Monthly review: Mai & Iunie 2016

Wow, acum ca m-am uitat in arhiva blogului parca nici nu-mi vine sa cred ca am reusit sa nu postez nimic in ultimele 2 luni dupa ce am si zis ca revin in forta bla, bla. Si nu ar fi ca si cum nu am idei de articole, am o tona de articole pe care vreau sa le scriu, cateva deja scrise asa ca am sa incerc sa-mi iau revansa in Iulie. Azi va povestesc cateva dntre momentele acestor doua luni si am vrut sa va povestesc despre produsele preferate pentru ca am facut cateva descoperiri de care sunt foarte incantata si pe mai toate inca le folosesc intens.

#INSTAMAI


  1. Unul dintre lucrurile de care sunt mandra in ultimul timp este faptul ca m-am reapucat de sport si am reusit sa ma tin de exercitii toata luna. De fapt procesul a inceput in Aprilie dar si in Mai am reusit sa fiu consecventa si sa avansez cu antrenamentul.
  2. Iar programul pe care l-am ales de aceasta data este cel conceput de Kayla Itsines, Bikini Body Guide. E greu, e un program greu iar pana de curand burpees ma omorau, asa ca vorbele din poza descriu perfect starea pe care o aveam dupa ce terminam seriile de burpees.
  3. Iar pe langa antrenamentele de forta, m-am reapucat de alergat. Nu am fost pe cat de consecventa as fi vrut din cauza picioarelor dar sper ca acum in Iunie sa pot iesi mai des la alergat.
  4. Dar ca sa schimbam subiectul mai spre zona de cosmetice, va arat noul anticearcan lansat de Academie. Este de fapt un fel de crema corectoare pentru ca este si hidratanta iar gradul de acoperire nu este prea mare dar imi place mult si cu siguranta am sa-i dedic un review. 
  5. Desi nu am apucat sa scriu pe blog, insa o voi face in curand, este faptul ca mi-a ajuns fondul de ten cushion de la Physician's Formula si-mi place. Mai multe, in curand.
  6. Cel mai misto eveniment al lunii si unul pe care l-am asteptat cu atat entuziasm a fost cel de prezentare a noii game de produse pentru sprancene Benefit. Sunt datoare cu detalii si despre asta si am inclusiv niste swatch-uri cu nuantele produselor pe langa impresii despre ele si alte detalii dar ce m-a distrat foarte mult a fost acest suport de pahar de la eveniment. Cum sunt usor obsedata de sprancene, am zis ca trebuie sa-l pozez.
  7. Va ziceam ca m-am reapucat de sport si pe langa asta am schimbat detsul de mult si alimentatia insa la inceputul lunii am scapat la Oreo pentru ca eram prea curioasa de atat timp cum sunt cei cu unt de arahide. Au fost foarte buni si au mers perfect la cafea.
  8. Si ca sa echilibram balanta, dupa desertul plin de zahar si alte minuni, iata unul guilt free, foarte sanatoa si super bun pe deasupra. Si gasiti reteta de pancakes fara zahar si faina pe blog.
  9. Iar in caz ca m-ati uitat, iata si fata mea cu un machiaj cat se poate de basic dar care inplica mult bronzer (desi in poza nu se vede).

PREFERATELE LUNII

May beauty favourites

SHOP THE POST:


1. BIODERMA ATODERM NUTRITIVE


Desi acest produs a intrat in rutina mea abia la sfarsitul lunii si nu am apucat s-o folosesc decat cateva zile, este cu siguranta starul acestei luni. Spun asta pentru ca in Aprilie si Mai m-am confruntat cu zone uscate, poate chiar cu bariera de protectie afectata, practic fruntea si nasul meu se descuamau constant si aveam cruste. Orice am incercat, cat mai hidratant, sau mai emolient, nici macar Paula's Choice Skin Recovery Mask (si nici Clear Skin Hydrator si nici serul Resist) nu a ajuta decat pe termen scurt insemnand ca la urmatoarea spalare eram din nou in aceeasi situatie. A fost groaznic asa ca daca tot am ajuns pe la Farmacia Tei am luat si un tub nou de Atoderm Nutritive. A fost ca un balsam pentru ten si de cand am inceput s-o folosesc tenul meu si-a revenit.

2. PHYSICIAN'S FORMULA #INSTAREADY BB CREAM SPF30 IN LIGHT


Legat de aceleasi probleme este si faptul ca nu prea puteam aplica mai nimic pe ten care sa arate bine iar aici mi-a fost de mare ajutor acest BB Cream de la Physician's Formula. Formula lui este permisiva si doar daca sunt zone care se descuameaza rau le va scoate in evidenta, altfel nu, de aceea a fost cam singurul fond de ten pe care l-am pus pe fata in luna Mai. Insa a fost mereu combinat cu picaturile albe The Body Shop pentru ca, desi este nuanta Light, nuanta este una inchisa, o sa-l vedeti zilele astea pe blog.

3. SEPHORA WONDERFUL CUSHION BLUSH IN 01 RASPBERRY SPLASH


Dupa luni de folosire a blush-ului crema din paleta MUFE Pro Contour, m-am avantat catre un produs nou ce face parte din noutatile de vara Sephora. Initial mi-a fost usor teama pentru ca nuanta este una mai aprinsa ca cele pe acre le port in mod normal si sistemul de aplicare e nou dar acum ca l-am incercat, il ador si spre el intind mereu mana. Se aplica super usor, fara sa exagerez, si nuanta proaspata pe care o lasa da foarte bine pe tenul meu.

4. VITALITY'S LUXURY OIL


Cel mai nou ulei de par intrat in rutina mea de ingrijire a parului este cel Vitality's si dupa folosirea uleiului Kardashian, care mi-a placut insa mi se parea cam light ca textura, schimbarea a fost una placuta. Uleiul Vitality's are o consistenta mai vascoasa si din cauza asta mi se pare mai bun pentru parul meu. Si pe langa asta mi s-a parut ca de cand am inceput sa-l folosesc parca parul se onduleaza mai frumos.

5. ACADEMIE SPF50 SPRAY FOR INTOLERANT SKIN


Parca luna trecut va povesteam despre SPF-ul de corp Bioderma Kids si va spuneam ca e cam albicios asa ca am profitat de faptul ca tocmai primisem SPF-ul Academie pentru a-l schimba. Spre deosebire de cel Bioderma, acesta nu lasa absolut niciun fel de pelicula alba, este complet transparent ceea ce este mai mult decat bine-venit in ceea ce priveste protectia solara pentru corp pentru ca am inceput deja sa apelez la autobronzant. Daca in cazul tenului, peliculele albe nu ma deranjeaza in mod special pentru ca aplic machiaj peste, pe corp nu prea merge petru ca dupa ce stau sa ma dau cu autobronzant, dau cu SPF si iau din intensitatea culorii. Iar pe langa faptul  ca are o textura invizibila, este si destul de placuta si este placut parfumat.

6. YVES ROCHER APPLE DELIGHT SHOWER GEL


Nu prea mai e vremea gelurilor de dus in arome gurmande iar cel de fata este unul din gama de iarna insa acum i-a venit timpul si chiar daca nu mai e asa frig afara, tot m-am bucurat de aroma de mar copt cu scortisoara pe care o are.

7. ZIAJA CHOCOLATE ORANGE SHOWER SOAP


Tot in aceeasi categorie de geluri de dus este si cel Ziaja si eu sunt omare fama a combinatiei de ciocolata cu portocala asa ca din nou m-a incantata foarte mult parfumul gelului de dus. Insa la acesta ce mi-a mai palcut a fost si faptul ca era mai cremos la consistenta. Fiind o posesoare de piele uscata pe corp, mereu ma incanta texturile cat mai cremoase pentru ca mi se par mai blande cu pielea si mai pot sari peste aplicarea cremei de corp (pentru ca uneori lenea este prea mare).

* NON-BEAUTY: TABATA TIMER


Spre deosebire de alte luni, m-am gandit sa va prezint de data aceasta si un preferat din categoria "non-beauty". Va povesteam ca m-am apucat de Bikini Body Guide iar exercitiile sunt grupate in circuite de cate 7 minute asa ca mi-a trebuit o aplicatie pentru a ma cronometra. Cautand in Google Play am dat de Tabata Timer, o aplicatie gratuita in care iti poti face programe personalizate menite sa te ajute in antrenamentele HIIT (high intensity interval training adica ai o perioada de cateva zeci de secunde de exercitiu intens urmata de una de intensitate scazuta iar asta se repeta de mai mult ori). Ce imi place la Tabata este faptul ca iti poti face mai multe programe asa ca am in acest moment unul pentru antrenamentele de forta cu circuitele de 7 minute si repaus 30 secunde dar mai am si un program HIIT pentru sprinturi unde alternez momentan 20 cu 15 secunde. Dupa ce termini fiecare antrenament, aplicatia marcheaza asta intr-un calendar asa ca poti tine foarte usor evidenta si iti poti nota exact ce antrenament ai facut.

#INSTAIUNIE



  1. Fiind o persoana care tinde sa se lalaie atunci cand se machiaza, imi plac mult produsele care te ajuta sa obtii un look super rapid iar cele din poza fix asta au facut. Am obtinut un machiaj simplu, natural in 5 minute (bine, poate ceva mai mult de 5 minute pentru ca sprancenele au nevoie de timp).
  2. In alta zi insa, m-am simtit curajoasa si am scos la inaintare creionul turcoaz MUFE Aqua XL. Mi-a placut foarte mult rezultatul si l-am mai repetat de cateva ori.
  3. Si pe unghii s-a mentinut tema albastra, de fapt de la oja a plecat pentru ca mai toata luna am purtat doar nuante albastre iar cele trei din imagine au fost cele la care am apelat: Nail's inc, Baker Street, OPI Suzi Says Feng Shui si OPI Show Us Your Tips
  4. Va povesteam in primavara despre noutatile Coreene din Sephora, atat cele marca Sephora cat si cele Tonymoly. Am si avut ocazia sa incerc deja cateva dintre ele si cateva le veti vedea mai jos mentionate dar am sa revin cu mai multe detalii despre toate.
  5. O alta noutate a lunii au fost noile produse Bioderma din gama Hydrabio si am fost super incantata cand am vazut micelara Hydrabio in format travel. A fost alegerea perfecta pentru escapada montana.
  6. Trecand peste cosmetice, in Iunie am continuat aventura retelor de deserturi mai sanatoase si am facut negrese. Au iesit atat de bune, incat 4 zile, pentru ca ne uitam la Masterchef Australia si gateau niste negrese, am refacut-o.
  7. Si in Iunie m-am tinut de sport, am ajuns la jumatatea programului Bikini Body Guide si sunt mandra ca m-am tinut de treaba. In poza eram fix dupa ce terminasem o tura de exercitii si cam asa sunt dupa fiecare: foarte rosie la fata si foarte transpirata.
  8. In ultima vreme imi tot cautam o pereche noua de adidasi de strada care sa mearga la orice si preferabil sa fie fara panza sau piele intoarsa ca sa nu ma stresez daca ma prinde ploaia. I-am gasit intr-un final pe acestia Nike si sunt foarte incantata de ei, sunt fix ceea ce cautam.

PREFERATELE LUNII

June beauty favourites

SHOP THE POST:


1. IVATHERM IVADERMASEB GEL SPALARE


Am tot mentionat pe blog in ultimele lun gelul de spalare Ivatherm Ivahidra+ si imi placea atat de mult incat nu as fi crezut ca am sa gasesc tot la Ivatherm ceva care sa-l intreaca, asta pana l-am incercat pe cel din gama Ivadermaseb. Am mai avut si crema din aceasta gama, gama dedicata pielii cu roseata si scuame iar gelul imi place asa mult pentru ca este si mai bland ca cel Ivahidra+. Am avut acea perioada despre care v-am scris si mai devreme in care tenul a fost asa agresat incat cautam sa folosesc produse cat mai blande. In momentul in care am incercat pentru prima data gelul Ivadermaseb am observat cat de bland este cu tenul dar reuseste sa-l curete bine asa ca in prezent acesta este gelul meu preferat de la acest brand si printre preferatele mele all-time.

2. BIODERMA ABCDERM SOLAIRE SPF50


Pam, pam! Iata ce a revenit in rutina mea de ingrijire. Daca ma cititi de cativa ani, sigur va duceti aminte cat de incantata am fost in momentul in care am descoperit aceasta crema cu protectie solara pentru ca in sfarsit aveam o crema care nu lucea absolut deloc si este un primer nemaipomenit pentru fondurile de ten in baza de silicon pentru ca si crema in sine este in aceeasi baza. Dezavantajul ei este ca lasa si o pelicula alba fiind o crema cu filtre solare minerale. Eu am revenit la ea dupa o vara de creme cu filtre chimice pentru diferenta modului de protectie impotriva radiatiilor UV dar m-am bucurat in acelasi timp si de faptul ca tenul nici nu mai luceste excesiv. Ah, si ma simt atat de bine acum pentru ca nu-mi mai lacrimeaza ochii. Am ochii sensibili la filtrele chimice si imediat cum ajunge crema cu SPF doar in zona, nici macar nu trebuie sa-mi intre in ochi, incep sa lacrimez, imi curge nasul iar senzatia este neplacuta si ma impiedica sa aplic bine protectia in jurul ochilor

3. MAKE UP FOR EVER AQUA XL IN BLEU PASTEL


Un turcoaz superb si perfect pentru vara si un mod foarte rapid de a adauga un strop de culoare in machiaj chiar si pentru cele ca mine, iubitoare de culori neutre. Iar pe langa culoarea frumoasa, avantajul creioanelor Aqua XL este ca sunt rezistente la apa deci vor rezista foarte bine de-a lungul zilei chiar si in timpul verii.

4. TONYMOLY EGG PORE BLACKHEAD STEAM BALM


Iata primul dintre produsele Coreene despre care va ziceam si este o masca contra punctelor negre ce se incalzeste. Mi s-a parut foarte interesant conceptul si chiar daca are si niste particule abrazive iar eu am renuntat la scrub-uri. Particulele sunt foarte fine si pe masura ce masezi masca pe ten e incalzeste. Dar ceea ce mi-a placut si de ce am inclus-o aici a fost ca tenul ramanea foarte fin la atingere dupa ce o foloseam, se simtea foarte bine asa ca o data pe saptamana, am folosit masca.

5. COLLISTAR HYALURONIC ACID


Acest ser/produs pe baza de acid hialuronic a fost unul care mi-a cam dat batai de cap initial pentru ca nu reuseam sa aplic creme dupa ce-l foloseam fara sa obtin acele scamute enervante care sunt un semn ca cele texturi nu ar fi compatibile. M-am enervat pentru ca am intrebat si cateva alte bloggerite si nu aveau aceleasi probleme. Dar pentru ca acidul hialuronic este un umectant si ajuta tenul, m-am hotarat sa-i mai dau o sansa doar ca de aceasta data l-am amestecat cu serul Andalou Naturals Turmeric+C. In aceasta combinatie nu am mai avut probleme si combinatia a fost o metoda excelenta de hidratare a tenului dimineata, inainte de aplicarea protectiei solare.

6. ACADEMIE CONCEALER


O lansare recenta de la Academie este o crema de ochi colorata care are atat rolul de hidrata zona ochilor dar si de a camufla cearcanele. Ce mi-a placut a fost faptul ca, desi acoperirea nu este mare, nu incarca zona si fiind o formula hidratanta se aseaza frumos peste pielea mea uscata de la ochi.

7. TONYMOLY BANANA HAND MILK


Si celalalt produs Coreeana este crema de maini de la Tonymoly. Pe langa faptul ca miroase delicios a banana, are o textura usoara si se absoarbe repede fara a lasa pelicula insa reuseste sa hidrateze mainile foarte bine. D-asta am bagat-o repede in geanta si a devenit noua crema de maini pe care o tin in geanta dupa multi ani de OPI Avojuice.

8. PHYSICIAN'S FORMULA MINERAL WEAR CUSHION FOUNDATION SPF50


Daca in Mai am folosit foarte mult BB Cream-ul #InstaReady, in Iunie am folosit foarte mult fondul de ten cushion. Nu l-am folosit mai mult mai devreme pentru ca nuanta cea mai inchisa este inchisa pentru mine si nici nu-l pot deschide cu picaturile The Body Shop insa de cand am revenit la ABCDerm imi permit sa aplic nuante mai inchise care compenseaza pentru pelicula alba. Ma declar total cucerita de conceptul cushion pentru ca se folosesc foarte usor si cu un Beautyblender aplici fondul de ten imediat, de aceea l-am si folosit atat de mult.

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

4 comments:

  1. Haaaa <3 welcome back lady!
    1. Congratz pentru sport. De 4 zile m-am apucat si eu (program de pe fitnessblender) si sper sa pot sa ma tin de treaba, acum ca e gata si sesiunea
    2. Anticearcan colorat crema.. chestii :D Eu am pus mana pe crema de ochi even better de la Clinique (si ea e un pic colorata) cu ocazia reducerilor de la Marionnaud si pare sa isi faca treaba bine. Abia astept sa scrii despre cea de la Academie, sunt curioasa care ar putea fi diferentele.
    3. Benefiiit <3 (chiar azi am vazut seturi cu produsele noi in Sephora)
    4. look-ul cu creionul albastru e to die for <3
    5. Ivadermaseb - notat :)) (dupa ce scap de multitudinea de cleansere travel size ce asteapta in dulap)
    6. Probleme cu scamitele facute dupa un produs cu acid hyalurionic am tot avut si eu - tot incercam sa impac boosterul de la PC cu serumul Night Recovery Complex (something something - cel de la Estee Lauder care tot apare in variante mini prin seturi in ultima perioada)
    7. Trebuie sa incerc ABCDerm de la Bioderma.. si eu plang mai mereu cand colosesc Photoderm Max, ca imi tot ajunge in ochi. In ultima perioada am folosit varianta cu AR+ si mi s-a parut mai ok din punctul asta de vedere (probabil din cauza ca avea o textura mai densa si nu se "scurgea" asa usor spr eochi.
    8. Gataaaa.. Somn! Weekend fain <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Happy to be back! :*:*:*
      1. You go girl! Imi aduc si eu aminte ce placere era dupa ce scapam de examene pentru ca puteam sa fac si altceva inafara de invatat de dimineata pana seara (si hai poate cate un drum pana la Poli daca ne intalneam sa invatam in grup)
      2. Nu am incercat-o pe cea Clinique insa cea Academie e mai spre anticearcan, sau mai bine zis un anticearcan hidratant cu acoperire medie-ish (eu cu Sahara din jurul ochilor folosesc oricum crema hidratanta dar cineva cu piele normala sau mai grasa in zona respectiva poate folosi lejer doar produsul Academie). Concluzia e ca trebuie sa detaliez intr-un articol separat.
      5. Haha! Eu le tin pe toate travel size pentru cand plec pe undeva.
      6. Hai sa-ti spun banuiala mea: cred ca abundenta de siliconi din produsele PC nu interactioneaza bine. Pentru ca de exemplu daca aplic CSH peste ser dup-aia cojesc pelicula de pe fata, insa cand folosesc Bioderma Atoderm Nutritive, no problem.
      7. Trebuie sa incerci atunci, este atat de bine sa nu stai lacrimand jumatate de zi, dar si trebuie sa te avertizez ca e o textura greoaie si lasa pelicula alba tata, deci fie nu te deranjeaza ca iesi putin stefie pe strada, fie trebuie sa aplici mereu ceva colorat peste (eu in trecut aplicam o alta crema cu spf colorata atunci cand nu aveam chef de fond de ten).
      8. Weekend placut si tie!

      PS: nemaipomenite comentariile tale punctate pentru ca imi e si mie mai usor sa-ti raspund. :)) Pup!

      Delete
    2. Daaanke! Ceva colorat nu cred ca pun peste (cel putin nu in perioada asta cand oricum tot machiajul meu "fancy" s-ar prafui instant cand as ajunge sa vizitez vreun santier) - dar nu am o mare problema in a arata a stafie :)) Oricum mi se pare ca vara devin un pic cam.. galbena ^_^

      Delete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram