Un an de Paula's Choice si noua mea rutina de ingrijire



RO: Aşteptând ultimele produse Paula's Choice comandate, m-am gândit că în mai puţin de o lună s-ar face un an de când am început să folosesc produsele şi mi-am făcut nişte calcule. Eram curioasă cam la cât s-a ridicat învestiţia lunară pentru toate produsele pe care le-am cumpărat şi folosit în acest an.

Despre beneficii, v-am vorbit mai pe scurt în acest articol ÅŸi mai în detaliu în recenziile pe care le-am făcut produselor folosite dar beneficiile ca beneficiile, eram curioasă care au fost costurile pentru că majoritatea produselor au fost spornice ÅŸi ÅŸtiu că poate unele dintre voi vă gândiÅ£i că preÅ£urile sunt mari faţă de alte cosmetice, deÅŸi multe sunt comparabile cu cele ale dermatocosmeticelor de la noi.

Anyways, haideţi să vă fac lista cu produsele şi preţurile (cu reducerile pe care le-am primit la momentul respectiv), unele sunt în euro iar altele sunt în lei în funcţie de cum am plătit, într-un an cam acestea ar fi produsele folosite:

  • 2x Skin Balancing Pore Reducing Toner => 31.395 euro (review aici)
  • 1x Skin Perfecting 2% BHA Lotion => 19.376 euro (review cat de curand)
  • 1x Skin Recovery Moisturizer => 97 lei (review aici)
  • 1x Earth Sourced Moisturizer => 114 lei (review aici)
  • 1x RESIST Weekly Resurfacing Treatment => 28.125/2=14.062 euro (am folosit jumate din el, d-asta am impartit si pretul)
  • 1x RESIST Anti-Aging Clear Skin Hydrator => 23.986/2=12 euro (nu stiu daca am folosit jumatate, dar las asa)
  • 1x RESIST Super Antioxidant Concentrate Serum => 25.22/2=12.61 euro (aici sigur nu am folosit jumatate dar fie asa, daca tot nu sunt chiar 12 luni, compenseaza)

Am luat un curs mediu pt 1 euro de 4.5 lei, cam asta mi s-a părut media, la primele comenzi euro era încă pe la 4,4 lei, am convertit în lei toate valorile şi am adunat tot. Nu am mai inclus crema cu SPF 45 pentru că oricum nu am folosit-o mult şi am dat-o, nu intră la socoteală. :)

În total am avut: 613.48/12 (luni) = 51.123 lei/lună

Vi se pare mult, vi se pare puţin? Mie mi se pare o sumă foarte decentă pentru aproape toate produsele necesare unei rutine zilnice, numai crema cu SPF şi pe partea de demachiere nu am folosit produse Paula's, luaţi în considerare şi că nu sunt numai produse de baza: am folosit ambele tipuri de exfolianţi chimici, acum am şi un ser, iar produsele RESIST au preţuri ceva mai mari în comparaţie cu cele din gama de baza. În orice caz, fiecare produs şi-a meritat banii şi niciunul din lista de mai sus nu m-a dezamăgit.

***


M-am gândit să includ în postare şi noua mea rutină de îngrijire a tenului, pentru că de la ultimul articol am păstrat mai puţin de jumatate din produse, în rest am cu totul altele.

DIMINEAÅ¢A



1. Acum folosesc cleanser-ul de la Eucerin, luat de pe iHerb,  nu ÅŸtiu dacă apuc să scriu până la anul, dar oricum cât de curând am să va spun părerea mea despre el pentru că îl folosesc de ceva timp.

2. Imediat după, aplic loţiunea tonică Skin Balancing. Este singurul produs Paula's Choice pe care l-am cumpărat pentru a doua oară pentru că îmi place atât de mult. Deşi este foarte lăudat şi cel din gama RESIST, nu ştiu dacă m-ar tenta. Cât timp mai am uşoare pete pigmentare mi-ar plăcea să-l folosesc în continuare pe cel Skin Balancing pentru că are niacinamide, inhibitor de melanină.

3. AÅŸtept 5-10 minute, în funcÅ£ie de cum mă lălăi ÅŸi acum am trecut în sfârÅŸit la variantă lichidă de BHA. Am folosit loÅ£iunea cu 2% BHA aproape un an, am avut rezultate bune cu ea dar vreau ceva mai strong, variantă lichidă este la un pH mai acid ÅŸi acÅ£ionează mai repede iar punctele negre de pe nas s-au încăpăţânat să rămână.

4. Tot după 5-10 minute aplic serul RESIST. În principiu îl folosesc mereu în zona ochilor, mai nou şi în cea a gurii dar când simt nevoia de mai multă hidratare îl aplic şi pe restul feţei.

5. Aştept câteva minute că serul să se absoarbă bine în piele şi trec la ultimul pas: crema cu SPF. Am pus în sfârşit mâinile pe crema cu SPF 30 din gama RESIST. Da, scrie că este o cremă de mâini, dar nimic nu te împiedică s-o foloseşti pe faţă, v-am mai povestit eu că mi-o doresc pentru că nu are filtre chimice (aleluia!) şi este foarte uşoară, se absoarbe instant şi nu lasă vreo peliculă albă.


SEARA

Am două rutine de îngrijire, ceea ce diferă este un singur produs, dar hai să va arăt pozele.

Varianta 1

Varianta 2


1. De când m-am întors din Franţa cu 1L de Bioderma Sensibio H2O, nu am mai folosit altceva pentru demachiere.

2. După ce m-am demachiat, folosesc din nou Eucerin Gentle Hydrating Cleanser.

3. Şi apoi aplic loţiunea tonică.

4. Aici intervine diferenţa între cele două rutine de seară: miercuri şi sâmbătă folosesc Weekly Resurfacing Treatment with 10% AHA. În toamnă ajunsesem să-l folosesc o dată la 2 zile dar de când s-a răcit afară am fost nevoită să răresc aplicarea pentru că începusem să mă descuamez. În restul zilelor aplic Retin-A cu care mă împac bine, îl folosesc constant de 1 an, dar v-am scris eu aici că noi avem o relaţie mai veche. :)

5. Din nou serul RESIST, dar faţă de dimineaţă, nu îl folosesc mereu înainte de aplicarea cremei, îl mai aplic şi după, în funcţie de cum îmi vine mie în ziua respectivă. :D

6. Şi ultimul produs din rutina mea de îngrijire este crema RESIST Clear Skin Hydrator de care sunt mulţumită pe moment, ce nu-mi place este că nu se ocupă de roşeaţă mea aşa cum o făceau cremele Skin Recovery şi Earth Sourced, sau poate o fi doar anotimpul de vină. Nu ştiu încă, nu m-am decis asupra ei. :)

Momentan nu folosesc vreo mască, mi s-a acrit pt moment de măşti de faţă după o întâmplare tare nefericită cu una după care încă fac "damage control" (din acest motiv nu vă mai pun acum poze), tenul meu era într-o stare foarte bună înainte să mă mănânce undeva şi să folosesc masca despre care cred că vă voi da mai multe detalii într-o postare viitoare.

Per ansamblu, sunt foarte mulţumită de rutina mea actuală, chiar şi înainte să introduc BHA-ul lichid şi crema cu SPF am observat o îmbunătăţire la aspectul porilor, ceea ce mă bucura foarte mult. Mi-am propus că vreau să scap pe cât posibil de două probleme: punctele negre şi porii dilataţi. Dacă reuşesc asta, am să fiu cea mai fericită.

Am să menţin rutina actuală cel puţin cât mă va mai ţine crema CSH şi apoi voi vedea dacă am să cumpăr alta sau voi merge înainte tot cu ea, aş mai avea de încercat şi gelul Skin Balancing. :)

*pics via paulaschoice.com, iherb.com


Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

No comments:

Post a Comment

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram