Comanda iHerb Noiembrie 2012 + wish list






RO: Iar am absentat de pe blog È™i de pe tot ce È›ine de el în general, am primit o veste care m-a cam zguduit È™i încă sper că totul să fie spre bine, vă daÈ›i seama că nu mi-a mai prea venit să fac nimic pe blog, È™i aÈ™a nu eram eu chiar în starea de a scrie, cu atât mai mult după.

În orice caz, trebuie să fiu optimistă, totuși, am avut parte și de câteva mici bucurii, printre care și primirea coletului de la iHerb, așa că m-am hotărât să fac un mic "haul" cu bunătățile comandate. Ar fi a treia comandă pe care o dau pe iHerb și a doua în 2 luni, dar ce e mai special este faptul că această comandă a venit cu noul transport al celor de la iHerb.

Dacă încă nu știați, de curând, cei de la iHerb au schimbat transportul neasigurat, fostul International Airmail (parcă), iar acum îi spune Global Mail by DHL. Mai exact, ei spun că pachetul este trimis prin DHL, iar o dată ajuns în țara de destinație, este preluat de către poșta locală. Nu era foarte clar dacă în continuare, coletele vor ajunge la poșta locală sau dacă se vor schimba treburile și vor ajunge la oficiul vamal.

Pachetul a venit, la fel ca cele din trecut, la poÈ™ta locală, sub formă de scrisoare simplă externă, făcând o escală prin Germania, din câte am văzut eu pe cutie, pachetul a fost trimis pe 18 Octombrie iar eu am primit avizul pe 1 Noiembrie . O altă schimbare ar fi faptul că de acum, toate comenzile de peste 40$ È™i care se încadrează în transportul Global Mail by DHL (valoare sub 80$ È™i greutate mai mică de 1,8 kg/4 lbs.) beneficiază de transport gratuit iar cele cu valori mai mici de 40$ au taxa de transport fixă de 6$.

Pentru că eu sunt o chitroasa și la gândul că de cei 6$ pe care i-aș plăti pe transport mi-aș cumpăra un produs, am preferat să tot învârtesc produsele din wish list până am obținut echilibrul perfect: o sumă ce era în jurul celor 40$ și o greutate sub 1,8 kg. Și iată ce bunătăți am ale într-un final:
  1.  Eucerin Gentle Hydrating Cleanser, Fagrance Free - pentru că este un produs blând, formulat bine È™i cu un raport cantitate/preÈ› excelent: 237 ml / 6.25$. Acum rămâne de văzut cum se comportă, dar nu cred că voi avea parte de surprize neplăcute. 
  2. Alba Botanica Very Emollient Lotion, Unscented - din nou un produs bine formulat, pe care l-am văzut la Georgia. ÃŽmi place foarte mult ambalajul È™i o cremă emolienta este exact ce-mi trebuie în această perioadă, eu având extremitățile (mâini È™i picioare) cu o piele foarte uscată. 7$ mi s-a părut un preÈ› foarte bun pentru cantitatea pe care o primesc, 340g. 
  3. Jason Natural Satin Shower Body Wash, Fagrance free - nu aÈ™ fi vrut tocmai pe el să-l iau, îmi doream mai mult gelurile de dus de 1l de la Jason Natural, cel cu mango îmi face mult cu ochiul, dar fiind atât d egrele, nu aveam cum să păstrez ambele produse de mai sus È™i să iau È™i gelul de dus. AÈ™a că m-am mulÈ›umit cu varianta mai mică, are un iritant minor (din câte am ochit eu) È™i anume benzyl alcohol, dar fiind în coada listei nu cerd că îmi va cauza probleme. Și deÈ™i gelul de duÈ™ este unul din produsele pe care le prefer parfumate, momentan mă voi mulÈ›umi cu un gel de duÈ™ formulat bine. 
  4. Real Techniques by Samantha Chapman Core collection - atunci când am aflat că cei de la iHerb au adus pensulele Real Techniques, m-am apucat repede să caut review-uri È™i am citit articolul Ancăi Buzea. După care, m-am cam liniÈ™tit eu, apoi am citit la Georgia ce încântată e de pensulele ei RT È™i am mai luat o data la citit iar setul acesta mi s-a părut cel mai ok È™i cel mai potrivit pentru nevoile mele.  
  5. Kiss My Face Sliced Peach Lip Balm SPF15 - un alt produs descoperit la Georgia (ce surpriză!:P), a costat 2,67$ È™i nu mă mai satur de mirosul de piersică. ÃŽl ador! De dimineață de când am ridicat coletul l-am tot folosit. Faptul că are SPF È™i că nu este albicios È™i chiar este hidratant îl face pe departe combinaÈ›ia perfectă dintre balsamul de buze clasic È™i cel cu SPF. Ar trebui să menÈ›ionez că unul dintre filtrele solare este oxybenzona, eu nu am amintiri chiar plăcute cu ea (citiÈ›i aici mai multe) dar am să văd cum va fi aÈ™a, folosind-o pe buze. Nu m-am uitat ianinte de a-l cumpăra, poate ar fi trebuit dar asta e, sper să mă împac cu el. 
Cam astea ar fi produsele, am să revin cu impresii despre fiecare È™i dacă tot a venit vorba de iHerb, un mic wish list nu strică niciodată, aÈ™a că m-am gândit să vă arăt ce îmi mai doresc È™i plănuiesc să iau în viitorul apropiat: 
  • MyChelle Dermaceuticals Sun shield SPF28 - pentru că trebuie să renunÈ› la crema cu SPF water resistant iar aceasta pare înlocuitorul perfect: destinată tenului mixt, cu filtre fizice (aka fără oxibenzona :D), nu este rezistentă la apă, fără iritanÈ›i È™i cu un SPF atât cât să mă simt eu în regulă pentru că folosesc atât BHA cât È™i AHA È™i pe deasupra plănuiesc să fac È™i niÈ™te peeling-uri cu AHA, deci vreau să mă protejez cât mai bine. 
  • Jason Natural Satin Shower Body Wash, Mango - pentru că ador tot ce e cu mango :D 
  • Aura Cacia Natural skin care oil, Harmonizing grapeseed - pentru a-mi face un mix de uleiuri, este unul dintre uleiurile bune pentru tenul mixt 
  • Now Foods Rosehip oil - È™i acesta este un ulei perfect pentru tenul mixt 
  • Now Foods Evening primrose oil - vedeÈ›i mai sus motivul 
  • Physicians Formula Healthy Wear SPF50 Powder Foundation Translucent - pudră cu SPF50, minunat :) 
  • Real Techniques Blush Brush - aÈ™ fi vrut s-o iau pe asta întâi, dar nu ieÈ™eam peste 40$, o vreau, o vreau, o vreau! Cred că îmi va plăcea foarte mult :)) 
  • NuNatural Alcohol Free Stevia - pentru că aÈ™ vrea să renunÈ› la zahăr cât de cât ;;) 
  • Now Foods Niacinamide 500mg - formă a vitaminei B3, cell-communicating, m-am gândit că dacă îl aplic pe piele, de ce să nu aduc È™i un aport intern, nu numai pielea are nevoie de ingrediente cell-communicating 
  • Biotină capsule- nu m-am hotărât încă ce variantă, dar vreau sigur, cel puÈ›in pentru a mă ajută la problemele cu părul 

Cam astea ar fi cele pe care mi le doresc și știu că vreau sigur să le iau, dar îmi mai fac cu ochiul și ciocolatele lor negre (mai ales cea cu zmeură), sosuri, miso și alte specialități asiatice, suplimentele alimentare în general (doar că trebuie să mai studiez puțin cam ce aș vrea și ce mi-ar trebui), aromele de la Frontier Naturals etc.. Doar că mereu trebuie să am grijă la greutatea coletului, acesta este cel mai mare impediment.

Vouă ce vă face cu ochiul de pe iHerb?

PS: Daca sunteti la prima comanda pe iHerb, puteti folosi codul SIH411 (sau puteti da click pe link-urile de mai sus si vi se va aplica automat) pentru a beneficia de o reducere de 10% reducere din valoarea totala (si veti obtine si 10% credit de loialitate pentru a fi folosit la urmatoarea comanda. 

Incepand din August 2016 s-a trecut de la International Airmail la Global Mail by DHL iar cu aceasta schimbare coletele iHerb nu mai ajung la posta locala ci la cea vamala unde se percepe TVA (9% pentru suplimente si alimente / 20% pentru restul produselor). De asemenea, pentru provincie pot aparea intarzieri mari datorita timpului mare cat ii ia Postei Romane sa proceseze coletele ajunse in tara. Pentru orice eventualitate, puteti opta pentru plata prin Paypal, disponibila doar cand selectati ca preturile sa fie afisate in dolari sau euro. Pentru comenzi peste 150 euro va fi nevoie sa platiti atat TVA cat si taxe vamale (12.8% din valoarea comenzii)

Daca nu aveti radbare si doriti sa aveti tracking , puteti opta pentru una dintre cele trei variante de transport prin curier: DHL, UPS sau DPD. In acest caz, coletul va fi livrat direct la adresa.

  • Trebuie sa aveti insa in vedere ca DHL percepe un comision de vamuire (in jur de 100 lei/ evitabil daca aveti nr. EORI si platiti personal taxele catre stat) pe langa taxe, care se platesc in functie de continutul comenzii (9% TVA pentru alimente si suplimente, 20% restul). Pe langa asta, procesul lor de vamuire necesita si destul de multe acte, inclusiv o traducere a facturii. 
  • Exista si varianta de transport prin UPS, mai scumpa ca DHL insa nu vi se va percepe acel comision de 100 lei si veti plati doar taxele vamale aferente comenzii. Transportul este inclus atunci cand se calculeaza taxele si veti plati 9% din valoarea totala (comanda+transport). Nu este nevoie nici de documente suplimentare dar la prima comanda cu ei veti fi contactati de ei pentru a va cere datele personale necesare vamuirii.
  • DPD este cea mai noua metoda de transport si pretul platit pe site include taxele. Insa, per total, transportul prin UPS este mai convenabil si nu cunosc mai multe detalii despre livrare.


EN: This week hasn't been one of the best I've had recently but among a huge sorrow a dreadful feelings, I've had a couple e really nice surprises, one being the arrival of my latest iHerb order. So I've decided to make something of a shopping post.

This would be my third order on iHerb  and the second in the last 2 months but what was more important is, that this order came with the new shipping method. If you're familiar, iHerb had the unsecured International Airmail shipping, which they recently changed to Global Mail by DHL. More specifically, they send a package by DHL and once it reaches the destination country, it is taken by your local postal services. The problem was that I didn't know if the package would arrive at the local postal office or at the customs one. With customs, there are all the taxes you have to pay, VAT, customs and so on, a lot of money. But, luckily, my package arrived as usual, at my local postal office and it was a relief.

By the way, with the new Global Mail by DHL, you get free shipping for all packages with a value higher than 40$ that qualify for this type of shipping (under 80$ and under 4 lbs./1.8 kg). For packages under 40$, there's a flat fee of 6$. And if you're a first time customer, you can use a discount code, mine being SIH 411, and for packages over 40$ you get 10$ discount and for those under 40$, 5$ discount.

Now, back to the goodies I got:
  1. Eucerin Gentle Hydrating Cleanser, Fagrance Free  - gentle cleanser, good formula, great quantity/price ratio: 237 ml / 6.25$. Now I just have to see how it'll do, but I don;t expect any unppleasent surprises.
  2. Alba Botanica Very Emollient Lotion, Unscented - another promising product, I decided to get it after reading about it from Georgia. I love the packaging and this seems to be just the thing I need nowadays, with my dry to very dry extremities (hands and legs).
  3. Jason Natural Satin Shower Body Wash, Fagrance free - though, I like my shower gels scented and I would have preferred the one with mango, it was too heavy to get it along with the 2 previous products, so I guess it'll have to do for now. It has a minor skin irritant, benzyl alcohol, but being at the end of the ingredients list, I don't expect to have any problems with it.
  4. Real Techniques by Samantha Chapman Core collection - I was very excited when the Real Techniques brushes became available on iHerb so I quickly searched reviews and found one, not very convincing but from a reliable source. And after that, I totally forgot about them, until recently, reading on Georgia's blog how much she loves her RT brushes I went over the reviews and decided that this set was perfect for what I'm looking for.
  5. Kiss My Face Sliced Peach Lip Balm SPF15 - yet another product discovered via Georgia (surprise? not really :P), it was 2.67$ and I can't get enough of the delicious peach scent it has. I love it! I've been using it constantly ever since opening the package. It's the perfect combination of a moisturizing, nourishing lip balm and an SPF one, though I have to mention that one of the sunscreens is oxybenzone. It can cause rashes and irritation, I have had such an experience and when I first tried the lip balm it felt like it had mint, but it doesn't, it tingled and then I found out why. I hope it'll be ok and I won't get any bad reactions from it, though by now, I think it won't be the case.
And that's about it, I will surely get back with further impressions about the products and since we're talking about iHerb, I thought about sharing some of the products on my wish list, maily the ones that I will surely get:
Thiese are my priorities, but I'd also love to try the dark chocolates (especially the one with raspberry , sauces, miso and other Asian cuisine related ingredients, supplements (though I first have to see what I need), the Frontier Naturals aromas and so on. Though, the eternal problem for me is the weight, I always have to juggle in order to be within 4 lbs.

What is on your iHerb wish list? :)

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

13 comments:

  1. In primul rand sper sa fie totul ok cu vestea respectiva si sa nu fie nimic grav!
    In al doilea rand, ai ales produse super, sa te bucuri de ele! Balsamul de buze cu piersici e urmatorul pe lista mea, desi am comis-o si am luat unul de-ala foarte ieftin, cu vanilie. Cele de la Kiss My Face sunt clar superioare, plus SPF-ul care conteaza.

    Gelul de dus cu mango mie mi-a placut tare mult, desi initial nu am fost mare fana a mirosului. Pacat ca n-au vreun mini size sa-l poti testa inainte...

    Pupici!

    ReplyDelete
  2. @Georgiana mersi mult. Sa stii ca si pe mine ma tenta unul d-ala ieftin cu vanilie, dar daca ai scris tu ca esti asa incantata de KMF, am zis sa merg pe mana ta. :) Chiar ma gandeam ca ar trebui sa faca si o varianta la 500 ml a gelurilor alea de dus, ar fi frumos. Pup :*

    ReplyDelete
  3. sper lucrurile se vor rezolva si ca nu este atat de grav pe cat ar putea fi, stiu cum e sa treci uneori prin perioade mai putin roz.
    eu am pensulele mai demult si imi plac, chiar daca nu ma machiez eu prea tare:D, crema de corp si balsamul de buze mi le-am luat si eu in ultima comanda si le ador, mai ales balsamul cu ananas si cocos. gelul de la eucerin inca nu l-am incercat, mai am din bioderma DS. uleiul acela din wishlist e super, eu l-am inceput de cateva zile. o seara faina!

    ReplyDelete
  4. Good luck with the bad news!
    Ma bucur ca iti plac pensulele, le am si eu de cateva luni deja si sunt incantata de ele.
    Balsamul meu KMF e cu capsuni, daca iti plac fructele, ti-l recomand caci aroma e minunata!
    In prima mea comanda va intra gelul de curatare si ma gandesc la crema cu SPF, pentru ca si eu trebuie sa renunt la SPF-ul water-resistant.

    ReplyDelete
  5. @Milena mersi pentru incurajare. Si eu am fost impresionata de, atat de crema de corp, cat si de balsam, nu ma asteptam sa miroasa asa bine. :)Gelul nici eu nu l-am incercat inca, maine seara, mai storc ultimele picaturi din gelul Boots. :) Ah, acum ca-mi zici, abia astept sa-ncerc si eu uleiul, zici de ala de macese, nu? Pup :*

    ReplyDelete
  6. @Sadie mersi. :* Daa, am citit, fix dupa ce pusesem comanda mea, nu mai aveam rabdare si voiam sa ajunga cat mai repede coletul cu pensulele. :)) Cred ca am pus in wish list cateva balsamuri de buze KMF, inclusiv ala cu capsune, planuiesc sa le incerc si pe celelalte. :)

    ReplyDelete
  7. Si eu ma gandesc sa le incerc si in alte arome, dar nu stiu daca o sa ma indur sa renunt la parfumul capsunelelor...

    ReplyDelete
  8. eu de fapt ma referam la cel de grapeseed:D. pup

    ReplyDelete
  9. @Milena ah, nu mai stiam exact si nu am mai apucat sa ma uit la tine care era, mersi pt lamurire,abia astept sa mi-l iau si eu :D

    ReplyDelete
  10. Buna!Intr-un comentariu anterior despre pensule,in momentul de fata era pensula 109 de la MAC care era scratchy pe fata (desi face treaba buna,dar cum am tenul sensibil) si pensulele CORE COLECTION in asteptare de pe iherb,imi spuneai ca astepti parerea mea despre ele.So...in primul rand tre sa le zic celor de la iherb(cred ca ei sunt de vina) care n-au spus ca desi sunt vamuite in Germania a trebuit sa platesc posta vamala,serviciul fiind DHL(sunt din Craiova)!:bleah ...Despre pensulele Core ,pot spune ca sunt ok,dar cred ca merg mai bine ca machiaj lichid nu pudra cum imi place mie.Cea de contur mi se pare cea mai buna,de restul ma puteam lipsi.Din ianuarie ma apuc de strans bani pt cateva pensule Hakuhodo(cheekbones si powder) -cele mai scumpe de la aceasta firma ,nu din snobism ci datorita calitatii parului.:-D...PUPICI!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna! Mersi pentru comentariu si pentru completare.

      Ai ales cumva serviciul de express shipping atunci cand ai comandat? La transportul mai scump si rapid, prin curierat, nu se vamuiesc in alta tara si vin direct, din acest motiv se platesc taxe vamale. Daca ai ales transportul ieftin, chiar e ciudat. :-??

      Imi pare rau ca nu esti foarte multumita de RT :( si spor la economisit atunci. :D Am citit si auzit si eu muulte despre pensulele Hakuhodo si despre calitatea lor.

      Pup :*

      Delete
  11. Buna,

    As vrea sa fac si eu o comanda pe iHerb dar eram curioasa in legatura cu taxele vamale. Se platesc sau nu? :)

    Multumesc,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Daniela,

      Asa cum am scris, prin transportul Global Mail by DHL, coletul iti vine la posta locala, nu cea vamala, deci nu trebuie sa platesti nicio taxa, decat eventual de inmagazinare daca sta mai mult coletul la posta pana sa-l ridici. Daca alegi transportul rapid si mai scump, prin curier, cand iti vinecoletul, curierul te anunta ce taxe ai de platit, in acest caz nu prea ai cum sa scapi de plata TVA-ului si posibil taxe vamale dar prin acest tip de transport nu ai limite in ceea ce priveste greutatea si valoarea coletului, primesti refund in cazul pierderii coletului.

      Delete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram