Piese preferate pentru sport (fitness si alergare)

RO: Astazi, in timpul turei mele de alergare m-a "lovit" inspiratia si mi-a venit ideea de a scrie un articol in care sa va spun pe scurt care ar fi piesele mele preferate pentru sport . Am zis ca va poate servi drept inspiratie, fie ca va ganditi sa va apucati de alergare/fitness fie ca sunteti curioase ce mai folosesc si ce imi place, avand in vedere ca a trecut destul de mult timp de la postarea mea despre echipamentul de sport


Nike Free 5.0


I-am mentionat si in retrospectiva lunii iar de cand i-am luat efectiv am devenit dependenta de ei. Sunt foarte, foarte comozi, se muleaza bine pe picior si talpa este moale, am citit chiar ca ar fi cea mai moale din seria Nike Free. Faptul ca talpa e moale e insa cu doua taisuri: pe de-o parte o talpa foarte moale incurajeaza tehnica incorecta de alergare (cea in care primul contact cu solul se face in calcai), pe de alta parte este necesara pentru atenuarea socurilor atunci cand alergi/mergi pe suprafete dure - adica asfalt. V-am spus ca se muleaza bine pe piciorul meu si am mai probat o pereche de Nike Free - dar nu mai tin minte ce model - iar talpa lor era prea inalta in zona boltii plantare si piciorul meu nu se aseza bine. Si, nu in ultimul rand, sunt foarte usori. Daca sunteti curioase, sa stiti ca i-am prins la o oferta foarte buna, in Hervis Mega Mall si i-am luat la 250 lei (am fost luni pe-acolo si inca aveau destule perechi; aveau si Nike Free 5.0 modelul 2015 pentru barbati la acelasi pret dar mai erau doar 40.5 si 42.5).

Tricou alergare Kalenji Ekiden



Sunt tricouri care permit pielii sa respire, absorb transpiratia dar nu ai acea senzatie ca ai o haina uda pe tine, senzatie neplacuta si se usuca repede. Se gasesc in Decathlon - v-am spus aici ca este unul dintre magazinele mele preferate - si initial l-am luat la intamplare pentru ca era ieftin si am zis ca daca nu e bun, il pot purta in casa, nu era nicio tragedie. Insa am fost placut surprinsa si m-am simtit bine cu el asa ca am renuntat complet la tricourile obisnuite. Singurul minus ar fi ca nu are o croiala prea reusita.

Borseta Kalenji



Cum nu pot alerga fara muzica, imi trebuia neaparat ceva in care sa-l tin pentru ca nu incapea perfect in cel de la pantaloni si nu mai aveam unde sa-mi tin cheile. La o incursiune prin decathlon am dat peste aceasta pe care am ales-o pentru ca este spatioasa si mai versatila, nefiind limitata la un anumit model de telefon cum e cazul altora. Puteti vedea si din poza de mai sus ca incape un telefon destul de maricel, al meu fiind usor mai mic decat un Samsung S3. Mai incercasem una in H&M dar ceva mai mare de un iPhone 4 nu incapea si cele care se prind pe mana erau prea largi pentru mainile mele subtirele.Are un buzunar mic pentru o cheie, mai mult nu intra asa ca eu le pun in buzunarul de la pantaloni. Cureaua se strange destul de mult si e aproape fixa pe talia mea.

Invisibobble



Doua lucruri ma deranjeaza atunci cand fac orice fel de sport:

  • faptul ca trebuie sa imi prind foarte strans parul ca sa ramana bine prins pe tot parcursul exercitiilor si nu o data m-am trezit cu dureri de cap din aceasta cauza 
  • am un par foarte moale si imediat cum il prind raman urmele de la elastic. 
Ambele probleme le-am rezolvat cu aceste elastice neobisnuitecare zici ca sunt facute din cablu de telefon. Din cauza formei, pun o presiune neuniforma pe par si din acest motiv nu lasa urme dar tin parul bine, nu-l rup atunci cand le scoti din par si daca le pui sub un jet de apa calda revin la forma initiala. Totusi, trebuie sa mentionez faptul ca daca aveti parul mai des sau care atarna greu si vreti sa-l prindeti in sus, trebuie sa folositi doua elastice pentru ca unul singur nu e de ajuns si dupa mai multe purtari tot se largeste putin. Le gasiti in multe variante de culori si chiar incolore si sunt disponibile in Sephora.

Pantaloni scurti de alergare H&M



V-am mai aratat o data pe blog acesti pantaloni atunci cand mi-a venit comanda online H&M si de atunci i-am tot folosit. Sunt comozi si ma simt foarte bine in ei atunci cand alerg dar ii folosesc si atunci cand fac exercitii in casa. Pentru ca au o dublura de colant stau foarte bine si nu am ncio problema atunci cand alerg. Materialul de la exterior este vaporos si pe laterala este crapat pana sus deci nu strange sau tine, orice miscare ai face. Cred ca va imaginati ca sunt perfecti pentru caldurile pe care trebuie sa le induram vara. Am observat ca pe site nu mai este disponibil modelul meu insa mai gasiti varianta neagra. Ah, ca sa nu uit: au si un buzunarel cam mic plasat in fata, pe interior in partea dreapa in care au intrat totusi cheile.

***



Cam acestea ar fi lucrurile despre acre nu am apucat sa va vorbesc inca pe blog iar pe langa ele as mai include bustierele H&M, sticla de apa fara de care nu ies la alergat (nu am luat un bidon pentru ca nu am gasit inca unul micut si nu vreau sa alerg cu ditai bidonul in mana) si izoprenul pe care-l folosesc pentru exercitiile la sol.

Voi aveti preferate atunci cand vine vorba de echipamentul de sport?

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

2 comments:

  1. eu trebuie sa imi caut o pereche de papuci comozi pentru alergat!

    ReplyDelete
  2. Sport nu prea fac dar sunt atrasa de elasticele de par. Nu stiam ca pot reveni la forma initiala sub apa călduță. Ms de pont!

    www.rokolla.blogspot.ro

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram