5 produse pentru un machiaj kawaii

RO: Am ajuns la sfarsitul Scolli de Beauty Blogging, parca nici nu-mi vine sa cred ce repede au trecut cele patru saptamani iar pentru ultima tema am ales sa va vorbesc putin despre look-ul kawaii, adoptat de femeile in japonia si despre cateva produse cheie cu care il puteti recrea.

Kawaii inseamna in cultura japoneza dragut, adorabil insa la origine, kawaii insemna fata radianta dar referindu-se mai degraba la o fata imbujorata. Femeile si fetele din Japonia sunt recunoscute in lume pentru pasiunea lor pentru ce e girlie, roz, Hello Kitty, fundite s.a. toate acestea incadrandu-se in kawaii. Si machiajul este foarte specific, feminin, prospat, cu un ten de portelan si in rest culori foarte discrete. Pentru ele cel mai important pas este obtinerea tenului perfect, fara nicio imperfectiune. 

De ce am ales sa va vorbesc despre kawaii? De vina este rimelul Miss Manga de la L'Oreal Paris care prin nume dar si vizualul creat pentru el ma duce cu gandul la un astfel de look asa ca am vrut sa-l recreez pentru voi si sa va spun pe scurt care ar fi produsele pe care ar trebui sa le includeti pentru un astfel de machiaj.




In primul rand va trebuie o baza cu putere mare de acoperire pentru a obtine acel ten perfect de portelan si puteti alege fie un BB/CC Cream asiatic sau de un fond de ten clasic. Eu am incercat ambele variante (Lioele Beyond the Solution BB Cream si Rimmel Lasting Finish) si trebuie sa recunosc ca dintre produsele alese de mine, prefer BB Cream-ul pentru ca s-a asezat mult mai frumos si tenul nu arata atat de incarcat cum arata cu fondul de ten. 

Apoi ar fi ideal sa camuflati cearcanele si alte imperfectiuni, daca mai e cazul, iar la final, daca aveti un ten mixt sau gras, puteti pudra zonele cu tendinte de ingrasare dar lasand restul fetei fara pudra pentru a pastra acel aspect luminos.

Dintre cele cinci produse, trei sunt pentru ochi pentru ca urmatorul punct important in realizarea unui astfel de machiaj este cel al ochilor. Primul dintre cele trei este un fard intr-o nuanta cat mai deschisa pe care il aplicati pe toata pleoapa mobila. Daca vreti sa fie aproape alb sau o nuanta cu un ton mai deschisa decat cel al pielii, mat sau cu irizatii, alegerea asta o faceti in functie de cat de dramatic vreti sa fie rezultatul final. Eu am ales unul mat intr-o nuanta apropiata de cea a tenului. 

Un alt pas important in machiajul ochilor, pas pe care am observat ca nu-l sar niciodata este definirea liniei genelor cu un tus sau fard negru iar la sfarsit alegeti un rimel cu un efect de gene dramatice sau puteti alege chiar gene false. Le plac mult genele mari, exagerate pentru ca ajuta optic la marirea ochilor si aplica rimelul atat pe genele superioare cat si pe cele inferioare. Si genele false sunt populare si cele care merg pentru un machiaj mai exagerat poarta nu numai gene false pe linia superioara, dar si sub ochi.

Ca un ultim pas, trecem direct la buze si va recomand sa alegeti un ruj foarte delicat, intr-o nuanta cat mai naturala, in ton cu aspectul finalul al machiajului.

Iar daca va intrebati de ce am sarit peste blush, este pentru ca nu este foarte popular si daca va uitati pe multe poze, femeile nu au nicio culoare in obraji. Sunt insa si exceptii iar culorile alese sunt rozuri naturale, tonuri piersicii. Eu am vrut sa aplic putin blush si am ales un roz cu irizatii aurii, putina culoare dar si o usoara iluminare a pomenilor care sporeste acel efect de ten sanatos.

Ca sa nu va mai tin in suspans, iata si machiajul...

...dar inainte, o poza fara machiaj pentru a putea vedea diferenta.



Mereu am adimirat frumusetea asiaticelor, in principal a coreencelor si japonezelor, cu tenul lor perfect si aspectul tineresc al chipurilor si mereu m-am simtit atrasa de stilul lor de machiaj pentru ca de cele mai multe ori ma regasesc in ideea de a sublinia fin trasaturile pe care le ai. Si imi place foarte mult cum a iesit machiajul si chiar daca sunt o fana declarata a rujurlor in nuante tari, look-ul acesta proaspat, tineresc, foarte kawaii chiar mi se pare o schimbare placuta si cu siguranta am sa-l mai repet.


Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

4 comments:

  1. Imi place mult machiajul, e atat de glowy dar totusi natural. Parul insa imi inspira ceva sofistica, imi aduce aminte de Audrey Hepburn. Oricum, kawaiiiii!

    ReplyDelete
  2. Ce tare! Imi place la nebunie ultima poza! Imi poti spune cu ce program le faci...caci am mai vazut la tine pe blog!
    Successs!! in curand sa inteleg ca se vor afisa rezultatele finale!
    Pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mersi! :* Da, pana la sfarsitul saptamanii ar trebui sa se anunte castigatoare.

      Pozele sa stii ca sunt GIF-uri, eu le fac in Photoshop (e singurul program cu care lucrez) dar posibil sa poti face si cu alte programe, probabil exista si unele dedicate GIF-urilor.

      Pup :*

      Delete
  3. Este un machiaj foarte frumos, natural. Felicitari!!!

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram