Best of 2016 | Cosmetice



La multi ani, dragilor! Va urez si voua ce-mi doresc si eu: un an plin de realizari si de amintiri noi deosebite alaturi de persoanele drage.

Incepem anul in forta, asa cum v-am promis, cu preferatele anului despre care abia asteptam sa va vorbesc. Am inceput lista lor cam din Octombrie, asa fac de obicei pentru ca-mi place sa-mi las timp de gandire pentru anumite categorii, pentru ca mereu se ivesc cateva la care imi trebuie ceva mai mult timp, dar majoritatea imi vin instantaneu in minte. Nu toate produsele sunt noutati ale acestui an pentru ca stiti ca exista cateva care imi plac atat de mult incat nu prea au cum sa fie detronate. Dar absolut toate dintre ele sunt produse pe care le-am folosit cu mare drag in 2016.

Insa, spre deosebire de anii trecuti, anul acesta aduce o schimbare in structura articolelor. Am grupat cosmeticele intr-un singur articol asa ca astazi veti citi despre preferatele mele pentru ten, corp si par iar Miercuri vor veni preferatele de machiaj. Ojele au disparut complet, anul acesta nu am mai fost atat de entuziasmata de oje si nu cred ca am cumparat o oja tot anul. M-am axat in schimb pe folosirea celor pe acre le am deja si cam tot anul am purtat aceeasi formula: Nails Inc Gel Effect. Dar in schimb, am o noua categorie pe care nu vreau s-o dezvalui de acum si vreau sa fie o surpriza.

Asa ca, fara sa o mai lungesc, va invit sa luati langa voi o cana de ceai/cafea si sa savurati alaturi de ea primul articol din seria Best of 2016.

PRODUS CURATARE

Bioderma Atoderm Ulei de dus

*review*





Cel mai misto produs de curatare pe care l-am folosit pana acum e cu siguranta uleiul de dus Bioderma Atoderm. Am facut o adevarata pasiune pentru el, pasiune evidenta prin prezenta butelcei de 1 litru, pentru ca este un produs multi-functional, foarte bland cu tenul in special in lunile reci ale anului dar in acelasi timp curata bine lasand un ten fin si catifelat in urma.

DEMACHIANT

The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Balm



Paiunea mea pentru balsamuri demachiante continua si anul acesta cu prezenta balsamului The Body Shop. Nu am apucat sa va povestesc despre el inca, insa se descurca de minune si in continuare eu nu mai folosesc niciun alt fel de demachiere in zona ochilor inafara de aceasta. Mi se pare ca este o metoda foarte blanda ce nu implica sa freci zona cu o discheta sau sa tragi de piele, pur si simplu dai putin cu degetul pe gene si gata.

LOTIUNE TONICA

Derma E Soothing Toner

*review*



Daca nu sunteti pentru prima oara aici, probabil ca nu va surprinde deloc alegerea mea, ati vazut-o si in Best of 2015 iar anul acesta am continuat sa folosesc lotiune tonica Derma E. Pentru mine aplicarea unui astfel de produs este o placere dar de multe ori si o necesitate pentru ca tenul meu are tendinta de a se deshidrata usor si imediat dupa ce ma spal simt nevoia sa aplic ceva hidratant dar in acelasi timp foarte light ca textura pentru a veni ulterior cu exfoliantii chimici. Lotiunea tonica Derma E si-a facut treaba de minune si unde mai pui ca are si un pret bun, o formula simpluta dar buna si ea si o cantitate generoasa care ma tine luni bune de aplicari atat dimineata cat si seara (secretul este sa o aplicati cu mainile, nu cu discheta pentru ca asa se iroseste produs).

TRATAMENT

Alpha Skin Care Dual Action Skin Lightener

*review*



Hidrochinona este pentru mine ingredientul anului. V-am povestit ca ma confrunt cu pete solare si v-am zis destul de in detaliu cat ma chinuiesc cu ele de un an jumatate deja, insa incepand din Aprilie, de la introducerea acestui produs cu 10% acid glicolic si 2% hidrochinona am vazut niste rezultate excelente.

CREMA HIDRATANTA + CREMA DE OCHI

Bioderma Atoderm Nutritive



Tuburi si tuburi de Atoderm Nutritive am consumat anul acesta. A fost o prezenta constanta in dulapul meu si sa va zic de ce a ajuns aici. In primul rand, in primavara am avut un episod tare urat cu frunte care avea efectiv pojghite la care s-a adaugat o explozie de cosuri, ceva ce nu am avut in viata mea in frunte si orice as fi aplicat rezolva problema doar pe moment iar dupa ce ma spalam o luam de la capat. Asta pana am luat un tub de Atoderm Nutritive si am scapat si de pojghite iar in timp s-au dus si cosurile, care banuiesc ca erau cumva un efect al faptului ca bariera de protectie a pielii era muci (pardon my French). Apoi in vara, in saptamanile petrecute la munte a fost fix ce am eu nevoie: o crema mai emolienta care sa contracareze deshidratrea si uscarea tenului de care am parte de fiecare data, unde mai pui ca anul acesta am folosit si ABCDerm Solaire care in timp are tendinta de a usca tenul. Iar pe langa asta, am folosit-o mereu pe post de crema de ochi pentru ca face o treaba foarte buna. Sa stiti ca inca nu am renuntat la my trusty Paula's Choice Retinol Serum pe post de crema de ochi, dar zi de zi, de doua ori pe zi, Atoderm Nutritive e acolo si pe langa alte creme incercate in acest an, tot ea mi se pare ca face cea mai buna treaba.

BALSAM DE BUZE

Ivatherm Lip Balm



Balsamul de buze Ivatherm este unul cu o textura ceva mai neobisnuita, groasa  si parca usor abraziva iar in timpul zilei nu imi prea place sa-l folosesc. Insa aplicat seara de seara pe buze imi ajuta buzele crapate  reparandu-le, ca dimineata sa ma trezesc cu buze moi si perfect hidratate.

PROTECTIE SOLARA TEN

Bioderma ABCDerm Solaire SPF50



Iata ca a revenit in postarea anuala crema Bioderma ABCDerm Solaire iar pe langa faptul ca mi-a adus aminte de placerea de a sta toata ziua cu machiaj si a nu ma stresa daca inca arata bine, pentru ca aceasta crema e pentru mine cel mai bun primer incercat vreodata, anul acesta a venit cu o realizare ca poate nu e o tragedie ca nu are protectie UVA atat de mare precum Photoderm Creme. Datorita faptului ca filtrele minerale nu lasa razele sa patrunda in piele si le reflecta la suprafata e mult mai bine, cel putin daca te confrunti cu pete pigmentare sau chiar daca ai avut in trecut (pentru ca odata aparute, ramane o predispozitie pentru repigmentarea lor). Testul suprem a fost la munte, vara, eu inca foloseam hidrochinona si in drumetiile noastre ajungeam la altitudini mari, deci mai multe radiatii UV, dar petele mele nu s-au mai inchis. Asta ar fi motivul principal pentru care e aici.

MASCA

Tonymoly Eggpore Blackhead Steam Balm



Ca in niciun alt an de cand scriu pe blog, 2016 a fost presarat de multe masti. Dupa ce am fost obsedata in 2015 de masca Andalou Honey Pumpkin Glycolic Mask, anul acesta pentru ca mi-a cam trecut pasiunea pentru ea am tot folosit si alte masti pe care le aveam prin casa. Dintre toate, aceasta de la Tonymoly mi-a placut cel mai mult. Are o textura usor lipicioasa, ai zice ca este o pasta de zahar incolora, are inclusiv niste particule abrazive, insa atunci cand o aplici pe ten si incepi sa masezi incepe si se incalzeste si devine alba. Faptul ca se incalzeste m-a cucerit, se pare ca am avut o slabiciune pentru astfel de produse, insa si faptul ca lasa un ten super fin si hidratat a contribuit. Si particulele abrazive nu sunt foarte multe, eu evit tot ce este scrub si am fost usor reticenta inainte de a folosi  masca insa am totusi grija sa nu o masez foarte mult ci doar foarte usor fara sa pun presiune mare cu mainile.

GEL DE DUS

Sephora Monoi Bubble Bath & Shower Oil


Aici mi-a fost destul de greu sa aleg un produs castigator dar uitandu-ma printre preferatele lunare, mi-am dat seama ca cel mai mult si cel mai mult am fost captivata de parfumul gelului Sephora cu aroma de Monoi. Este deosebita aroma lui, orientala, intriganta, imi aduc aminte cat de mult savuram acele momente in care il foloseam. Daca apuc sa termin stocul de gel de dus, am sa ma duc sa-l iau din nou pentru ca este foarte misto.

CREMA DE CORP

Ziaja Silk Proteins Moisturizing Body Lotion



Inainte de venirea frigului si mai ales pe timpul verii mi-a placut foarte mult sa folosesc aceasta crema de corp Ziaja. E primul produs Ziaja introdus in rutina mea si m-a cucerit in primul rand prin ambalajul super practic. Pentru mine, cel mai enervant lucru atunci cand ma dau cu o crema hidratnta este sa tot pun mana unsuroasa pe sticla/ borcanas pentru a lua produs, insa dupa cum vedeti aceasta are o pompita care a usurat tare mult aplicarea. Crema are o textura nu foarte onctuoasa, ceea ce a facut-o ideala in perioada mai calda pentru ca se absorbea usor si parfumul nu este unul intens dar este unul placut.

CREMA DE MAINI

OPI Avojuice



Desi nu este cea mai hidratanta crema de maini si acum face mai greu, in continuare sunt o mare fana a cremelor OPI Avojuice pentru textura ultra lejera, pentru faptul ca se absorb instant si mai ales pentru faptul ca nu lasa pelicula grasa. De aceea toate gentile mele au cate o sticluta de Avojuice.

PROTECTIE SOLARA CORP

Academie Spray for Sun Intolerant Skin SPF50



Dintre produsele pentru corp cu protectie solara, cel mai iubit a fost acest spray de la Academie. Este pe baza de filtre chimice si nu lasa nicio dara albicioasa atunci cand aplici si se absoarbe repede in piele fara sa lase o piele grasa. L-am folosit inclusiv pe ten si merge si asa insa combinatia de filtre chimice si parfum nu era tolerata foarte bine de ochii mei asa ca incepeau sa-mi lacrimeze chiar mai repede decat o fac in mod normal atunci cand aplic filtre chimice pe ten.

DEODORANT

B.U. In Action Tender Touch



Cum va scriam si in articolul despre cele mai consumate si cumparate produse, in prezent e deodorantul meu preferat si in ultimele 6 luni, cel putin, nu cred ca nu a fost moment in care sa nu fie macar inca unul de rezerva, pe langa cel care era in uz.

PARFUM

Boss The Scent for Her by Hugo Boss



Fara doar si poate cel mai iubit parfum al acestui an. Are o aroma asa speciala, feminina si seducatoare, cu o combinatie de note fructate de piersica cu note florale de frezie, doua arome pe care le iubesc si cu o baza gurmanda de boabe de cacao. Daca nu l-ati mirosit inca, trebuie sa o faceti.

Note: varf - piersica, frezie / mijloc - osmanthus / baza - boabe de cacao.

*Bioderma Photoderm Autobronzant

*review*



Ca o mentiune speciala, nu ca o categorie in sine pentru ca nu pot spune ca am folosit si alte autobronzante anul acesta insa am apelat toata vara la Bioderma Photoderm Autobronzant pentru ca e super usor si comod de folosit, doar dai cu spray-ul si nici macar nu e nevoie sa intinzi produsul pentru atat de bine se aplica. Apoi ar fi faptul ca obtin o nuanta naturala de bronz, practic eu m-am bronzat ca "tractoristul" la munte, oricat spf as fi aplicat, tot m-a prins soarele, iar autobronzantul l-am folosit pentru a uniformiza culoarea de pe maini cu restul corpului si efectiv nu se vedea o diferenta de culoare intre bronzul natural si cel la tub. Il mai folosesc inclusiv acum pentru ca eu inca sunt mai inchisa pe maini si profit de asta pentru a folosi fondul meu de ten preferat care e intr-o culoare inchisa fata de cea naturala a mea.

SAMPON

Nature's Gate Jojoba Revitalizing Shampoo

*review*



Nicio surpriza aici, doar samponul pe care-l folosesc de ani de zile. Am fost totusi usor dezamagita de formula noua pentru ca mi s-a parut ca avea o consistenta mai subtire fata de varianta veche, fapt ce m-a facut sa consum o cantitate mai mare si cum trebuie sa il iau de pe iHerb si cantareste mult, incerc sa-l tin cat de mult pot. Dar inafara de diferenta de consistenta, cu formula m-am inteles la fel de bine si a curatat bine parul, fara sa-mi faca matreata si fara sa afecteze in vreun fel scalpul sau firul pe lungime.

BALSAM

NIVEA REPAIR & TARGETED CARE

*review*



Si anul acesta balsamul Nivea din gama repair & Targeted Care a fost cel mai iubit. Cred ca m-au stricat produsele astea, atat samponul cat si balsamul, pentru ca orice alt brand folosesc il compar cu cele Nivea iar pana acum, dupa cum se vede, niciunul nu s-a ridicat peste. Pur si simplu acest balsam este unul foarte bun pentru cineva cu par uscat, hidratandu-l, lasandu-l moale si maleabil.

PRODUS DE STYLING

Joico Fast Dry Finishing Spray



Anul acesta am facut o pauza de la fixativul Moroccanoil pentru a-l incerca pe acesta de la Joico. Desi eu nu folosesc des produse de styling, atunci cand imi fac bucle am nevoie de ceva care sa impiedice pleostirea lor in urmatoarea ora. Iar pe langa asta, nu suport fixativele de par care-ti lasa parul slinos si sarmos. Din fericire nu e cazul cu acest fixativ Joico si chiar daca este unul cu fixare puternica, nici nu-l simti in par, oricat ai aplica, parul este in continuare maleabil si matasos dar capata parfumul placut al fixativului si, mai important de atat, buclele mele rezista foarte bine.

TRATAMENT LEAVE-IN 

Vitality's Luxury Oil



Soc! Nu este Moroccanoil...*wink, wink*.Ma bucur ca am avut ocazia de a incerca acest ulei de la Vitality's si dintre absolut toate uleiurile de par incercate de-a lungul anilor acesta e cel care mi se pare ca se apropie cel mai bine ca efecte si consistenta de iubitul meu Moroccanoil. Domoleste parul meu care tinde sa se infoaie imediat, il hidrateaza si il si protejeaza de efectele daunatoare ale aparetelor de styling. Chiar cand m-am tuns la sfarsitul verii, m-a si intrebat stilista daca imi indrept parul pentru ca nu era foarte degradat la varfuri, tinand cont cata vreme trecuse de la ultima mea tunsoare. Cu siguranta ca asta nu se datoreaza exclusiv uleiului de par insa are si el rolul lui in protejarea parului.

***

Iata ca am ajuns si la final iar acum va invit pe voi sa-mi spuneti ce cosmetice v-au impresionat. Se regasesc si in lista voastra produse prezentate aici?


Daca ati ratat vreunul dintre articole, in seria Best of 2016 mai puteti citit articole despre:

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

11 comments:

  1. Super tare postarea. Am notat cateva produse, mai ales Spf-ul si crema de fata dar si gelul de curatare a fetei. Multumesc pentru recomandari😘.
    La multi Ani plini de impliniri, fericire si sanatate!

    ReplyDelete
  2. Iubesc genul asta de postari! Mi-am trecut pe lista un produs din cele prezentate de tine! La multi ani! Desi nu comentez prea des, te urmsresc cu drag, iar postarile relationate cu skincare-ul sunt preferatele mele!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hey! Ma bucur sa citesc asta, stiu cum e pentru ca si eu sunt o urmaritoare cam "muta". :D Chiar ieri ma uitam la clipul tau de Best of 2016 makeup. Pup :*

      Delete
  3. Foarte faine pozele - e prima chestie pe care am vrut sa o mentionez! :)
    Cat despre produse...balsamurile de par de la Nivea imi plac foarte mult, uleiul de baie de la Bioderma l-am avut si eu, dar in varianta mica si l-am folosit mai mult pentru ten, pentru ca pe corp mie imi plac produsele care fac multa spuma!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cred ca voiai sa zici invers, ca pe ten iti plac produsele care fac spuma, nu? Imi aduc aminte ca ai mai mentionat asta intr-un comentariu. :D Pup :*

      Delete
  4. hiiii, ma bucur ca iti place cleanserul <3
    Butelca de la Bioderma e si pe lista mea (desi tot sper sa o aduca in stoc la club Bioderma).
    O sa ma uit si de fixativ (de curand am incercat unul de la Nivea si am ramas cu suvite lipte) pentru ca vreau sa mai tai un pic din par si sa-l fac cumva sa stea asemanator lui Rosie Huntington in imaginile pentru Maroccanoil. - wish me luck :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeees, mersi mult! <3 Cred ca o sa mai bage, am inteles ca depinde si de stocul lor de produse per total. Cat despre fixativ, merita, urasc fixativele alea care-ti imbacsesc parul dar astea profesionale am observat ca fac o treaba mult mai buna (Joico, Moroccanoil, TIGI). Pup & good luck! :*

      Delete
  5. la multi ani si un an nou fericit!

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram