Aplicatiile mele mobile preferate

RO: Acum o saptamana ma gandeam ce articole as mai putea scrie pe blog si mi-a venit ideea de a va prezenta aplicatiile mele preferate pentru telefon. Eu sunt o mare fana a articolelor de acest gen si mereu caut aplicatii utile asa ca am zis: de ce sa nu le prezint pe ale mele? Voi face abstractie de popularele Facebook, Instagram si celelalte alegeri evidente pe care le folosesc intens mai ales din cauza blogului si am sa vi le arat celelalte cele mai accesate aplicatii.



Google Analytics

Am sa incep cu Analytics, o aplicatie super utila daca aveti vreun blog/site pe care il monitorizati pentru ca aveti toate informatiile disponibile pe mobil/tableta, oricand, oriunde. Inca un mare bonus si motivul pentru care accesez aplicatia chiar si cand la calculator ar fi faptul ca la statisticile in timp real inca arata new vs old visitors, lucru care a disparut de ceva timp de pe varianta online. Desi in ultima vreme, nu prea a mai functionat cum trebuie si imi arata in permanenta 100% new visitors si nici Demographics nu are inca. Dar per ansamblu merita sa va instalati aplicatia

Asana Mobile

La inceputul anului mi-am propus sa fiu mult mai organizata dar sa ma si tin de listele pe care le fac iar recent am descoperit cel mai util si satisfacator mod de a face asta: Asana. Este o aplicatie, atat online cat si pentru telefon in care creezi task-uri iar atunci cand le termini le bifezi si dispari din lista. Nimic deosebit dar mi se pare ca iti ofera satisfactie in momentul in care bifezi un task si dispare din lista, cu atat mai mult daca la sfarsitul zilei bifezi toata lista si mi se pare ca in acelasi timp e motivant. Dar daca mai aveti nevoie de alte motive, Asana este gandita si pentru munca in echipa si poti crea proiecte in care sa inviti toti participantii sa editeze si asa oricine din grup afla imediat in ce stadiu este un anumit proiect, ce modificari au intervenit etc.

Cymera

Sunt foarte multe aplicatii pentru poze insa eu folosesc de mult timp Cymera. Imi place pentru ca pot face absolut orice in aceasta aplicatie: poze, editare, colaje. Are foarte multe optiuni pentru editare, de ca cele clasice - crop, rotate, brighteness, contrast etc. – pana la filtre, rame si are chiar si optiunea de a pune text pe o poza. Nu am cel mai performant telefon si imi place ca aplicatia se misca foarte bine, nu se blocheaza, in comparatie cu alte aplicatii pe care le-am incercat ulterior si care mergeau sacadat.


Drive + Sheets/Docs/Slides

Aplicatia mobila pentru Drive mi s-a parut foarte utila pentru ca asa poti accesa toate documentele din Drive oriunde si oricand, puteti chiar sa setati ca documentele/pozele sa fie disponibile si atunci cand telefonul nu e conectat la net. Eu folosesc Drive pentru a-mi nota idei, pentru a verifica ce am mai notat sau pentru a transfera repede fisiere intre laptop si telefon. Din pacate, acum Google te obliga sa-ti instalezi aplicatii separate pentru a si edita documentele si asa au aparut Sheets, Docs si Slides. Eu momentan am instalat doar Sheets pentru nu editez decat fisiere de tip excell de pe telefon iar pentru restul folosesc laptopul.


Aldiko Book Reader

Folosesc aplicatia de cand am trecut la un smart phone  si sunt foarte multumita de ea. Imi place totul, de la design-ul intuitiv al interfetei pana la setarile disponile. Accepta carti/documente in format EPUB, PDF sau Adobe DRM pe care le puteti ordona alfabetic sau incepand de la cel mai recent fisier deschis iar atunci cand terminati o carte o pune automat la sfarsitul listei. Cand deschizi o carte ai acces la cateva setari prin care poti schimba marimea textului, luminozitatea ecranului, poti pune bookmark atunci cand termini de scris si poti schimba ecranul intre modul de zi (text negru pe fundal alb) si cel de noapte (text alb pe fundal negru) si astfel, noaptea sa nu-ti obosesti ochii.

***

Acestea ar fi aplicatiile cele mai utile din telefon, sper ca v-au ajutat si spuneti-mi care ar fi aplicatiile voastre preferate. 

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

8 comments:

  1. Cymera pare interesanta si cred ca mi-o voi instala si eu. Macar sa vad cum functioneaza.
    Te pup!

    www.chatediary.wordpress.com

    ReplyDelete
  2. Asana seamana LEIT cu Any.do :D eu pe cea din urma o folosesc si-mi place ca la ora setata de mine dimineata imi zice "let's start your day -> plan" si incep sa vad ce am de facut in ziua respectiva si sa stabilesc un deadline de ora pana cand sa fac asta :D La final imi baga un motivational quote si ma lasa in pace <3 plus ca am aplicatia si pe chrome si se sincronizeaza. I love it. Acum ma interesez de Cymera asta :D suna tare fain

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hm...parca am avut si eu Any.do la un moment dat, dar nu mai stiu ce nu mi-o fi placut atunci de am dezinstalat aplicatia, dar suna bine. :))

      Delete
  3. Am si eu la preparat un articol de genul ❤️

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah, bun, bun, il astept cu interes. :D Pup :*

      Delete
  4. Si eu mi-am luat Cynema. Sunt curioasa cum merge

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram