Cum a fost la primul seminar M•A•C din Romania



RO: Of, greu e să te urneşti la scris după două zile de pauză, hai trei, cu cea de ieri, dar voiam să vă las cu câteva impresii de la primul seminar MAC din România, ce a avut loc sâmbătă la Grand Cinema Digiplex, cu ocazia Styling Corner organizat de cei de la baneasa Shopping City (mai sunt încă 2 weekend-uri speciale şi aveţi aici câteva detalii).


Atunci când am citit că se va organiza acest seminar mi-am zis că trebuie să merg neapărat, eram foarte curioasă ce va fi, ce se va discuta, dar trebuie să recunosc că eram şi puţin sceptică însă a fost ok în final. Că să nu mă lungesc am să vă povestesc pe scurt cam ce s-a întâmplat şi cu ce impresii am plecat de acolo.

Iniţial am urmărit un film despre tendinţele în machiaj de la Fashion Week de unde am aflat că se poartă tenul de porţelan, cu pielea perfectă şi cu un aspect luminos, că şi cum machiajul ar fi topit dar arăta tot bine iar Nicole şi Mihaela au acordat mare atenţie pregătirii tenului înainte de a trece la machiaje.

Nicole ne-a arătat un machiaj în care accentul a fost pus pe buze, tenul a fost dewy, luminos iar Mihaela a pus accentul pe ochi şi a făcut un smokey eye cu verde, dacă verde smarald tot este culoarea anului. Ce am remarcat a fost că deşi au fost aplicate multe produse, Nicole folosind primer, BB Cream-ul compact şi fond de ten, tenul nu arăta încărcat, cel puţin de unde stăteam eu dar nici în poze nu apare încărcat şi am rămas uimită, e greu să aplici atâtea produse şi totuşi să păstrezi un aspect natural. Mihaela a lăsat centrul pleoapei liber, şi nu a aplicat nici baza neagră (Smolder) şi nici fardul verde dar în schimb a aplicat un pigment alb presat, îmi place mult tipul asta de machiaj şi mi-aş fi dorit să am şi eu pleoape demne de un asemenea machiaj.

Mi-au plăcut machiajele până când s-a ajuns la buze unde Nicole a făcut un fel colorblock cu magenta în colturile gurii şi corai în centru iar Mihaela a ales un contur mai închis decât rujul. Îmi place mult colorblock, dar pe haine nu pe buze, de la depărtare se vedea ok, de aproape nu prea, mi-ar fi plăcut mai mult dacă s-ar fi folosit de culoarea din colturi pentru a crea iluzia de buze mai pline (deşi modelul nu avea nevoie :)) ), initial credeam că asta va face. Iar conturul ăla mai închis decât rujul îmi aduce aminte de anii '90. Eh, poate sunt eu prea conservatoare. :))

Per ansamblu, cred că din perspectiva cuiva care lucrează în domeniu, nu s-a întâmplat nimic special, nu s-au prezentat produse înafară de cele folosite în machiaje, nu au făcut demonstraţii de cine ştie ce tehnici însă din perspectivă femeii de rând a fost interesant pentru că:

  • am apucat să vedem în acţiune câteva dintre produse, drept urmare am adăugat la wishlist iluminatorul Soft&Gentle şi dar şi altele
  • am apucat să le vedem pe tenuri diferite, unul uscat şi unul mixt
  • am văzut tehnica de aplicare a produselor, mie mi s-au părut interesante mişcările folosite atunci când se aplică un produs
  • aplicarea tuşului şi a genelor false au fost însoţite de indicaţii pentru începătoare, am şi filmat etapele acestea, doar că fără sunet. :((( Am uitat complet că am setat acum o sută de ani să filmeze fără sonor

Cam asta ar fi, dacă vă doreaţi şi nu aţi ajuns la seminar, nu-i nimic, am înţeles că cei de la MAC vor să mai organizeze astfel de evenimente şi să prezinte diverse tehnici sau tipuri de machiaje.

Acum vă las cu câteva poze, dar le găsiţi pe toate pe Facebook.











Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

9 comments:

  1. Tipele sunt cele doua care vand produsele si in magazin. Am vazut ca mai aranjeaza si pe acolo fete, dar mie nu prea imi plac machiajele lor.

    ReplyDelete
  2. @darlyst din cate am dedus, atunci cand te angajezi ca MUA la MAC presupune sa vinzi si produse in magazin (am o colega de generala care e MUA bun si acum lucreaza la MAC, tot in Baneasa). :) In magazin nu stiu ce fac dar la seminar mi-a placut cum au lucrat, mai putin buzele. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna. Tocmai ce au gasit postarea ta (tarziu ce e drept dar se spune ca niciodata nu e prea tarziu), voiam sa te intreb daca ai idee cum pot aplica ptr un job MUA la MAC sau daca ma poti ajuta cu o adresa de e-mail. ( am vazut ca ai specificat ca ai o prietena care lucreaza acolo). Multumesc mult si imi cer scuze daca te- am deranjat. O seara buna!

      Delete
    2. Buna! Din pacate nu am nicio informatie legata de cum poti aplica pentru un job la MAC (nu e o prietena, ci doar o fosta colega de generala) insa sunt sigura ca daca suni intr-unul dintre magazine te pot ajuta fetele de acolo. Uite de exemplu aici gasesti nmarul magazinului din Baneasa: http://www.baneasashoppingcity.ro/en/shop/mac Pe langa el mai sunt magazine in Mega Mall si Promenada.

      Delete
    3. Am inteles:) Multumesc mult pentru raspuns. O seara placuta!

      Delete
    4. Am inteles :) multumesc mult pentru raspuns. O seara buna!

      Delete
  3. Machiajul buzelor nu imi place nici mie, in rest arata foarte ok in cazul ambelor fete :)

    ReplyDelete
  4. Daca fata bruneta machiaza si alte persoane la fel ca pe ea, e grav! Cum poti sa reprezinti o firma ca MAC si sa porti un fdt mai inchis cu 3 nuante decat culoarea pielii tale? Parca are masca portocalie..horror :(

    ReplyDelete
  5. Bruneta are fondul de ten mult prea inchis.. Machiajul modelelor e ok, dar nu wow.

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram