Ins&Outs #1

RO: Trebuie să recunosc faptul că Nimphetamin a avut o idee foarte bună cu acest tip de articol iar în ultimul timp mi-a tot surâs ideea de a prelua formatul pentru că e mult mai uşor decât să vă arăt rutina de îngrijire şi nu numai, de fiecare dată când schimb ceva, aşa că, din când în când voi mai face câte un astfel de articol că să vă mai pun la curent cu ce mai e nou prin dulapul de cosmetice şi la ce am renunţat, eventual vă puteţi exprima şi dorinţa de a citi despre un anumit produs.

Deci, iată ce am scos şi băgat în rutină în ultima vreme:



OUT: Embryolisse Lait-Creme Concentre *link* o cremă super lăudată, folosită, nimic special în ceea ce-i priveÅŸte lista de ingrediente dar ok ca efecte cel puÅ£in la suprafaţă. Merge ca bază de machiaj, are o textură destul de lejeră, se absoarbe repede, am cumpărat-o numai din cauza curiozităţii ÅŸi din comoditate pentru că rămăsesem fără cremă hidratantă în FranÅ£a ÅŸi nici nu aveam chef să iau la pigulit creme.
IN: Paula's Choice Skin Recovery Hydrating Treatment Mask *link* de care v-am povestit că o folosesc pe post de cremă de noapte, însă după alte schimbări în rutină nu am mai simÅ£it nevoia de a o folosi în fiecare seară, aÅŸa că o folosesc cam o dată la 2-3 seri.
IN: Honeymark Anti-Wrinkle Serum *link* pe care îl luasem cu ideea de a-l folosi ziua, înaintea SPF-ului dar pe care am ajuns să-l folosesc ÅŸi în serile în care nu folosesc masca Skin Recovery. Este ieftin ÅŸi vine într-o cantitate generoasa (14.3 $/56.7 g), are o textură uÅŸoară iar când se absoarbe în piele nici nu-l mai simÅ£i. Ambalajul nu este complet opac deci trebuie să aveÅ£i grijă unde îl Å£ineÅ£i deÅŸi înafara de vitamina C, nu am identificat ÅŸi alte ingrediente fotosensibile.

OUT: Bioderma ABCDerm SPF 50+ *link*prime impresii, pe blog* la care am renunţat într-un final pentru că, din păcate, pe termen lung şi la vreme răcoroasă îmi usucă tenul. Ştiţi că vă mai ziceam eu că tenul meu devenise cam capricios? Ei bine, după ce am început să folosesc masca Skin Recovery şi după câteva aplicări regulate de Bioderma la care se adaugă şi vremea mai răcoroasă, am constatat că tenul iar se usca. Ceea ce e culmea, având în vedere ce foloseam seară de seară. Aşa că am decis să renunţ la crema pentru o vreme iar tenul şi-a revenit. Voi mai apela la ea din când în când şi poate vara viitoare dar până atunci va sta pe bară.
IN: Avene Very High Protection Spray SPF 50 for children *link*scurta recenzie pe blog* despre care m-am plâns în acest articol. Dar, în lipsa de altceva ÅŸi nici chef de experimente cu alte SPF-uri (alÅ£i bani, altă distracÅ£ie) am revenit. Se pare că în rutină actuală, iritatiile au fost minime spre inexistente, cât despre aspectul tenului, nu mă mai stresez atât pe partea de matifiere ÅŸi accept luciul, oricum se poartă tenul luminos în toamna asta. :D

OUT: L'Oreal Sublime Soft Pure Micellar Cleansing Water *link* din care mai am puÅ£in însă nu am mai rezistat s-o termin pentru că mi-a plăcut prea mult înlocuitorul. Foarte ok loÅ£iunea micelară, mai am puÅ£in de lucrat la review ÅŸi veÅ£i afla cât de curând părerea mea despre ea.
IN: L'Oreal Skin Perfection 15 Second Miracle Cleansing Oil (sau Eclat Sublime Huile Demaquillante) *link* este primul meu ulei demachiant cumpărat (îmi făcusem la un moment dat un amestec propriu de uleiuri pe care le foloseam pentru demachiere sau hidratare suplimentară) ÅŸi mai vreau! Åži nu-mi doresc decât să treacă româncele peste frica asta de a pune ulei pe ten ÅŸi poate, cu timpul, vor apărea tot mai multe astfel de produse în România. O să citiÅ£i ÅŸi despre el cât de curând ÅŸi din acest motiv nu vă spun mai multe de-acum.

OUT: Paula's Choice Skin Balancing Toner *link*review pe blog* la care renunÅ£ din nou ÅŸi care s-a terminat. RIP! :( Cred că este cel mai iubit produs Paula's Choice folosit de mine până acum ÅŸi încă singurul pe care l-am cumpărat din nou, ba chiar de 2 ori, l-am folosit timp de aproape 2 ani ÅŸi am aceeaÅŸi părere ca cea din review.
IN: Derma E Soothing Toner *link* îi ia locul lui Skin Balancing ÅŸi până acum ne intelegem bine. Nu este chiar acelaÅŸi lucru dar îmi place că este plin de ingrediente anti-iritante, numai bune pentru tenul meu sensibil ÅŸi cu rozacee ÅŸi se descurcă foarte bine momentan, hidratează uÅŸor tenul cât să stau până aplic exfoliantul. Unde mai pui că este ÅŸi mult mai accesibil ca preÅ£ decât loÅ£iunea tonică Paula's Choice, 10,85$ / 175 ml. M-am hotărât că dacă tot pot face niÅŸte economii în ceea ce priveÅŸte loÅ£iunea tonică, am să le fac ÅŸi voi investi în continuare în cremele hidratante.

OUT: Differin Cremă 0.1% *link* OMG, the shit has hit the fan! Mă scuzaÅ£i dar după un an jumătate de folosit retinoizi, oficial am rămas fără!! Differin nici nu am de gând să mai iau, mi-a trecut, nu-mi mai trebuie, nu m-a convins, nu am simÅ£it că face nimic pentru tenul meu. ÃŽn schimb, caut în disperare Retin-A, deci momentan nu am înlocuit cu nimic Differin-ul dar în locul lui, seara, folosesc BHA-ul.

OUT: Madre Labs Moisturizing Conditioner Starwberry Oasis *link* pe care nu l-am terminat încă, însă l-am pus pentru moment deoparte pentru a-i face loc produsului nou. Per ansamblu, am fost plăcut impresionată de efecte, descurcă, lasă părul moale, însă parcă nu chiar atât de moale. Mai trebuie să-l supun la comparaÅ£ie ca să mă conving. ÃŽn schimb mirosul...oh, mirosul este nemaipomenit. :))
IN: L'Oreal EverRiche Conditioner *link* pe care l-am văzut pe la tot mai multe youtuber-iÅ£e printre preferatele lunii ÅŸi aÅŸ putea spune că este ÅŸi printre preferatele mele acum. IniÅ£ial nu m-a prea dat pe spate dar de când m-am ÅŸi tuns, chiar m-a impresionat, părul rămâne foarte fin, perfect descurcat iar mirosul vanilat este absolut delicios dar ÅŸi persistent pe deasupra. Momentan, gama Haute Expertise EverRiche nu este disponibilă în România dar sper că o vor aduce.

OUT: Maybelline The Rocket Waterproof *link* prietenul meu fidel în vara ce-a trecut. Nu am apucat să-i fac un articol cum se cuvine însă a fost fix ce căutăm: un rimel care să nu mi se întindă pe pleoapă în căldurile din vară. Se demachiază greu spre foarte greu dar atunci când ai probleme cu rimelurile în general, pleoape căzute ÅŸi gene curbate de la mama natură (aÅŸ fi vrut ÅŸi eu să le am drepte, aÅŸa ÅŸtiam că dacă le vreau curbate, foloseam un cleÅŸtiÅŸor), înduri. Nu ÅŸtiu dacă l-aÅŸ mai cumpăra pentru că aÅŸ vrea să încerc înainte ÅŸi varianta The Colossal Waterproof, îmi place mult aplicatorul acestui rimel ÅŸi sunt curioasă cum e ÅŸi formula.
IN: Flormar MaXXL Lenghtening *link* pe care o aveam prin casă, stătea cuminte ÅŸi îşi aÅŸtepta rândul. AlungeÅŸte ÅŸi separă iar formula este foarte light comparativ cu cea a lui The Rocket, nu încarcă genele ÅŸi nu le dă volum, mi se pare bună pentru machiajele ceva mai naturale.

***

Cam acestea ar fi perechile mai importante care îmi vin acum în minte, dacă vă doriţi să citiţi mai multe despre un anumit produs, just say the word...sau mai degrabă lăsaţi un comentariu. :P

V-a plăcut postarea, aţi mai vrea să mai citiţi din când în când astfel de postări pe blog?

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

16 comments:

  1. Minunată postarea, mai vrem! :-)

    ReplyDelete
  2. Mie imi plac mult postarile de genul si miai dat si cateva motive de gandire (aka produse de trecut pe wishlist!).

    ReplyDelete
    Replies
    1. si nu-mi spui si mie care-s produsele? M-ai facut foarte curioasa :D

      Delete
  3. Si eu spun la fel, imi place mult acest format! :)

    ReplyDelete
  4. Si eu caut Retin-A, daca reapare in farmacii, te rog, anunta-ne(ca nu mai pot). :) :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sigur, daca gasesti tu, zi-mi si mie te rog :*

      Delete
  5. Mi-am comandat si eu acum cateva zile uleiul de la L'oreal si abia astept sa ajunga. Si m-am bucurat sa vad ca esti multumita de el, ca aveam putin emotii ca poate nu o sa imi placa. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si eu am avut cateva emotii inainte de a-l folosi dar au disparut repede. :) Apropo, de unde l-ai comandat? Locuiesti in Romania?

      Delete
  6. imi plac postarile de genul asta mult, cred ca o sa fac si eu una la un moment dat, am mai schimbat si eu chestii pe ici pe colo lunile astea. te pup!

    ReplyDelete
  7. Foarte faina ideea acestui articol!:X

    ReplyDelete
  8. Da, e foarte fain articolul/formatul :) Să te ţii de el.

    ReplyDelete
  9. Nu se mai gaseste Retin A momentan, dar este foarte,foarte iritant si daca ai tenul sensibil precum spui nu ti l-as recomanda.Ma dadeam doua zile cu el si dupa alea doua zile aveam fata rosie si descuamata,iar cand aplicam crema hidratanta ma ustura ingrozitor...ca sa nu mai zic ca daca imi epilam mustata o epilam cu tot cu piele si ramaneam cu semne o saptamana.L-am folosit ca la carte cu factor de protectie,majoritatea celorlalte produse din rutina erau Paula's Choice deci fara iritanti.De vreo jumatate de an folosesc Differin si am scapat de acnee,pete si cateva riduri,iar reactiile adverse sunt nule...poate mici descuamari cand si cand.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ale, eu am folosit Retin-A fara intrerupere un an de zile si il toleram aplicat zilnic, inclusiv vara. Iar dupa Retin-A, Differin-ul mi s-a parut apa de ploaie si d-asta nu mai vreau sa aud de el. Ma bucur ca tie iti prieste Differin-ul, e o varianta foarte buna pentru cei care nu tolereaza Retin-A.

      Apropo, atunci cand introduci Retin-A, e indicat sa-l folosesti o data la 3-4 zile pentru a lasa tenul sa se obisnuiasca cu el si treptat cresti frecventa. Aplicat prea des din prima duce exact la reactiile pe care le-ai avut.

      Delete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram