3 motive pentru care aleg SPF Bioderma


RO: Stateam ieri si ma gandeam ca trebuie sa ajung neaparat la Farmacia Tei pentru a-mi cumpara o noua crema cu protectie solara pentru ten - una noua, nu va spun care, va fi surpriza - si apoi am desfacut repede tubul nou-nout de Bioderma Photoderm SPF30. Si asa am realizat ca nu v-am explicat pana acum exact de ce imi plac produsele cu protectie solara Bioderma.

Vara oamenii sunt mult mai preocupati de aceste creme asa ca numai bine, azi va dau 3 motive bune pentru care ar trebui sa studiati mai atent raftul Bioderma din farmacii.

Formule curate


Majoritatea produselor cu protcetie solara Bioderma au formule bune. Acopera spectrul complet UVA si UVB si nu contin ingrediente problematice cum ar fi alcoolul sau alti iritanti, ingrediente pe care le gasesti in multe alte produse (mai ales alcoolul). Ca numar de produse cu formule bune cred ca Bioderma sta cel mai bine dintre brand-urile de "dermato-cosmetice".

Varietatea mare


Gama Photoderm cuprinde multe produse atat pentru corp dar mai ales pentru ten, unde alegerea unei creme este mai grea pentru ca tinem cont de tipul tenului, eventual textura cremei, deci sansele sa-ti gasesti ceva sa ti se potriveasca sunt destul de mari. Acest lucru este sustinut si de punctul anterior, ba chiar as adauga ca produsele pentru ten nu au nici parfum in compozitie. Deci, fie ca aveti un ten uscat, mixt, ca vreti o textura mai emolienta sau din contra, una usoara, SPF ridicat sau mai mic, 30, aveti de unde alege.

Factor UVA trecut pe ambalaj


In ultimele saptamani am devenit mult mai preocupata de protectia UVA pe care o ofera cremele cu protectie solara. Daca stiti, SPF-ul trecut pe ambalaj se refera strict la protectia UVB si am constatat ca normele UE pentru pentru aceste produse sunt cam prea relaxate.

In UE exista un singur indicator care semnalizeaza faptul ca produsul are protectie UVA iar pentru a avea dreptul de a-l pune pe ambalaj unui produs, acesta trebuie sa ofere minim o treime din SPF ca protectie UVA si atat. Ori daca produsul are SPF30 nu-i trebuie decat UVA 10, ceea ce mi se pare extrem de putin. Nu exista nimic care sa indice si gradul de protectie UVA. Deci, singurul indicator este acel semn si evident ca producatorii nu specifica pe ambalaj si factorul UVA.

Bioderma insa trece pe ambalaj si factorul UVA si trece inclusiv metoda prin care se detremina: PPD sau Persistent Pigment Darkening - v-am zis ca m-am tot interesat iar daca sunteti curioase, puteti citi aici in ce consta acest test. Cu cat stiti mai multe despre un produs cu atat puteti face o alegere mai buna pentru voi si sanatatea voastra.

Photoderm SPF30


Revenind la spray-ul mentionat la inceput, este un nou produs Photoderm, are o textura foarte placuta, lichida, fiind sub forma de spray se aplica usor, se absoarbe repede si nu lasa pelicula alba. Formula este pe baza de filtre chimice - Tinosorb M, Octocrylene, Avobenzona - si este parfumata iar parfumul este unul foarte placut, parca de caise. Dar, are doar UVA 16 lucru care ma inclina sa-l folosesc mai degraba in oras atat cat merg dintr-un loc in altul, deci cand nu stau mult expusa la soare si daca ar fi sa stau mult timp in soare as alege ceva cu un factor UVA mai mare - v-am zis ca ma preocupa mai mult chestia asta in ultima vreme. De fapt, l-am si folosit deja azi, tocmai pentru ca este atat de comod de folosit si pentru ca nu lasa nicio pelicula la suprafata pielii. Poate fi folosit inclusiv pe ten daca nu va deranjeaza parfumul.

Ingrediente: AQUA/WATER/EAU, DICAPRYLYL CARBONATE, METHYLENE BIS-BENZOTRIAZOLYL TETRAMETHYLBUTYLPHENOL [NANO], OCTOCRYLENE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, HYDROXYPROPYL DIMETHICONE BEHENATE, MICROCRYSTALLINE CELLULOSE, METHYLPROPANEDIOL, ECTOIN, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, DECYL GLUCOSIDE, C20-22 ALKYL PHOSPHATE, C20-22 ALCOHOLS, CELLULOSE GUM, XANTHAN GUM, PROPYLENE GLYCOL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, SODIUM HYDROXIDE, DISODIUM EDTA, PHENOXYETHANOL, CHLORPHENESIN, FRAGRANCE (PARFUM). [BI 538]



Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

17 comments:

  1. pfff.. eu la ultima comanda de pe Farmacia Tei nu am luat Bioderma (alt spray cu protectie 50) tocmai pentru ca aparea alcoolul intre ingrediente. Cred ca de-acum inainte ma uit peste eticheta intr-o farmacie fizica, just to be sure.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Poti verifica si pe site-ul Bioderma ingredientele pentru ca le au trecute. Stiu de care vorbesti, este Photoderm Max SPF50 (dar Photoderm Bronz SPF50 sa stii ca este fara alcool si e tot spray) si cum am primit Photoderm SPF30 m-am uitat imediat sa vad daca are alcool.

      Delete
  2. La mine in oras, sticluta aia mica de H2O e 25 lei :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. :( Da, unele farmacii au niste adaosuri nesimtite si din pacate depinzi de ele. Dar sa stii ca poti totusi sa scoti dintr-o sticla mare si sa transferi intr-una mica. E mai greu, dar reusesti sa deschizi tubul de Sensibio H2O.

      Delete
  3. Crezi ca ar fi potrivita pentru toamna ca protectie?

    ReplyDelete
  4. Imi plac produsele Bioderma. Pretul lor este putin mai mare dar totul se reflecta in calitate. Calitatea este indiscutabila!

    www.rokolla.blogspot.ro

    ReplyDelete
  5. Adevarul este ca Bioderma este numarul 1 atunci cand vine vorba de produse dermatocosmetice!imi place LRP, dar trebuie sa fiu sincera si sa spun ca acestea au parfum, pe la final. Nu am incercat multe produSE Bioderma, dar e clar ca este un brand bun si de incercat! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macar de-ar fi doar parfumul, dar cam toate spf-urile LRP sunt pline de alcool, eu stiu doar de Dry touch gel cream ca e fara. :(

      Delete
  6. Imi plac produsele Bioderma,voi incerca si eu gama de protectie solara :) Pupici

    ReplyDelete
  7. Tu il folosesti si pe fatza sau doar pe corp?
    Nu inteleg de ce pe ambalaj scrie "Fragranced [..] free" cand in ingrediente apare (chiar daca la sfarsit) si fragrance :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pe fata nu l-am folosit pentru ca mi se pare prea putin, eu pentru fata folosesc tot o crema Bioderma dar cu SPF50 si UVA 42.
      Pe ambalaj scrie Fragranced - Paraben Free deci scrie ca e parfumat si fara parabeni, scrie inclusiv pe eticheta in romana de pe spate ca formula e parfumata.

      Delete
    2. Ai dreptate, asta inseamna :)) Nu stiu de ce n-am observat "ed"-ul :|
      O sa-mi cumpar si eu zilele acestea o crema Bioderma cu SPF50, inca nu sunt total convinsa care ar fi cea mai buna alegere, probabil Aquafluide sau Ultra-fluide . Am ABC Derm si nu-mi place deloc (eu am ten uscat spre normal, si imi ramane o pelicula lipicioasa insuportabila..)

      Delete
    3. Sa stii ca si Photoderm Max Crema mi se pare ok pentru ten uscat spre normal, asta e cea despre care scriam mai sus.

      Delete
    4. Gata, pe-asta mi-am luat-o. E la oferta in Sensi Blu cu 33 lei pana la sfarsitul lunii. Multumesc pentru recomandari!

      Delete
    5. S-o folosesti cu placare! Ai prins-o la un pret foarte bun, mai ales pentru Sensiblu. :D Pup :*

      Delete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram