Best of 2016 | Machiaj



Buna sa va fie dimineata de Miercuri! Astazi continui seria Best of 2016 si dupa ce v-am prezentat cosmeticele, astazi a venit randul produselor de machiaj. Stiu ca an de an va place acest articol si ca sunteti curioase sa vedeti ce am ales. Anul acesta simt ca am experimentat mai mult cu machiajul, cel putin in ceea ce priveste produsele, desi au existat si produse unde nu m-am putut abtine sa nu intind mana spre acelasi lucru machiaj dupa machiaj, iar pentru cateva categorii mai greu m-am decis asupra produsului pe care sa-l mentionez. Iar daca vi se pare ca vreo anumita categorie lipseste, asa cum e cazul fardurilor crema sau a creioanelor, asta e pentru ca nu le-am acordat mai deloc atentie sau fie am uitat de vreun produs, caz in care lasati-mi un comentariu daca vi se pare ca am omis ceva.

FOND DE TEN

Charlotte Tilbury Magic Foundation

*review*




Desi nu l-am ridicat in slavi in review-ul pe care i l-am facut si am zis ca nu m-a dat pe spate, a ajuns sa fie cel mai folosit fond de ten al acestui an. Asta se datoreaza in primul rand culorii lui, fiind cel mai galben fond de ten pe care il am in colectie si de aceea este cel care se potriveste cel mai bine cu pielea mea atunci cand folosesc autobronzant si capata o tenta mult mai galbena fata de subtonul relativ neutru (usor inspre cald) pe care il are in mod normal. Pe langa asta, m-am si tot confruntat cu perioade in care tenul se descuama in frunte iar acest fond de ten se aplica foarte bine peste astfel de zone. Iar intr-un final ar fi si faptul ca are acel finish luminos pe care eu il ador.

ANTICEARCAN

Academie Tinted Eye Contour Corrector



Daca ar fi totusi sa iau cel mai si cel mai iubit anticearcan, ar fi tot micutul LA Girl Pro Conceal insa l-am terminat si desi am pastrat initial tubul, ulterior am uitat complet si l-am aruncat. Dar pe locul doi este aceasta crema colorata de la Academie. Fiind teoretic o crema in primul rand si apoi un produs de machiaj, mi-a placut mult consistenta usoara si ca este usor hidratant, un lucru foarte bune pentru mine avand in vedere ce piele uscata am sub ochi. De aceea se aseza foarte frumos, fara sa incarce zona insa acoperirea e spre medie. Daca cearcanele sunt inchise, prea colorate, nu le va acoperi bine insa zi de zi, eu am constatat ca nu am nevoie de mai mult.

PUDRA

Hourglass Ambient Lighting Powder in Diffused Light



Am tot folosit diverse pudre de-a lungul anului insa preferata mea continua sa fie tot cea Hourglass. Continuand tendinta mea de a purta o baza cat mai luminoasa, pudra imi vine de mare ajutor pentru ca oricat de misto este Bioderma ABCDerm Solaire ca primer, Magic Foundation tot are nevoie de pudra in timpul verii ca sa nu o dau intr-un ten cu aspect gras in loc de luminos. Asa ca am apelat la Hourglass, pentru ca nu doar ca este foarte fina si nu e detectabila la suprafata pielii, dar mi se pare si o pudra excelenta pentru ca finish-ul final nu este unul complet mat ci unul proaspat, satinat si natural.

PRODUS DE SPRANCENE

Etude House Eye Drawing Pencil in #02 Gray Brown

*review*



Am alternat o gramada de produse pentru sprancene anul acesta si, uimitor, eterna pudra de sprancene Golden Rose nu s-a prea numarat printre ele. Am experimentat poate mai mult ca in orice alt an si am folosit atat pomade cat si geluri sau creioane iar dintre toate, invingator iese creionul Etude House. De cand il am, efectiv nu am mai folosit altceva. E super usor de folosit, culoarea e cenusie si buna iar efectul pe care-l obtin e destul de natural.

PRIMER DE OCHI

Urban Decay Eyeshadow Primer Potion

*review*



Nu credeam ca va veni ziua in care sa pun primer-ul UDPP in locul eternului TFSI. Prima intalnire cu acest produs a fost un fiasco si chiar fardurile Urban Decay nu au tinut cu el insa iata ca anul acesta m-a surprins placut cu noua lui formula care acum chiar isi face treaba pe pleoapele mele. Si cand ma gandesc ca initial nici nu voiam sa-i dau o sansa, avand in vedere experienta trecuta si nestiind ca a fost reformulat intre timp. Tot nu-mi place sistemul lor de dozare a produslui si mi se pare neigienic insa sunt foarte multumita de primer, orice fard as aplica rezista impecabil pana la demachiere.

FARD MONO

L'Oreal Color Riche L'Ombre Pure in 200 Nude



Mare nebunie a fost cu aceste farduri atunci cand le-au lansat anul trecut. Pe mine insa m-a enervat groaznic faza ca un singur fard era 50 lei (pret mai mare ca cele din Anglia sau Franta), vorbind de un brand mass-market. Au ajuns doua la mine cu ocazia scolii de beauty blogging iar anul acesta cam asta ar fi singurul fard mono pe care l-am folosit iar in rest am apelat mereu la palete. Intr-adevar, este superb fardul, un taupe metalic foarte misto insa atat de pacatos este fardul asta. Pentru ca este ca un fel de pigment presat, orice impact il desprinde si ghiciti ce s-a intamplat exact cand voiam sa-l pozez. L-am scapat si s-a facut tandari. Dar e si un avantaj, l-am presat la loc fara a fi nevoie sa mai pun alcool.

PALETA DE OCHI

Too Faced Chocolate Bon Bons

*review*machiaje*



Stiti ca v-am spus ca aceasta va fi paleta anului. Uitandu-ma prin poze, nici nu-mi vine sa cred ca o am inca din Februarie. Dar cam de fiecare data cand am vrut un machiaj de efect, am apelat la ea si ador culorile pe care au ales sa le puna in ea. Inafara de cele doua nuante de roz, absolut toate celelalte culori mi se par superbe si exact pe gustul meu.

CREION DE OCHI

Anastasia Beverly Hills Matte Highlighter



Fata de anii trecuti, anul acesta nu am prea folosit creioane de ochi, m-am si suparat pe creioanele Glideliner pentru ca cele cu doua capete s-au uscat desi am avut mereu grija de ele asa ca am folosit mai mult tus. Insa am apelat totusi la creionul nude de la Anastasia Beverly Hills. Desi teoretic este un creion conceput pentru iluminarea si ridicarea arcadei, mie imi place sa-l folosesc pe conjunctiva pentru a neutraliza roseata si astfel crea iluzia de ochi odihniti si mai albi, plus un efect optic de marire si deschidere a ochiului ceea ce nu e rau atunci cand ai ochii mici asa cum sunt ai mei. 

TUS

Physician's Formula 2-in-1 Eye Booster Black

*review*



Nu am experimentat eu cu multe tusuri la viata mea insa acesta de la Physician's Formula zau ca este un produs nemaipomenit. Aplici foarte usor produsul, varful e maleabil dar precis iar formula tusului este una care rezista excelent pe pleoapele mele uleioase si cazute dar e si usor de demachiat (spre deosebire de Benefit Push-up Liner). Nu am niciun repros pentru produsul asta.

RIMEL

Givenchy Noir Couture Volume Mascara



Trebuie sa recunosc faptul ca nu am crezut ca un rimel high-end imi va placea atat de mult dupa ce am avut cateva incercari in trecut care au fost mai mult decat dezamagitoare. Dar mi-a placut super mult rimelul Noir Couture Volume Mascara, mult mai mult decat ma asteptam. Eu l-am incercat doar asa, pentru ca era un rimel mini si am zis sa-l iau cu mine la munte (unde nu port decat rimel. sprancene si spf colorat). Negrul este foarte intens si alungeste genele atat de mult incat mai aveau putin si dadeau in sprancene iar ca rezistenta pot spune ca nu sta rau deloc, avand in vedere ca la mine mai orice se transfera si era vara, canicula dar rimelul nu se intindea decat foarte putin sub ochi. Ce-mi pare rau e ca s-a uscat, mi se pare chiar ca s-a uscat cam repede comparativ cu alte rimeluri mini si avand in vedere ca nu a fost deschis de foarte multe ori.

BLUSH CREMA

Make Up For Ever PRO Sculpting Palette

*review*



Am folosit mult fardul de obraz crema NYX Cream Blush Golden si anul asta insa mai mult l-am folosit pe cel din paleta MUFE. Are o textura cremoasa cu care se lucreaza foarte usor, aproape la fel ca cele NYX insa nu atat lucioasa ci avand un finish mat. Este pigmentat deci o cantitate mica e de ajuns si imi place ca, fiind o paleta conceputa special pentru tenuri deschise si medii (medii de fapt in cazul paletei mele dar si cea pentru ten deschis are aceeasi culoare de blush), culoarea este facuta pentru a potrivi perfect celor carora li se adreseaza.

BLUSH PUDRA

Too Faced Sweethearts in Pink Bellini



Imi place la nebunie acest fard de obraz si chiar nu ma asteptam sa-mi placa atat de mult unul care nu este mat. Imi place in primul rand faptul ca avand cele 3 culori diferite il poti personaliza in functie de ce nuanta vrei sa obtii asa ca daca vreau ceva mai neutru, ma concentrez in roz, daca vreau ceva mai cald dau cu pensula si in nuanta piersicie de langa si eventual urmatoarea. Ce-mi place e faptul ca irizatiile sunt subtile si dau un luciu placut care capteaza si reflecta frumos lumina fara a scoate in evidenta textura tenului, porii. Imi place ca rezultatul final e un aspect luminos si tineresc.

BRONZER

Too Faced Chocolate Soleil



Chiar spre sfarsitul lui 2016 a ajuns in colectia mea originalul Too Faced Chocolate Soleil. Incercasem deja Benefit Hoola asa ca ramasese Chocolate Soleil. Nuanta lui este mai calda si mai inchisa dar cum si tenul l-am tinut mai inchis pentru a fi in ton cu corpul, am ajustat si nuanta pudrei bronzante, asa ca Chocolate Soleil a fost perfect. Aplicarea e foarte usoara si pudra este pigmentata deci cel mai bine pornesti de la o cantitate mai mica si aplici ulterior pentru un efect mai intens. Culoarea nu este rece insa nici prea portocalie, mi se pare perfecta pentru a da acea tenta calda si de bronz natural unui ten deschis spre mediu. Dar pentru tenuri foarte deschise, cu siguranta varianta Milk Chocolate e mult mai potrivita.

ILUMINATOR

Too Faced Butter Pecan 

(paleta Semi-Sweet Chocolate Bar)


Aici simt ca trisez putin dar efectiv iluminatorul meu preferat pentru ten este fardul Butter Pecan. e o nuanta de sampanie atat de frumoasa, da o luminozitate si un luciu deosebite si atunci cand vreau ceva mai intens, la el apelez. Imi place sa-l folosesc pe toata fata, pometi, arcul lui Cupidon, frunte, inclusiv la ochi pentru iluminarea arcadei si acoltului intern. Si nu pot decat sa ma bucur de faptul ca Too Faced au ales sa-l puna intr-o cantitate dubla in paleta fata de fardurile normale, asa am destul.

RUJ

Golden Rose Velvet Matte in #12



Spre deosebire de anii trecuti, in 2016 am purtat mai mult rujuri in nuante mai naturale, cuminti si am cam lasat deoparte rujurile tari. Le-am si variat alegand mereu altceva insa a fost unul la care am revenit mereu si mereu: Golden Rose Velvet Matte in nuanta 12. Ce imi place, pe langa culoarea lui, e formula extrem de rezistenta dar cu o aplicare usoara fiind cremos si uimitor de iertator cu zonele mai uscate, ceea ce nu te-ai astepta de la un ruj cu finish mat. Sunt foarte misto rujurile din aceasta gama iar daca nu ati apucat sa incercati unul, trebuie sa aruncati ochii peste culori.

RUJ LICHID

Sephora Lip Stain in 01



OMG... nu pot sa inteleg de ce am asteptat atatia ani pana sa iau in sfarsit faimosul lip stain Sephora in faimoasa nuanta 01. Este atat de misto naunta, un rosu perfect, nu rece, nu cald, o nuanta universala. Iar formula este pigmentata, rujul e opac dintr-un singur strat insa poti aplica lejer un al doilea fara sa crape. De-a lungul zilei rezista foarte bine, nu usuca buzele si, din nou, nu se crapa sau se ia in cojite de pe buze asa cum se intampla cu alte formule de ruj lichid. Eu m-am incapatanat sa-l iau pentru ca ziceam ca am rujul Riri Woo insa la cat de uscat e si pentru ca trebuie sa-l aplic cu pensula, rareori imi mai bat capul cu el asa ca am zis totusi sa iau acest ruj Sephora. Nu regret achizitia si mereu primesc complimente atunci cand il port.

GLOSS

Sephora Oil Infusion 



Tot de la Sephora vine si produsul pe care l-am folosit pe post de luciu de buze. Oil Infusion este un ulei de buze colorat ce are rol de hidratare dar da si o usoara tenta de culoare, nuanta mea fiind una portocalie. Fiind un ulei si nu un luciu de buze clasic, nu se simte lipicios pe buze si e foarte comfortabil de purtat, este totusi un produs hidratant, dar ofera un luciu foarte frumos si de aceea atunci cand am vrut un astfel de finish la el am apelat.

***

Daca l-ati ratat, Luni am publicat prima parte a seriei Best of 2016 | Cosmetice.
Pe voi ce produse de machiaj v-au impresionat in 2016? Poate imi dati cateva idei pentru 2017.

Daca ati ratat vreunul dintre articole, in seria Best of 2016 mai puteti citit articole despre:

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

1 comment:

  1. Glossul acesta de la final din Spehora il am si eu si chiar l-am folosit vara, in special la mare! E super!
    Cat despre acel eyeliner...cred ca este cazul sa il trec pe lista si sa urmaresc sa-l cumpar!

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram