Rutina de ingrijire a tenului seara (Ianuarie 2015)

rutina de ingrijire a tenului ianuarie 2015 cover

RO: Saptamana trecuta v-am prezentat rutina de ingrijire a tenului dimineata si v-am promis ca revin saptamana asta cu cea de seara. Ca si in trecut, seara am diverse produse pe care le alternez si in prezent acestea difera destul de mult. Am doua variante de seara si le alternez o zi una, o zi cealalta dar demachierea este mereu aceeasi asa ca v-o voi prezenta separat.

rutina de ingrijire a tenului ianuarie 2015 demachiere

Tenul il demachiez cu lotiune micelara iar in prezent am revenit la clasica Bioderma Sensibio H2O. Nu obisnuiesc sa folosesc machiaj rezistent pe fata asa ca lotiunea micelara este eficienta si foarte placuta pentru demachiere. Pentru ochi folosesc mereu untul demachiant Elemis Pro-Collagen Cleansing Balm. Topeste rimelul si demachierea cu el este foarte blanda si chiar daca are un parfum destul de puternic, nu m-a deranjat sau iritat la ochi. 

Ca un ultim pas in demachiere, ma spal pe fata cu spuma Balea Med Ultra Sensitive, pe care am pomenit-o si in rutina de dimineata. In caz ca nu am purtat machiaj sau SPF in ziua respectiva, sar peste primii doi pasi si ma spal direct pe fata. Atat pentru indepartarea untului demachiant cat si pentru spalarea tenului imi place si folosesc in continuare lavete de microfibra.

De aici incep sa se schimbe lucrurile asa ca va voi prezenta acum cele2 variante de seara.

AHA + serum hidratant

rutina de ingrijire a tenului ianuarie 2015 rutina AHA

La cateva minute dupa ce m-am spalat trec la aplicarea exfoliantului cu AHA. Cel folosit in prezent este Paula’s Choice Dark Spot Eraser 7% AHA ce contine pe langa exfoliant si 2% hidrochinona, un ingredient foarte eficient pentru combaterea petelor. M-a tentat acest produs tocmai datorita hidrochinonei, pentru ca mai am pete pe ten si am zis ca ma va ajuta la uniformizarea nuantei tenului.Din pacate nu am observat rezultate extraordinare, poate petele ramase sunt prea vechi ca sa observ rezultate intr-un an si destul de mult timp m-a piscat tenul atunci cand il aplicam. Nu putea fi decat din cauza hidrochinonei avand in vedere ca am folosit 10% AHA cu aceeasi frecventa. Mai am doar foarte putin din acest exfoliant si nu am sa-l mai iau, oricum i-au schimbat ambalajul si au injumatatit cantitatea insa pretul a ramas acelasi.

Las sa actioneze exfoliantul cateva minute si apoi trec la hidratare iar pentru asta folosesc serul Academie Aromatherapy Hydrating Treatment Oil. Are o textura usoara, chiar daca spune oil in denumire, el este in baza de apa, se absoarbe repede, hidrateaza bine tenul, il lasa fin si cu acea senzatie de “plumped”. Pentru mine este in momentul de fata cam prea hidratant dar atunci cand l-am incercat pentru prima oara ma bazam pe faptul ca va fi perfect cand se va mai usca tenul. Insa il folosesc pentru ca textura exfoliantul nu se intelege cu cea a celuilat serum, cel mai light si fiind seara, nu ma deranjeaza ca lucesc.

Urmatorul pas este aplicarea unui ser la ochi si aici ramane prietenul meu Paula’s Choice Retinol Serum. Pentru ca m-am invatat minte cu varianta full size pe care m-am chinuit s-o termin, de aceasta data am ales varianta trial a serului, de 7 ml si e perfecta. Asa sigur nu va expira pentru ca nu folosesc serul decat la ochi si jumatate de pompita e de ajuns, de fapt sunt chiar usor enervata de pompita lui pentru ca mereu scoate mai mult produs decat imi trebuie.

Differin + Liquid gold

rutina de ingrijire a tenului ianuarie 2015 rutina differin

Acum trecem la cealalta varianta a rutinei de seara iar de aceasta data incep prin aplicarea Differinului 0.1% gel pe ten. In trecut nu am fost impresionata de el (atunci am incercat Differin 0.1% crema) dar pentru ca a disparut Retin-A-ul din farmacii si nu a mai aparut, am ales sa revin la Differin pentru ca simteam nevoia unor retinoizi puternici in viata mea. In frunte am riduri de expresie pe care le-am facut inca din liceu si trebuie sa le tin sub control si m-am gandit ca poate totusi voi vedea efecte si in privinta porilor dilatati. Fiind destul de bland nu am avut mari probleme in a-l incorpora in rutina, desi nu mai folosisem retinoizi de mai mult de un an de zile. Asadar, il aplic intr-un strat subtire pe toata fata si vin destul de aproape de coltul ochiului (il tolerez destul de bine si nu ma irit, nici nu ma descuamez in zona ochilor).

Astept din nou cateva minute si apoi aplic pe tot tenul, inclusiv la ochi serul uleios Liquid Gold tot de la Sanziene si Matrguna (care in curand va face un nou blog sale). Este un serum perfect pentru tenurile normale si mixte nefiind emolient dar, pentru ca este formulat de Simona, este plin de ingrediente bune, care mai de care. Imi place foarte mult serul, mi se pare perfect pentru tenul meu si nu simt nevoia sa vin cu altceva suplimentar, se absoarbe foarte repede iar tenul nu ramane gras. Singurul lucru este ca trebuie sa am grija si sa-l pazesc de lumina, nefiind intr-un ambalaj opac si cu ingrediente sensibile la lumina de aceea il folosesc numai seara, ba abia m-am indurat sa-l scot din dulap pentru poze.

Ultimul pas este sa revin in zona ochilor si cu uleiul de migdale dulci de la Solaris. Cu o concentratie mare de acid oleic (60%), acest ulei este adecvat pentru tenurile uscate, de aceea il aplic la ochi. In trecut am fost mare fana a uleiului de migdale dulci si chiar imi era dor sa revin la el. Sticla Solaris are 50 ml si are un picurator numai bun pentru dozarea uleiului, insa ar fi fost si mai bine daca picaturile ar fi iesit mai usor.Se absoarbe destul de greu, d-asta il aplic numai seara, dar dimineata te trezesti cu o piele fina, perfect hidratata.

***

bioderma atoderm nutritive

Pentru ca v-am promis in celalalt articol ca voi reveni cu un update legate de produsul cu care am inlocuit crema Elmiplant Seametry, raspunsul a venit peste 3 zile cand am primit noua crema Bioderma Atoderm Nutritive. Este adresata tenurilor uscate, foarte uscate sau reactive, fara parfum si care ajuta la refacerea barierei hidrolipidice. Mi se pare un bun ajutor in perioada iernii, avand invedere perioadele geroase pe care le putem avea in Romania. Textura este destul de onctuoasa dar se absoarbe repede si daca se va ivi ocazia, am s-o folosesc si pe ten, nu numai la ochi.

***

Si cu asta ma incheiat, din cate vedeti, chiar daca par multe produse, rutinele sunt simple si rapide, nu ca in trecut. 

***
Liste de ingrediente: 

Elemis Pro Collagen Cleansing Balm: Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, PEG-8 Beeswax, Cetearyl Alcohol, Sambucus Nigra (Elderberry) Oil, Sorbitan Stearate, PEG-60 Almond Glycerides, Silica, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Avena Sativa (Oat) Kernel Oil, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Glycerin, Lecithin, Borago Officinalis (Starflower) Seed Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Cera (Wax), Padina Pavonica Thallus Extract, Phenoxyethanol, Acacia Decurrens (Mimosa) Flower Cera (Wax), Rosa Multiflora (Rose) Flower Cera (Wax), Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Pelargonium Graveolens (Geranium) Flower Oil, Tocopherol, Lavandula Hybrida (Lavandin) Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Anthemis Nobilis (Chamomile) Flower Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Cinnamomum Camphora (Ho Wood) Wood Oil, Mentha Arvensis (Mint) Leaf Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil, Menthol, Eugenia Caryophyllus (Clove) Leaf Oil, Citric Acid, Linalool, Geraniol, Eugenol, Citronellol, Limonene. 

Paula's Choice Resist Dark Spot Eraser 7% AHA: Hydroquinone 2% (melanin inhibitor) Other Ingredients: Water, Glycolic Acid (alpha-hydroxy acid/exfoliant) Dicaprylyl Maleate (thickener/emollient), Glyceryl Stearate (thickener), Ethoxydiglycol (solvent), Cetearyl Alcohol (thickener), Butylene Glycol (slip agent), Glycerin (skin-identical ingredient), Lactic Acid (water binding agent), Cyclopentasiloxane (skin-conditioning agent), Sodium Hydroxide (pH adjuster), Stearic Acid, Isostearic Acid (thickeners), Magnesium Aluminum Silicate (thickener), Cyclohexasiloxane (skin-conditioning agent), Rosa Canina (Rose Hips) Fruit Oil (plant oil/emollient), Squalane (emollient), Dimethicone (silicone slip agent), Tocopheryl Acetate (Vitamin E/antioxidant), Panthenol (water-binding agent), Allantoin (anti-irritant), Hydrogenated Lecithin (cell-communicating ingredient), Bisabolol (anti-irritant), Sodium PCA (skin-identical ingredient), Kojic Dipalmitate (emollient), PEG-100 Stearate (thickener), Xanthan Gum (thickener), Sodium Bisulfite, Sodium Sulfite (stabilizers), Disodium EDTA (chelating agent), Sorbic Acid, Benzoic Acid, Chlorphenesin, Phenoxyethanol (all preservatives).

Academie Hydrating Treatment Oil:Water, glycerin, polysorbate 20, pentylene glycol, diglycerin, imperata cylindrica root extract, methyl gluceth-20, prunus persica (peach) fruit extract, rubus idaeus (raspberry) fruit extract, rosa centifolia flower extract, myrthus communis oil, tocopherol, ethylhexylglycerin, caprylyl glycol, xanthan gum, acrylates/c-10 alkyl acrylate crosspolymer, carbomer, sodium citrate, citric acid, fragrance, citronellol, chlorphensin, caramel.

Bioderma Atoderm Nutritive: AQUA/WATER/EAU, GLYCERIN, PARAFFINUM LIQUIDUM/MINERAL OIL/HUILE MINERALE, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA BUTTER), CETEARYL ALCOHOL, HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, CETYL PALMITATE, PENTYLENE GLYCOL, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, SQUALANE, PERSEA GRATISSIMA (AVOCADO) OIL UNSAPONIFIABLES, PARAFFIN, CERA MICROCRISTALLINA/MICROCRYSTALLINE WAX/CIRE MICROCRISTALLINE, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, 1,2-HEXANEDIOL, CAPRYLYL GLYCOL, CETEARYL GLUCOSIDE, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, POLYSORBATE 60, GLYCERYL POLYACRYLATE, DISODIUM EDTA, SODIUM HYDROXIDE. [BI 587]

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

9 comments:

  1. Ah, eu m-as imbaia in serul ala cu retinol! E absolut megasuperultrademential :D.
    Hmm..poate revin si eu la migdale dulci. De obicei cumpar sticluta mica pentru ca nu am cand sa consum toata aia de 50 ml.
    Ah si de curand au inceput sa-mi placa uleiurile pentru fata! Go figure :)) Tu de unde il iei pe cel Academie?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acum ca zici tu, si eu. :))) Cel Academie il am de la Topline. Pup :*

      Delete
  2. Eu sunt in plin proces de concepere a rutinei, am mai multe produse noi si incerc sa le aplic dupa cum simt nevoia ca apoi sa-mi dau seama in ce ordine si cu ce frecventa resimt nevoia de fapt.
    Azi am cautat spuma Balea si nu am gasit-o, daca nu mai e, cred ca voi trece pe gelul nou de la Farmec.
    Foarte misto produsele, cel mai mult mi-ar placea sa incerc produsul Elemis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Atunci, patience... stiu cum e cand ai de introdus multe produse noi, le dai tu pana la urma de cap.Foarte aiurea daca scot spuma Balea, bine ca momentan nu trebuie sa ma gandesc cu ce s-o incuiesc, poate mai apare pana atunci. Pup :*

      Delete
  3. si eu am o rutina, dar inca lucrez la ea :D

    ReplyDelete
  4. Imi place, place rutina ta! :-*
    Mi-ai dat idee cu uleiul de migdale dulci, eu ti-am zis cum il folosesc. :)

    ReplyDelete
  5. Pe mine ma tenteaza aceste produse Paula's Choice...cred ca o sa achizitionez ceva...am vazut pe site produse in variante mai mici, pe care le consider bune pentru teste! :)
    Pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, exista multe variante trial pentru produsele full size, iar daca ai nevoie de inspiratie sa stii ca gasesti pe blog multe review-uri pentru produse PC. Pup :*

      Delete
  6. Foarte buna lista ta, o sa ma inspir si pentru rutina mea pe care trebuie sa o gandesc acum pentru ca am aceeasi problema. Am cumparat prea multe si nu prea stiu cum sa le integrez. Poti sa imi spui, te rog, de unde cumperi differin? Al meu e aproape gata si nu vreau sa raman fara. Am gasit pe un site dar pretul e mult mai mare fata de pretul cu care l-am achizitionat acum ceva vreme.

    Multumesc,

    Alexandra

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram