Vacanta la Paris - partea a II-a [pic heavy]


RO: In sfârșit m-am apucat și de partea a doua a articolului despre vacanța pe care am petrecut-o la Paris, în caz că ați ratat prima parte, dați click pe link și în caz că vreți să citit câteva sfaturi la care m-am gândit eu atunci când va faceți bagajul pentru a pleca într-o călătorie, click. Am stat destul de mult atunci când m-am apucat d eprima parte așa că am făcut o mică pauză, așa poate mai crește și suspansul, îmi mai pun și eu ideile și pozele în ordine. :) Deci, să continuăm...

 MÂNCAREA

 Trebuie să va mărturisesc faptul că, din cauza circumstanțelor, eu la Paris am mâncat 60% mâncare asiatică, 20% fast food și 15% mâncare franțuzească (restul de 5 e pentru altele :P ). Micul dejun și cina o luăm la gazdele mele și doar prânzul în oraș.

 Dar am să va zic cam ce am remarcat eu:

 • în general restaurantele au prețurile afișate la intrare, deci vă puteți orienta dacă să intrați sau nu 
 • pe Champs Elysées restaurantele sunt scumpe dar sunt și câteva fast food-uri unde va puteți opri, eu am mâncat pe undeva prin zonă, Hippopotamus se chema restaurantul și  mâncarea a fost bună (am găsit și o hartă pentru toate restautantele Hippopotamus din Paris) 
 • în general există meniuri ce includ antreu+fel principal / fel principal+desert / antreu+fel principal+desert și au prețuri foarte avantajoase 

 Dar am încercat totuși câteva mâncăruri franțuzești:
Știți ce e culmea? Că acum când m-am întors din Franța m-am tot răsfățat cu delicatese franțuzești, brânzeturi, pate de rată făcut în casă și cunoscutul foie gras, mai ceva ca acolo la ei. Să va spun și cât m-am îngrășat de când cu atâtea răsfățuri? Nu, nu vă spun. :P

 SHOPPING

 achizițiile mele de la Paris, în sfârșit am Naked, uhu :D

 Am nimerit fix în perioada reducerilor și cu greu am reușit să-mi potolesc impulsurile de a cumpăra, alteori, mi-a fost foarte simplu, având în vedere că puneam ochii pe piese ce costau jumătate spre 2 treimi din banii pe care îi alocasem pentru vacanța mea.

 Locuri bune pentru cumpărături, așa mai ascunse nu știu să va zic, mi-a plăcut mult pe Champs Elysées, Sephora este imens și găsiți atâtea, eu m-am oprit la standul Urban Decay și la cel MAC. H&M este și mai mare și nu numai cel de pe Champs Elysees, mai sunt 2 magazine mari și în zona galeriilor Lafayette și parcă Printemps.Da, eu sunt o mara fana H&M, aș fi pierdut cu orele în magazinele lor din Paris, doar că programul nu îmi permitea.

 Și dacă tot a venit vorba, în Galeriile Lafayette am avut un mare șoc atunci când am ajuns în zona de beauty, vă pun poză mai jos că să înțelegeți, fix în mijloc era un stand la care am suspinat ceva mai mult: Bobbi Brown. Nu am înțeles dacă se și vindeau produsele la standul respectiv, dar machiaje sigur se făceau, drept urmare era și o nebunie mare pe-acolo, dar m-am bucurat că am putut să-mi bag nasul măcar așa puțin. :D

 Ce vă pot recomanda este la capitolul dulciuri: Laduree și La Cure Gourmande. Macaroon-urile celor de la Laduree sunt cunoscute în întreaga lume și sunt delicioase, vă recomand să încercați să ajungeți la restaurantul lor de pe Champs Elysees. Cât despre La Cure Gourmande, habar nu aveam de el, am intrat pentru că Julie voia să cumpere niște caramele de la ei și cum am intrat în magazin am fost întâmpinate de o domnișoară foarte drăguță care ne-a invitat să degustam un fel de biscuiți umpluți cu cremă de ciocolată. I-am gustat și au fost atât de buni încât nu am ieșit din magazin fără câteva caramele și o cutie minunată cu acei biscuiți. Absolut delicioși, au fost primii care s-au mâncat dintre toate dulciurile cu care m-am întors.

 În rest, ce să vă zic, mi-a plăcut tare mult, de mulți ani îmi doream să vizitez Parisul și mă bucur că am reușit în sfârșit să ajung. A fost frumos să stau pentru câteva zile undeva unde oamenii sunt mai amabili, relaxați, zâmbitori și dornici de a te ajuta, unde nu ai parte de privirile alea în scârbă de la vânzători, mă întorsesem în țară și încă îmi venea să zic "Bonjour!" și "mersi".

 Arhitectura este superbă, Cite des Sciences nu este un loc doar pentru copii, deși vin mulți, pe mine m-a fascinat și în cele 5 ore petrecute acolo nu am apucat să vizitez decât jumătate, cartierul latin mi-a plăcut foarte mult, a fost foarte bine să lenevesc pe scaunele din parcul Luxemburg iar coada pentru a urca în turnul Eiffel este luunga rău, chiar și la 11 noaptea. Eu am urcat în Nôtre-Dame și în Arcul de Trimf, dar mi-a plăcut  mai mult vederea de sus din Nôtre-Dame. Îmi pare rău că nu am avut mai mult timp, cred că și dacă aș fi stat o săptămâna nu mi-ar i ajuns, poate de la 2 în sus. :)

 Și ca să nu mă mai lungesc foarte mult, vă mai las acum cu câteva poze făcute în Paris, găsiți mai multe poze și pe pagina de Facebook, în albumul Paris. Da, în sfârșit mi-am luat inima-n dinți și m-am avântat spre alegerea câtorva poze dintre cele 1000 (!!!) făcute pentru a vă arată și vouă. :) Sper să va placă ;;)
 așa arăta complexul de apartamente unde am stat eu 

 mașină de înghețată, exact pe sistemul de la americani, dacă-l știți, nu mă așteptam să aibă și alții așa  


detaliu de pe Pont d'Alma, deasupra tunelului unde a avut loc accidentul ce a dus la moarta prințesei Diana


Sacre Coeur

Palatul Luxemburg


 un joculeț de la Cite de Sciences, pe măsură ce țineai apăsat butonul care declanșa soneria, se crea vid iar sunetul se auzea tot mai încet (pentru că nu mai avea un mediu de propagare) 

Galeriile Lafayette 

pendului lui Foucault din Panteon (demonstrează existența mișcării de revoluție a Pământului în jurul propriei axe) 

cartierul La  Defense

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

7 comments:

 1. Te invidiez la modul cel mai bun posibil pentru vacanta de la PAris. De trei ori m-am uitat la poze in ultima jumatate de ora, am sorbit din ochi fiecare detaliu si aproape am simtit ca am calatorit cu tine. Imi plac pozele, imi place cum ai scris, imi place tot. Ma bucur ca te-ai simtit bine si te-ai bucurat de frumusetile "Orasului dragostei". Iar acum ma duc sa ma delectez cu alte poze puse pe FB. Pupici.

  ReplyDelete
 2. @Ana's Beauty Blog ce mesaj dragut, mersi, ma bucur ca am reusit sa redau cat de cat putin din experienta mea, sper ca ti-au si pozele de pe FB. Pup :*

  ReplyDelete
 3. Foarte frumos, sa te bucuri de vacanta!!:*:*

  ReplyDelete
 4. Aaah, ce frumos! N-am negat vreodata frumusetea Parisului, desi nu am simtit ca ar fi chiar pe sufletul meu. Fotografiile si relatarile tale, insa, asa ma fac sa-mi fac acum bagajul si sa plec acum spre Paris, cum nu-ti imaginei :D

  ReplyDelete
 5. ce frumoos.. imi imaginez ca te-ai bucurat de fiecare clipa petrecuta acolo :)

  ReplyDelete
 6. Nu ma mai satur de pozele astea frumoase!! Parisul e un oras superb, indeed!

  ReplyDelete
 7. Multumesc pentru comentarii, asa ma bucur ca v-a placut articolul. Va pup :*:*

  ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram