Creme colorate, BB si CC Creams

RO: Intr-un final m-am pus pe scris, mi-am adunat gandurile (si produsele) iar astazi am sa va vorbesc putin despre 3 creme colorate pe care le-am incercat in ultimul timp. Daca v-a nedumerit putin titlul, ma refer asa-numitele creme BB si CC „europene”. Fata de cele coreene, acestea au un grad de acoperire mic si de cele mai multe ori sunt destul de emoliente si cu o textura lucioasa. Asadar, eu le spun creme colorate, tinted moisturizers, pentru ca asta sunt si datorita diferentelor fata de produsele coreene consacrate.

Cele 3 produse de care va voi vorbi azi sunt: NIVEA BB Cream, Elmiplant Skin Moisture CC Crream si Gerovital Hapiness CC Cream, toate 3 fiind in nuantele Light. 


NIVEA BB Cream 
5-in-1 Beautifying Moisturizer

Este primul dintre cele 3 produse pe care l-am incercat si folosit. Are o textura cremoasa mai densa  si un grad de acoperire care tinde spre mediu, as zice eu, si cel mai mare dintre cremele din acest articol. Uniformizeaza perfect nuanta tenului  meu acoperind si roseata. Are un parfum puternic, cel clasic produselor NIVEA si, din pacate, nuanta deschisa a acestui produs este prea inchisa pentru tenurile deschise si are un subton roz. Eu am folosit-o anul trecut prin August cand eram deja mai bronzata de la gat in jos iar BB Cream-ul venea la fix pentru a a duce tenul la aceeasi nuanta. Asa cum scriam si in introducere, aspectul final este usor lucios iar pudrarea tenului mi se pare obligatorie pentru tenurile normale, mixte sau grase. Dar mi-a placut ca nu mi-a scos niciodata in evidenta zonele mai uscate si descuamate, pe care le mai aveam in acea perioada. 

Ingrediente: 


elmiplant Skin Moisture CC Cream
All in 1 Skin Perfection

CC cream-ul elmiplant are o textura foarte usoara, aproape lichida si din acest motiv arata foarte bine atunci cand il aplici pe ten. Efectiv nu se vede ca ai aplicat ceva, chiar si in 2 straturi. Gradul de acoperire este mic si doar uniformizeaza cat de cat nuanta tenului dar nu acopera roseata si nici semne mai greu de acoperit. Si elpmiplant CC Cream are un parfum destul de intens, dulceag, iar nuanta deschisa este si ea ceva mai inchisa dar se adapteaza bine nuantei mele deschise a tenului si nu se observa o diferenta majora. Aspectul final este lucios insa acest luciu poate fi tinut destul de bine sub control de-a lungul zilei cu un primer si pudra. Si la acest produs mi-a placut ca nu scoate in evidenta zonele uscate. Chiar am avut nevoie de asa ceva in acele cateva zile cat tenul a fost afectat de aplicarea prea frecventa a retinolului. 

Ingrediente:


Gerovital Hapiness CC Cream

Cele doua CC Cream-uri seamana foarte mult din aproape toate punctele de vedere  si le-am folosit in paralel. Asa ca nu am sa ma lungesc mult aici: textura se aseamana, la fel si finish-ul lucios, aspectul natural, parfumul puternic (in cazul acesta fiind unul de zmeura), gradul de acoperire mic si faptul ca se adapteaza bine destul de bine nuantei tenului. Deosebirile apar la nuanta, la faptul ca Gerovital tinde sa luceasca mult mai repede pe tenul meu iar un primer de fata nu a imbunatatit acest aspect si tot Gerovtal scoate in evidenta zonele uscate sau descuamate. Pe mine acest aspect chiar m-a deranjat pentru ca un produs atat de emolient, teoretic, nu ar trebui sa faca asta. 

Ingrediente: 


***



Ca o concluzie finala, dupa ce am folosit aceste 3 produse ar fi ca, asa cum banuiam, nu m-au impresionat in mod special si as alege oricand un fond de ten cu acoperire mica,pentru ca plaja nuantelor este mult mai variata, sau  o crema cu protectie solara colorata de fapt asta si fac pentru ca in prezent nu mai folosesc niciunul dintre cele 3. Insa nu pot trece cu vederea faptul ca cele doua CC Cream-uri arata foarte natural pe ten si mi se par foarte bune daca vrei sa obtii un machiaj transparent, „no makeup makeup look”. 

Am vrut sa las pentru final verdictul intre cele doua creme CC si Elmiplant iese invingatoare, de fapt, este si preferatul dintre toate cele 3 iar daca ar fi sa fac un top al preferintelor acesta ar arata cam asa:
  1. elmiplant Skin Moisture CC Cream
  2. NIVEA BB Cream
  3. Gerovital Hapiness CC Cream


Voi ce parere aveti despre aceste produse? Ati incercat vreunul dintre cele 3.

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

20 comments:

  1. Buna,
    Il am pe cel de la Gerovital si la inceput mi-a placut pentru ca lumineaza tenul fiind destul de light.
    Doar ca nu acopera niciun semn si imi evidentiaza pielea uscata de pe nas.
    Partea interesanta este ca imi face tenul mai uleios, probabil din cauza parfumului care irita pielea.
    Eu l-am primit dar nu l-as cumpara, cum ai zis si tu mai bine un fond de ten.
    Seara faina,
    Cristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello! :)

      Deci fix aceleasi lucruri care nu mi-au placut nici mie, dar faptul ca scoate in evidenta pielea uscata cred ca mi-a displacut cel mai mult.

      O seara faina si tie! Pup :*

      Delete
  2. Eu sunt mulțumită , imi place ce. De la Gerovital , da am un punct roșu care a avut nevoie de corector dar in rest totul perfect , nu a avut textura uleioase porii dilatați au fost bine acoperiți , tenul a rămas hidratat o perioada buna de timp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stiu ca are multe fane, CC Cream-ul Gerovital, dar depinde de ten, preferinte, asteptari etc. Pup :*

      Delete
  3. Eu folosesc Elmiplant si sunt chiar multumita. Nu-mi incarca tenul asa cum o face un fdt si-mi simt tenul light si destul de ok ca si acoperire.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa stii ca si o crema cu protectie solara colorata face acelasi lucru, plus protectia solara, e 2-in-1. :) Si exista texturi de fonduri de ten care nu incarca tenul, cele foarte lichide, eventual pe baza de apa ar fi cele care imi vin in minte imediat.

      Delete
  4. Eu am folosit doar Elmiplant. Mi-a placut catusi de cat. Eu pana acum un an nici fond de ten nu prea foloseam asa ca a fost bunicel iar pretul destul de mic încât sa te îndemne sa il încerci.
    Foarte complex si documentat articolul. Pupici

    www.rokolla.blogspot.ro

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asa este, pretul chiar te indeamna sa-l incerci. :) Pup :*

      Delete
  5. Eu am incercat doar CC Cream-ul de la Gerovital , dar e prea light pt mine. Nu am semne , cosuri sau alte treburi , dar nu acopera absolut nimic , nici macar nu face tenul mai fresh , parca mai incarcat e dupa aplicare. Am citit multe review-uri pozitive si odata ce l-am cumparat , mi-am dat seama ca e un mare fas. Din reviewul tau inteleg ca cel de la Nivea ar acoperi ceva mai bine , dar cred ca o sa raman la fdt Rimmel Lasting .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, imi pare rau sa citesc asta. Si eu te sfatuiesc sa ramai la un fond de ten decat BB sau CC Cream de genul asta (in schimb cele asiatice, coreene, sunt misto si acopera foarte bine). Pup :*

      Delete
  6. Si mie imi place Elmiplant pe care il am in nuanta medium, doar ca nu prea agreez luciul pe care il ofera tenului.

    CC Cream-ul Bourjois ramane preeeferatul! Love it!

    http://www.fitbody.ro/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asta e singurul lucru care nu mi-a placut la Elmiplant, daca ar fi fost mai mat ar fi fost minunat. Uite nu am incercat inca CC Cream-ul Bourjois dar am auzit pareri foarte bune despre el si e trecut pe lista. Pup :*

      Delete
  7. CC Cream-urile le am pe ambele si imi plac sincer! La CC Cream-ul de la Elmiplant am reusit sa ii fac un review (sunt la al doilea tub), iar la cel de la Gerovital inca nu. Imi plac pentru ca hidrateaza, ofera un aspect natural si sincer le prefer pe acestea in locul unui fond de ten, cel putin in perioada calduroasa care urmeaza.
    BB Cream am folosit doar de la Garnier, care mi-a placut si acela cum se vedea pe ten, insa nuanta Light era cam inchisa totusi pentru tenul meu.
    Merci de postare!
    Pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu sunt la polul opus, nu le-as folosi vara, mai ales cu tenul meu actual, si asa am luciul meu natural. :)) Pup :*

      Delete
  8. Pana acum am folosit doar produsul de le Nivea, de care nu pot sa spun ca am fost prea incantata. Sper sa am ocazia sa le testez si pe celelalte doua.

    ReplyDelete
  9. Eu si mama de fiecare data cand am folosit Elmiplant am ajuns sa plangem la ce tare irita ochii . :)) Imi pare rau ca produsele aste nu vin cu un parfum discret si o varietate mai mare de nuante .

    ReplyDelete
    Replies
    1. D-asta am zis ca mai degraba as alege un fond de ten. Acum chiar exista destule variante cu liste de ingrediente foarte bune. Sa stii ca mi-a mai spus cineva ca nu i-a placut CC Cream-ul Elmiplant pentru ca ii irita ochii. :( Pup :*

      Delete
  10. Crema Nivea nici nu intra in discutie pentru ca e prea inchisa.
    Am avut-o pe cea de la Elmiplant, insa era foarte grasa, lucea pielea extraordinar de mult, mirosul era prea puternic, imi irita ochii daca din greseala ajungeam "in zona" si mi-au aparut multe cosuri de la ea.
    In schimb Gerovitalul e dragalasul meu, acopera bine, nu luceste desi am tenul gras, nu evidentiaza portiunile uscate sau vreo cojita ramasa de pe la vreun cosulet, miroase foarte bine (desi puteam sa ma lipsesc de miros), rezista bine pe ten, nuanta mi se potriveste perfect, lumineaza, uniformizeaza, e perfect pentru mine.

    ReplyDelete
  11. Eu am folosit CC cream de la La Roche Posay si mi-a uscat foarte tare tenul, efectiv mi se descuama nasul..nu inteleg de ce.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Poate o fi avand vreun ingredient care controleaza sebumul si folosind produsul ti s-a deshidratat tenul. Interesant ca ai patit asta de la un BB Cream, eu stiu de patanii d-astea doar legate de cremele cu protectie solara foarte matifiante. Sau cumva te referi la crema lor colorata cu SPF?

      Delete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram