Ghid de shopping in Franta - produse de ingrijire


RO: Dacă am văzut că aţi fi interesate de un articol de acest fel, m-am documentat cât de cât iar acum, ajunsă înapoi în ţară, am început să scriu. Am să mă refer cu precădere la cosmetice, la capitolul haine nu am studiat prea mult şi nici nu m-a prea interesat. Eu oricum am intrat tot prin magazine pe care le-aş găsi şi la noi iar preţurile sunt tot ca la noi.


Ca să nu mă lungesc foarte mult în postare m-am gândit să fac două părţi, una dedicată produselor de îngrijire şi una dedicată produselor de machiaj. Deci, că s-o luăm în ordinea firească, am să vă povestesc intai despre partea de îngrijire.
  1. Dacă sunteţi fane ale cosmeticelor bio/organice, it's the country to shop. Din câte am observat, francezii sunt mari, mari amatori ai acestor produse aşa că găsiţi o gamă de largă. Pentru că ştiţi că nu mă impresionează un produs pe care sunt scrise cuvintele "magice", nu le-am studiat însă, fie că sunteţi în Carrefour sau într-o farmacie/parafarmacie, veţi găsi în fiecare multe astfel de produse.
  2. Dacă tot am specificat de farmacii şi parafarmacii, parafarmaciile sunt cele în care găsiţi numai produse cosmetice şi eventual suplimente dar nu şi medicamente. Nu am verificat dar din câte am înţeles parafarmaciile au preţuri mai mici decât farmaciile. Tot la capitolul asta, farmaciile din oraşele mai mici au preţuri umflate la greu. De exemplu, Embryolisse Lait Creme Concentre 75 ml e 18 euro într-o farmacie dintr-un orăşel mic faţă de 13 euro în oraşul mare din zonă.
  3. Parafarmacii găsiţi inclusiv în Carrefour iar preţurile sunt uşor mai mici.
  4. Dacă sunteÅ£i fane Bioderma Sensibio H2O, în FranÅ£a au frecvent oferte pt sticlele de 500 ml, dacă aveÅ£i cum, vă recomand sa vă uitaÅ£i după oferta ÅŸi să luaÅ£i. FranÅ£a este raiul loÅ£iunilor micelare, cam fiecare brand are o astfel de loÅ£iune. ÃŽn FranÅ£a, gama Sensibio poartă numele Crealine
  5. În Paris, treceţi pe la City Pharma în cartierul St Germain, Dara a recomandat-o pentru preţurile lor bune.
  6. Da cu siguranţă pentru dermato-cosmetice, ce am cumpărat eu până acum, am luat la preţuri mai mici decât în România. Să nu mai vorbim de faptul că gama de produse este semnificativ mai mare decât la noi.
  7. La capitolul îngrijirea corpului aş aduce aminte de gelurile de duş DOP, miros demenţial. Vă mai recomand şi Le Petit Marseillais.
  8. L'Oreal, L'Oreal, L'Oreal, altă recomandare, mai ales pentru produsele pe care nu le găsiÅ£i la noi.
  9. Găsiţi o grămadă de produse interesante şi tentante, doar timp să aveţi. :) Dacă nu, atunci o lista concisă cu produsele pe care vi le doriţi e de mare ajutor.
  10. LE: Normal ca am uitat sa va spun sa va uitati dupa ofertele speciale, atat in parafarmacii, cat si in Carrefour
  11. LE: Tot un pont primit de la Dara, parafarmaciile Parashop. CHI, Biosilk, Physician's Formula (!!!) se numara printre exclusivitatile lantului.
Brand-uri pe care aş vrea să le mai menţionez ar fi: Nuxe, Caudelie, Biotherm, Phyto.

Iată ce mi-am luat eu la capitolul produse de îngrijire:


  • geluri de duÅŸ: DOP cu miros de zmeură (mirose incredibil, Bubchen cu zmeură nici nu se compară, ca miros) ÅŸi Le Petit Marseillais cu flori de portocal care nu are un miros pe care nu l-aÅŸ alege în mod normal dar este deosebit, am avut ocazia să-l încerc înainte de a-l cumpăra ÅŸi m-a cucerit definitiv. O să-mi mai vină câteva geluri de duÅŸ DOP. ÃŽmi fac stoc pentru că sunt foarte miÅŸto.
  • curiozitatea m-a împins, am ignorat tot ÅŸi mi-am luat Embryolisse Lait Creme Concentre ÅŸi nici măcar nu m-a impresionat prea mult
  • Estee a lăudat ÅŸamponul ÅŸi balsamul Ever Riche de la L'Oreal, îmi place atât de mult de ea încât am luat balsamul fără să clipesc. E ok, dar încă nu m-a convins.
  • m-am avântat în tărâmul uleiurilor demachiante ÅŸi mi l-am luat pe cel de la L'Oreal. Demachierea rimelului waterproof a devenit mult mai plăcută de când îl am, trebuie să mai fac rost de el ÅŸi nu-mi doresc decât să apară ÅŸi în România cât mai multe uleiuri demachiante.

Dacă încă nu ÅŸtiÅ£i ce v-aÅ£i dori, vă recomand  să "frunzăriÅ£i" site-urile brand-urilor pentru inspiraÅ£ie: L'Oreal, Bioderma, La Roche Posay, AveneVichy, Biotherm, Nuxe, Caudelie, DOP, Le Petit Marseillais, Phyto

Pe sfârşit aş vrea să ştiu dacă vi s-a părut util articolul. Voi mai aveţi alte ponturi? Am increcat să nu ratez nimic dar sigur am uitat ceva.

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

9 comments:

  1. Foarte util articolul! M-ai lasat cu o multime de dorinte, uleiul demachiant fiind primul pe lista :D

    ReplyDelete
  2. Eu am consumat deja gelul de dus DOP :) A fost f misto. Ms :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ce rapida ai fost. :) Ma bucur ca ti-a placut :*

      Delete
  3. Gelurile de dus DOP sunt foarte tentante! Mi-a placut articolul, foarte util!

    ReplyDelete
  4. Ma bucur ca ti-a placut, mai ales ca tu esti cunoscatoare. :D Uff, de-as fi stiut de Parashop, PF <3. Data viitoare sigur caut una.

    ReplyDelete
  5. PS: Si tocmai am realizat ca am si intrat in Parashop in Lyon, in primavara, ba de-acolo mi-am luat SPF-ul Avene si am ratat complet PF...damn!! :((

    ReplyDelete
  6. Si eu cand o sa mai ajung prin Franta o sa le fac o vizita. :)

    ReplyDelete
  7. Am auzit tare multe pareri bune despre gama asta de par de la L'Oreal!

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram