez la rimel pentru a echilibra cumva zona ochilor. Mi se pare ca atunci cand am doar sprancenele conturate dar fara rimel cumva arata ciudat. Iar in rest, daca mai am timp, mai iau un blush si ruj si cam asta e.



SEPHORA WONDERFUL CUSHION FOUNDATION

* 96 lei * link produs *


Am descoperit ca fondurile de ten cushion sunt cele mai bune atunci cand vrei o aplicare foarte rapida. Nu trebuie sa scoti produs dintr-un tub, nu trebuie sa-l aplici pe mana si nu trebuie sa te murdaresti pe degete in tot acest proces. Doar iei un buretel, fie cel inclus in astfel de fonduri de ten insa acestea nu se spala complet si mi se par cam neigienice asa ca cea mai buna solutie pe care am gasit-o e aceea de a baga Beautyblender-ul direct in burete. Astfel se imbiba cu produs si apoi il aplicati pe ten prin miscarile obisnuite de tapotare. Pe langa asta, am observat ca fondurile de ten cushion tind sa aiba o consistenta usoara si arata foarte natural aplicate pe ten, ii dau un aspect luminos si dewy si chiar daca aplici mai multe straturi nu va arata ca o masca. Ce-i drept, in combinatie cu un ten gras sau cu portiuni grase nu e cea mai fericita combinatie insa v-am mai zis ca pe mine chiar nu ma mai deranjeaza daca se intampla sa lucesc. Iar daca aveti un astfel de fond de ten, nu uitati ca din cand in cand, atunci cand vi se pare ca nu mai luati destul produs, sa intoarceti buretele de pe o parte pe alta cu ajutorul unei pensete ca partea folosita sa se imbibe la loc cu produs si intre timp s-o folositi pe cea de jos care a stat in fond de ten.

SKIN FOOD SALMON DARK CIRCLE CONCEALER

* 8.55 $ * link produs *


Apoi trec la noul meu anticearcan preferat. Inca nu am apucat sa va prezint cea mai recenta comanda iHerb dar aceasta a inclus si anticearcanul Skin Food. Ce imi place si de ce a devenit imediat preferatul meu in acest moment este faptul ca, asa cum ii zice si numele, culoarea lui este una somon, nuanta perfecta pentru a-mi neutraliza cearcanele. Am observat de-a lungul anilor faptul ca produsele cu subton roz sunt mult mai eficiente ca cele galbene in neutralizarea culorii cearcanelor mele, care tind sa fie mai albastrui decat violet. In acelasi timp si zona arata mai luminoasa si mai bine decat atunci cand am mai mult galben in jurul ochilor. Dar revenind la anticearcan, este unul foarte (foarte) emolient ceea ce imi place, mai ales in perioada asta dar si pentru ca zona din jurul ochilor este foarte uscata in cazul meu. E bine pigmentat si pentru a-l aplica cat mai repede, folosesc pensula Real Techniques Deluxe Crease Brush. Il concentrez in coltul intern unde am cea mai mare nevoie insa il intind inclusiv pe pometi unde am petele pigmentare, pentru ca aceasta culoare nu doar ca neutralizeaza cearcanele, dar este buna si pentru pete maro. Iar pentru a-l difuza perfect si imbina cu fondul de ten, dau repede tot cu Beautyblender-ul.

SHISEIDO TRANSLUCENT LOOSE POWDER

* 195 lei * link produs *


Ramanand la Beautyblender, iau pudra pulbere Shiseido si am grija sa fixez imediat anticearcarcul. Pentru ca este atat de emolint, tinde sa se stranga in linii dar si zona luceste destul de mult asa ca iau pe varful ascutit al Beautyblender-ului niste pudra si o aplic sub ochi. E ceva intre baking si aplicare clasica pentru ca nu aplic o cantotate mare de pudra, mi se pare ca prin baking zona arata mata si uscata imbatranind, insa folosesc buretele umezit pentru aplicare pentru ca am observat ca asa fixez mai bine decat daca as folosi o pensula pentru acest pas. Pudra Shiseido este una care-mi place foarte mult si e de cativa ani o prezenta constanta in colectie. Ce-mi place este ca e super fina si nu incarca deloc tenul, nu e detectabila la suprafata pielii si matifiaza dar nu exagerat. Nu-mi place deloc tenul foarte mat, din nou, mi se pare nenatural.

BENEFIT GIMME BROW

* 129 lei * link produs *


Dintre toate produsele mele pentru sprancene, cel mai si cel mai rapid ramane gelul de sprancene colorat, al meu fiind Gimme Brow de la Benefit insa orice gel colorat cu fibre ar functiona. Daca nu aveti goluri mari in sprancene, scapi imediat, doar periezi putin sprancenele pentru a le colora si aia e insa avantajul mare este ca puteti folosi varful aplicatorul unde se gaseste exces de produs pentru a aplica in goluri mai multa culoare. Cam asta fac eu in spranceana dreapta dupa care trec la stanga careia trebuie sa-i acord mult mai putina atentie. Totul merge foarte rapid, pentru ca nu trebuie sa fii prea precisa asa cum e cazul creioanlor sau altor produse si uimitor, intr-un minut termin sprancenele, ceea ce chiar e un record pentru mine. No judgement, please!

BOURJOIS VOLUME REVEAL MASCARA

* 39 lei * link produs *


Printre rimelurile misto descoperite in ultima vreme se numara si acesta de la Bourjois. V-am, mai povestit despre el si atunci v-am zis ca imi place in special pentru rezistenta excelenta pe care o are pe genele mele si cand majoritatea rimelurilor tind sa mi se intinda sub ochi, acesta nu o face. De aceea e alegerea perfecta atunci cand nu am chef sa stau cu grija ca mi s-a intins rimelul la ochi. Dar pe langa asta si un atu pe care il are fata de rimelul MUFE Excessive Lash ar fi efectul mai dramatic si alungirea pe care o ofera genelor pe cand celalalt da un efect mai natural. Si pentru ca rezista atat de bine il aplic atat pe genele superioare cat si pe cele inferioare.

SEPHORA WONDERFUL CUSHION CREAM BLUSH

* 55 lei * link produs *


Revenind la ten, pentru cititoarele mai vechi nu cred ca e vreo surpriza ca alegerea mea pentru un produs crema. Imi place naturaletea pe care o dau tenului, imi place usurinta cu care se aplica texturile mai cremoase (nu cele cream to powder) folosind doar degetele iar acesta de la Sephora vine intr-un tub cu un buretel cu care puteti aplica produsul direct pe ten. Pur si simplu strang putin tubul ca sa iasa produs in buretel, tapotez de cateva ori pentru a-l intinde pe pometi si apoi revin tot cu Beautyblender-ul pentru a estompa foarte bine culoarea. Nuanta pe care o am eu, 01 Raspberry splash, e un roz zmeuriu foarte frumos si chiar daca nuanta e mai intensa initial, aplicat intr-o cantitate mai mica si intins bine arata foarte natural insa sunt si alte nuante mai cuminti disponibile.

NYX SOFT MATTE LIP CREAM

* 34 lei * review * link produs *


De ani de zile va tot spun ca aceste rujuri lichide sunt foarte, foarte misto si ma bucur ca acum in sfarsit primesc atentia pe care mi s epare ca o merita. Alaturi de Sephora Cream Lip Stains, mi se par ca au formula cea mai misto de ruj lichid dintre cele incercate de mine. Sunt super comfortabile pe buze si nu simti ca ti le usuca de-a lungul zilei, nu crapa, rezista bine iar gama de culori de super variata. Eu am 4 culori insa alegerea mea pentru acest machiaj a fost Sao Paulos, tot un roz zmeuriu care merge de minune in pereche cu fardul crema Sephora. Se aplica atat de usor, fiind ca o spuma, insa precis si fie il puteti aplica intr-un strat opac, fie puteti aplica putin in mijlocul buzei ca apoi sa intindenti bine produsul pe buze si sa creati ca un stain. Ah, si nu in ultimul rand, miros delicios, nu ca alte rujuri lichide. Stiu ca unele culori tind sa nu fie la fel de opace din primul strat deci n-ar fi rau sa le incercati inainte insa Sao Paulo si Amsterdam sunt foarte pigmentate.

Voi aveti anumite produse cheie pentru un machiaj foarte rapid?

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

12 comments:

  1. 1. Ce nuanta ai la Gimmie Brow? Eu am luat un set Benefit - cu creionul cu capat "diamant" - dar culoarea e cata inchisa (am luat 6, ca 3 mi se parea mult prea deschis) - dar merge iarna cand nu mai am sprancenele decolorate daca o folosesc cam dupa prima 1/4 parte a sprancenei.
    2. Despre concealer am citit si eu laun moment dat, si am tot asteptat sa sa se rezolve haosul cu transportul ca sa il pot lua.. Yet, nu reusesc sa il fac sa scada sub 160 lei prin UPS -_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1. Eu am nuanta 3, initial am crezut si eu ca o sa fie prea deschis insa s-a dovedit a fi perfect. Si la toate celelalte produse Benefit tot 3 am insa mi se potrivea si 4.
      2. Din pacate, nu cred ca mai pupam noi UPS cu iHerb, momentan eu iau cu Global Mail dar ma gandesc sa-mi iau EORI pt DHL.
      Pup :*

      Delete
  2. Mi-ai starnit interesul cu anticearcanul Skin Foods si culoarea asta de somon pare foarte ok. Cred ca si la mine s-ar potrivi mai mult un anticearcan cu subton rozaliu, decat galben. Pacat ca e asa nebunie cu transportul la iHerb, nici nu stiu daca sa mai astept sau sa comand prin Glibal. Tu cat ai platit pe acest transport?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu am facut comanda respectiva in Decembrie, inaintea schimbarilor insa daca ai un cos relativ usor, sub 1 kg si cu o valoare cat mai mare, transportul e mai ieftin, chiar si gratuit.

      Delete
  3. Interesante alegeri pentru un machiaj rapid. Și eu dimineața în 15 minute trebuie să fiu aranjată, pudrată și rujată. Mi-ai dat o idee bună de articol. Din toate produsele prezentate mi-aș dori să încerc și eu GIMME BROW. Sunt în căutarea unui astfel de produs, dar nu știu dacă mi s-ar potrivi, pentru că eu am goluri în sprâncene și mai sunt și neuniforme de la mama natură. Nici un tratament, ulei, sau soluție minune nu a funcționat pentru a le corecta într-un mod natural.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si eu am o spramceana mai subtire ca cealalata pentru ca nu mai vrea sa creasca firele de par (doar ca partea mea buna pentru poze e de partea cu spranceana frumoasa si deasa) si tocmai d-aia ziceam ca e util pentru ca daca dai cu varful depui mai mult produs si culoare in goluri si astfel le umpli.

      Delete
  4. Nice! O sa plec si cu articolul asta dupa mine la urmatoarea vizita in cautare de produse cosmetice!

    ReplyDelete
  5. Când. Ine vorba de mascara am dobândit o dependentă de cele Bourjois. Îmi plac ata de mult.

    ReplyDelete
  6. Nu am nici unul din aceste produse, toate vrem un machiaj cat mai rapid si mai bun si unele produse chiar sunt rapide 😊

    ReplyDelete
  7. Machiajul meu consta in rimel, creion si balsam de buze colorat, insa foarte rar aplic si astea.

    ReplyDelete
  8. Cam ce folosesti si tu, ca tip de produse. De cele mai multe ori aleg un machiaj simplu, insa uneori daca am timp si chef, aplic si un fard.
    Faine pozele! :)

    ReplyDelete
  9. Eu meereu incep cu gandul ca voi face ceva rapid, iar la final ma trezesc ca am aplicat si bronzer, si highlighter si vreo 3 farduri. Am noroc cu sprancenele, sunt cam groase asa ca nu le mai fac nimic, mi se pare ca le as evidentia prea tare. Imi place cum arata blush-ul, pana acum nu prea m-am inteles cu cele crema/lichide.

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram