DYI - Colier

Hello ladies!

Acum o saptamana v-am aratat cateva poze cu lucrurile pe care mi le-am luat pentru proiectul meu DYI iar acum a venitr timpul sa va si arat ce a iesit. Pentru model m-am inspirat din modelele de coliere de perle Chanel. Am ramas cu doua mari obsesii din perioada in care ma uitam la The OC: cu perlele si gentile Chanel (de atunci mi s-a pus pata rau pe gentile Chanel). Stateam si suspinam cand o vedeam pe Micha Barton purtandu-le si de atunci imi doresc si eu un model asemanator. Stiu ca se gasesc pe net fake-uri dar n-am vrut sa-mi iau si cum de curand am descoperit ca imi face mare placere sa-mi fac eu ceva decat sa stau sa caut modelul pe care mi-l doresc (pe care de obicei nici nu-l gasesc).
Asa ca m-am oprit la merceria din drum spre casa si mi-am luat urmatoarele lucruri:
-1 m panglica roz ->50 bani
-2 m panglica alba ->1 leu (poate fi inlocuita cu nailon sau o ata rezistenta)
-2 siraguri de margele ->10 lei
-1 bentita cu floare (imi trebuia floarea) ->5 lei
-1 nasture cu floare ->1.25 lei

Total: 17.75 lei
 Va mai trebuie, pe langa cele mentionate: foarfeca, bricheta si, optional, un ac. Poza de sus a fost facuta in seara in care am luat lucrurile, inainte sa realizez faptul ca margele aveau gaura prea mare pentru nailon (dupa cum vedeti ii luasem nailonul de pescuit tatalui meu :)) ) sau ata si nu s-ar fi aliniat bine asa ca a doua zi dimineata m-am dus si am luat cei 2 metri de panglica alba. Atunci am vazut si nasturelul si mi-a placut atat de mult ca am ajuns sa inlocuiesc floarea, m-am gandit ca e mai practic asa, ca n-o sa ma incomodeze floarea pe sub haina daca port colierul acum iarna.

Si acum sa incepem:

1. Am taiat capatul panglicii oblic, am topit-o ca sa nu se desire, am infasuratat-o putin ca sa pot sa o bag prin bile si am inceput sa pun margelele. Pentru ca am taiat panglica la un unghi destul de mare si pentru ca am topit-o ceva mai mult nu a fost nevoie sa folosesc un ac pentru a trece panglica prin margica. Daca folositi ata va merge mult mai usor.

2. M-am orientat cat de mare vreau colierul, l-am facut si am facut un nod pe care l-am topit pentru a fi sigura ca nu se va desface.


!!! Nu uitati sa lasati putin loc acolo unde vreti sa faceti imbinari !!!

3. Taiati panglica la lungimea, lungimile siragurile pe care vreti sa le adaugati. Procedati ca la pasul 1 si apoi prindeti siragurile in colier, eu le-am cusut.



4. Am facut o fundita folosind panglica roz  si am cusut-o la imbinare avand grija sa camuflez ata de sub.

5. Am cusut nasturele acolo unde am inodat panglica avand grija sa-l asez astfel incat sa nu se vada nodul.

Et voila, asta a fost tot. Totul a durat cred ca maxim o ora iar eu sunt incantata de rezultat. Si mi-au mai ramas margele si panglica pe care voi folosi pe viitor, si floarea de asemenea. voi vedea cum.

Voi ce ziceti, va place cum a iesit?  Ati vrea sa va mai arat pe viitor astfel de proiecte? Am in minte o idee pentru un colier, mai complicat de aceasta data.

BI-LAL-KAIFA

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

2 comments:

  1. Iulia,superb,nu am cuvinte,ai maini de aur!o sa fac si eu.acum ramane sa ne arati o tinuta cu colierul.pup

    ReplyDelete
  2. mersi, mersi, esti o draguta, as usual. Chiar intentionam sa fac si un outfit post care sa contina colierul

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram