Elemis Pro-Collagen Cleansing Balm

elemis pro-collagen cleansing balm

RO: Va povesteam in articolul despre rutina de ingrijire a tenului  ca in prezent folosesc Elemis Pro-Collagen Cleansing Balm pentru indepartarea machiajului de la ochi si va mai povesteam ca a devenit metoda mea preferata pentru demachierea ochilor iar astazi vreau sa va povestesc mai multe detalii despre acest produs.

Cred ca prima oara cand am auzit de un balsam de curatare a fost cam acum 2 ani, cand incepuse nebunia cu Emma Hardie Moringa Cleansing Balm si chiar ma intrebam ce o fi atat de fabulos la acest produs. Balsamul de curatare ar fi cea mai noua metoda pentru demachiere si este un fel de ulei in stare solida care, in contact cu temperatura pielii, se topeste si il poti masa pe ten. Intre timp am mai citit despre multe altele dar in Romania sunt disponibile doar trei: Clinique, Elemis si The Body Shop (sper ca nu am ratat vreunul).

Elemis Pro-Collagen Cleansing Balm vine ambalat intr-un borcanas de plastic iar textura este solida insa in contact cu degetele, se ia destul de usor. Chiar imi place asta pentru ca nu risti sa ti se curga produsul pe langa capac, asa cum se intampla cu cel Emma Hardie. Are un parfum destul de puternic de plante, usor mentolat, care mie nu-mi place dar am trecut repede peste acest aspect, imediat dupa ce l-a m incercat prima oara.

elemis pro-collagen cleansing balm review

elemis pro-collagen cleansing balm review

Eu il folosesc in modul urmator: iau destul produs pe degete si apoi il intind pe ten si masez pielea folosind miscari circulare. Fac asta pana cand sunt sigura ca a avut timp sa dizolve machiajul si apoi inmoi mainile in apa si cu ele ude masez din nou pielea pana cand uleiul devine usor laptos. La final inmoi o laveta de microfibra in apa calduta si tot cu miscari circulare indepartez balsamul impreuna cu machiajul. La ochi insa, inchid ochii si cu degetele intind balsamul direct pe gene si le masez putin pana simt ca s-a dus rimelul si apoi dau pe pleoapa pentru a indeparta fardul (iar pentru urmatoarele secunde arat ca un urs panda). Din nou, inmoi mainile in apa si masez zona, moment in care ma asigur ca nu mai ramane nici urma de rimel pe gene apoi iau laveta inmuiata, o pun pe ochi si cu miscari foarte blande sterg toata zona.

Dintre toate metodele de demachiere incercate de mine, cea cu balsamul de curatare mi se pare cea mai blanda pentru zona ochilor pentru ca nu trebuie sa frec cu o discheta, nu trebuie sa insist deloc, nu trag de piele iar machiajul se duce cu cele mai blande miscari si de aceea il folosesc in special pentru ochi. Chiar daca va spuneam ca are un parfum puternic, am fost placut surprinsa sa constat ca nu ma irita si nu ma ustura deloc, iar eu am ochi destul de sensibili si mi s-a intamplat sa ma jeneze si sa lacrimeze din cauza parfumului cremei pe care o foloseam.

Cat despre demachierea tenului, acum inteleg de ce au devenit balsamurile de curatare atat de populare in alte tari: pentru ca tot procesul devine o placere, se simte senzational si topeste orice urma de machiaj. Iar fata de un ulei este mult mai placut de folosit pentru ca produsul nu ti se scurge printre degete, lucru care ma cam enerva atunci cand foloseam uleiul demachiant L’Oreal.

Un alt aspect pozitiv a lui Elemis Pro-Collagen Cleansing Balm este faptul ca este foarte eficient si nu iti trebuie mult produs, deci un borcan te va tine destul de mult. Eu am varianta mini a acestui produs care are doar 20 g si am zis initial ca o sa-l tin doar pentru ochi, fiind atat de bun, dar cred ca am sa-l folosesc si pentru ten intr-un final.

elemis pro-collagen cleansing balm review

On-line gasiti Elemis fie pe Feelunique, fie pe site-ul lor timetospa care trimite si in Romania. Asa cum a fost si cu mastile de ochi, Pro-Collagen Cleansing Balm nu este un demachiant ieftin iar varianta de 105 g costa 39.5 lire insa exista si una travel de 30 g la doar 14 lire (deci mai mare ca a mea). In Romania puteti gasi produsele Elemis la Ida Spa.

Ingrediente: Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, PEG-8 Beeswax, Cetearyl Alcohol, Sambucus Nigra (Elderberry) Oil, Sorbitan Stearate, PEG-60 Almond Glycerides, Silica, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Avena Sativa (Oat) Kernel Oil, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Glycerin, Lecithin, Borago Officinalis (Starflower) Seed Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Cera (Wax), Padina Pavonica Thallus Extract, Phenoxyethanol, Acacia Decurrens (Mimosa) Flower Cera (Wax), Rosa Multiflora (Rose) Flower Cera (Wax), Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Pelargonium Graveolens (Geranium) Flower Oil, Tocopherol, Lavandula Hybrida (Lavandin) Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Anthemis Nobilis (Chamomile) Flower Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Cinnamomum Camphora (Ho Wood) Wood Oil, Mentha Arvensis (Mint) Leaf Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil, Menthol, Eugenia Caryophyllus (Clove) Leaf Oil, Citric Acid, Linalool, Geraniol, Eugenol, Citronellol, Limonene. 

Voi ce ziceti de cleansing balms, yay or nay? 

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

Related Posts:

2 comments:

  1. Te invidiez puternic pentru balsamul asta!

    ReplyDelete
  2. momentan folosesc bifazicul pentru ochi, si nu cred ca o sa il las prea recent. si acest balsam este tentant, dar nu cred ca n-ar atrage mirosul la el, nici partea cu ochii de panda :)

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram