The travel tag

RO: Andreea mi-a pasat o leapsa foarte draguta si am zis ca merge de minune ca sa-mi reintru in ritmul de scris pe blog asa ca va invit sa cititi mai departe raspunsurile mele.

1. Unde ai zburat prima dată cu avionul?

La Paris si am avut ceva emotii dar in final mi-a placut mult si spre final, cand incepusem coborarea pentru aterizare, nu stiu ce s-o fi intamplat dar avionul tot urca si cobora, ma simteam ca in roller coaster.

Muzeul Luvru din Paris

2. NumeÈ™te trei lucruri esenÈ›iale pentru tine atunci când călătoreÈ™ti. 
  • ca o pasionata de fotografie, evident ca trebuie sa mentionez aparatul foto si nu, telefonul nu-l inlocuieste, chiar daca e mare si greu
  • poate vi se pare amuzant insa oriunde merg, imi place sa am o harta o zonei/orasului, este foarte utila mai ales daca are si traseele mijloacelor in comun si ma simt eu mai bine cu una pentru ca stiu ca nu ma voi rataci
  • o pereche de adidasi pentru ca imi place sa merg mult si de obicei ma dor calcaiele dupa o vreme dar in adidasi rezist cel mai bine si cel mai mult

3. Cu cine ai vrea să călătorești?

Cu prietenele. Nu am mai facut o iesire intre fete de nici nu mai stiu cand si ar fi distractiv.

4. Ce loc din avion preferi: culoar, mijoc, geam?

Pana acum nu am avut zboruri foarte lungi asa ca mereu mi-am luat si mi-a placut sa stau la geam pentru a mai vedea cate una alta.

5. Cum “pierzi timpul” atunci când călătoreÈ™ti?

Sunt dependenta de muzica asa ca si atunci cand calatoresc imi place sa-mi pun castile si sa citesc. Iar la destinatie imi place sa ma plimb pe strazi dar sunt si genul de persoana careia ii place sa mearga la muzee.

Imi place sa profit si sa vizitez cat de multe pot si sa aflu cat mai multe informatii despre cultura si istoria locului iar daca nu as fi fost asa nu as fi avut ocazia sa vad prima fotografie din istorie (doar reproducere digitala din pacate pentru ca originalul este in Austin, Texas) facuta de catre Niepce, originar din orasul Chalon-sur-Saone, pe langa care am stat si in care exista un mic muzeu dedicat fotografiei. Dar nu imi place sa vizitez muzee de arta, nu-mi place sa stau si sa ma uit la tablouri.

reproducere a primei fotografii din istorie realizata de Nicéphore Niépce

Ah, si inca un loc de care sunt foarte bucuroasa ca am avut ocazia sa-l vizitez ar fi templul budist din Burgundia, Palden Shangpa la Boulaye (sau Templul celor 1000 de Buddha), ocazie cu care am aflat mai multe despre religia lor, meditatie, mandala etc.

Palden Shangpa la Boulaye / Le Temple des Milles Buddhas, La Boulaye, Franta

6. Numește câteva țări prin care ai călătorit.

Franta, Grecia, Bulgaria, nu sunt multe dar si in ultimii ani am fost de mai multe ori in Franta.

7. Care dintre acestea a fost preferata ta?

Nu ca as fi avut multe optiuni, dar Franta este preferata mea, sudul Burgundiei ca sa fiu mai specifica. Mi-au placut la nebunie oraselele cu case cochete si atmosfera relaxanta.

Saint-Vallerin, Burgundia, Franta

8. Cu ce mijloc de transport îți place să călătorești?

Avionul pentru ca este rapid si nu este deloc placut sa stai cu orele pe scaun.

9. Numește un loc unde ai vrea să te întorci, din cele deja vizitate.

Franta, mai exact in regiunea Alsaciei, Strasbourg, pentru ca zona are o puternica influenta germana  iar arhitectura mi se pare impresionanta. Cand am ajuns si am vazut catredala Notre Dame din Strasbourg am ramas fascinata si am zis ca Notre Dame de Paris paleste in fata acesteia.

Notre Dame de Strasbourg

10. Există un loc unde nu ai mai vrea să te întorci.

Mmmm, nu, inca nu am ajuns in vreun loc care sa ma dezamageasca atat incat sa nu-mi doresc sa ma intorc vreodata.

11. Ai ceva pățanii interesante din categoria “m-am pierdut”?

Nope, nu cred ca am asa ceva, chiar sunt mandra de faptul ca ma orientez destul de bine si nu mi s-a intamplat pana acum sa ma pierd.

12. Unde ai călători special pentru mâncare?

In India desi mi-ar fi cam frica sa nu ma aleg cu toxiinfectie alimentara la cum se gateste la ei insa ma fascineaza mancarea lor, colorata, diversa, foarte condimentata si tare mi-ar placea sa incerc bunatatile vegetariene pentru ca in sud cam asta se mananca. Sau China, de fapt ma atrage foarte mult cultura culinara din toate tarile asiatice din acea parte a lumii.

pic via

13. Care este următoarea ta destinație?

Cel mai probabil va fi Busteni, din nou, mai mult de atat nu stiu inca. Mi-ar placea sa ajung in Anglia cat de curand, verisorul meu - vorba vine verisor - este stabilit acolo si sigur ne-am distra pe cinste.


14. Cum îți place să îți structurezi călătoria?


Oh, dar ce-mi mai place sa stau si sa caut informatii despre locul pe care urmeaza sa-l vizitez, citesc despre atractii si imi fac o lista cu locurile in care vreau sa ajung dar nu planific mai in detaliu de atat, adica nu spun ca in ziua aia vreau sa ajung acolo si acolo si tot asa pentru ca poate interveni oricand ceva. Dar mereu imi place sa-mi stabilesc din timp obiectivele.

15. Pe cine provoci?

Le provoc pe Adina, Ioana si Cristina

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

4 comments:

  1. Deci ai o pasiune pentru Franta! :)
    Eu imi doresc foarte mult sa ajung in Egipt! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cam asa. :D Si mie mi-ar fi placut mult sa vizitez Egiptul, eram chiar usor obsedata de istoria Egiptului Antic, dar dupa cum stau lucrurile in zona nu cred ca va fi prea curand ok ca destinatie turistica. :( Pup

      Delete
  2. Daca mi-ar place sa merg undeva acel loc ar fi USA. Am lucrat cu americanii, imi place cum gandesc si isi organizeaza lucrurile si nu stiu de ce ma vad numai acolo.

    Caraghios sau nu multa lume imi spune, de prea multe ori, parca, ca am viziuni americane. Oare de ce?

    In rest foarte multe lucruri asemanatoare si tine.

    Ti0as recomanda sa mergi la Bruxelles - cred ca o sa iti placa.

    ReplyDelete
  3. Strasbourg :) Si mie mi-a placut mult orasul, m-as intoarce acolo oricand.

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram