Pensulele preferate 2016 II | Pensule de ochi


Pe langa primer-ul de ochi, cred ca pensulele sunt urmatorul lucru care a revolutionat complet modul in care imi aplic machiajul si au imbuntatit considerabil rezultatul final. Imi aduc aminte ca prin primii ani de liceu obisnuiam sa ma uit la machiajul actritelor din telenovele. Imi placea foarte mult si aspiram la machiajul lor perfect in tonuri neutre, cred ca de acolo mi se trage si mie iubirea pentru culori neutre la ochi. Bineinteles ca fara pensule nu aveam prea multe sanse insa chiar ma straduiam cu aplicatorii cu buretei, si puneam culoare mai inchisa in pliu, incercam sa fac si niste blending. Eh, ce vremuri...

Si cum au trecut niste ani, nu doar de cand ma machiam cu buretei, dar chiar si de cand am scris un articol in care va vorbam despre pensulele de machiaj preferate, am revenit cu un update iar dupa ce v-am povestit despre pensulele de fata, astazi am sa vi le arat pe cele de ochi.

Sigma E25 Blending



Am sa incep cu veterana din selectie, pensula E25 de la Sigma, una dintre numeroasele copii de pe piata pentru MAC 217. Am ramas la cele doua pe care vi le-am aratat si in primul articol insa am reusit sa le mentin intr-o stare chiar buna de-a lungul timpului, nu au pierdut fire, folosesc brush guards de fiecare data cand le spal astfel incat sa nu se zburleasca si au nevoie de niste balsam ca sa ramana moi. Motivul pentru care folosesc mereu aceste pensule e ca sunt foarte bune pentru difuzarea culorilor si aplicarea lor in pliu, datorita formei.

Real Techniques Base Shadow Brush



Pentru aplicarea fardului pe pleoapa mobila, preferata este aceasta pensula de la Real techniques. Mi-a placut inca de cand a ajuns la mine setul ce o contine iar motivul este faptul ca are o forma destul de aparte si nu este o pensula clasica plata pentru aplicarea fardului, Perii sunt flxibili, forma este usor rotunjita si pe langa faptul ca aplica foarte bine culoarea pe pleoape dar cu varful poti difuza in pliu culoarea aplicata. De cele mai multe ori, atunci cand port o singura culoare la ochi, folosesc aceasta pensula pentru aplicare tocmai pentru ca pot aplica culoarea si apoi o pot difuza cu aceeasi pensula.

Sephora PRO Pointed Brow #35



Desi aceasta pensula a fost conceputa, teoretic, pentru a fi folosita in sprancene se aseamana ca forma o pensula creion si de aceea imi place foarte mult s-o folosesc pentru aplicarea culorilor care necesita o precizie mai mare. De obicei este pensula dupa care intind mana atunci cand trebuie sa aplic culori inchise in pliu si in coltul extern pentru ca are un varf ascutit si pentru ca nu este foarte flexibila deci firele nu se misca mult in laterala si astfel obtii o aplicare fix acolo unde vrei. Este o pensula extrem de fina, un mare bonus mai ales ca pielea de la ochi tinde sa fie mai sensibila ca restul fetei si calitatea ei in general e foarte buna.

Real Techniques Smudge Brush



Am tot vorbit despre aplicarea culorilor pe pleoapa superioara insa pensula Smudge Brush ce face parte din Eyelining Set, este preferata mea pentru a aplica farduri sub ochi. Imi place ca este destul de mica si astfel pot aplica exact cat de mult fard vreau si sa cobor culoarea cat de mult sau de putin vreau. Este si o pensula deasa pentru cat de mica e si pe langa o aplicare precisa, pot difuza culoarea foarte usor. E fina, e sintetica si se intretine foarte usor.

Bdellium Tools #785 Tapered Blending



O alta pensula pe care am mai mentionat-o de multe ori si pe care o folosesc foarte des este o pensula de blending de la Bdellium Tools, varianta mea fiind cea verde, sintetica. Nu este foarte deasa insa perii sunt flexibili si in ultima vreme o folosesc mereu ca un fel de ultim pas in machiajul ochilor pentru a ma asigura ca totul este difuzat cum trebuie. In trecut mi-a placut s-o folosesc pentru aplicarea anticearcanului insa cum am gasit alte metode, acum o folosesc chiar pentru ce e facuta.

***

Sper ca v-a placut si vi s-a parut interesant sa cititi care sunt pensulele mele de machiaj preferate in acest moment.

Voi ce pensule de ochi folositi cel mai des?

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

8 comments:

  1. Sigma E25 seamana destul de mult cu MAC 217. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yap, mi se pare una dintre cele mai reusite copii. :D Pup :*

      Delete
  2. Eu nu am. Ce am incercat nu mi au placut si au ajuns la cos. Dar nici experta nu sunt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iti pot recomanda pensulele Ecotools si Real Techniques (se gasesc si in Romania la Makeup Shop). Ce-i drept in Romania sunt mai scumpe ca pe iHerb dar sunt niste pensule de calitate si foarte moi. Eu am pensule care au 5 ani si sunt la fel ca in prima zi.

      Delete
  3. Nu am nici o pensula din cele mentionate de tine!

    ReplyDelete
  4. Pensula de la Sephora cred ca ar fi preferata mea.. am observat ca mie imi place mai mult sa aplic fard sub ochi, spre colt.. si de colo sa creez o codita :D
    Cum ma fardez relativ rar nu am simtit nevoia sa investesc prea mult in pensule, dar am vreo 2 seturi de la Ecotools - care chiar imi plac si sunt extra simpatice asa mici cum sunt - si ceva pensule de la Ebelin (care sunt surprinzator de bune si moi - vorbesc aici de variantele cu peri alb-negru, nu cele intr-o culoare)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Le stiu pe cele Ecotools, am avut si eu setul de ochi insa l-am dat intre timp. Dar stiu ca sunt foarte bune. De pensulele Ebelin am auzit, Vivianna Does Makeup chiar a mentionat una de ochi cu peri albi cu negru. Bine ca mi-au adus aminte, am sa ma duc sa studiez si eu in DM standul cu pensule, mereu il ignor complet. Pup :*

      Delete
  5. Imi plac asa de mult articolele tale, mi se par foarte bine organizate! Mereu ma inspiri! Multumesc!

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram