Brow grooming kit

Sprancele reprezinta una dintre trasaturile importante ale fetei, sunt considerate ca o rama si incadreaza trasaturile chipului si te pot schimba complet. Asa ca trebuie sa le acordam importanta care li se cuvine pentru ca stim ce diferenta majora pot face niste sprancene frumoase.


De-a lungul timpului v-am vorbit in mai multe randuri despre produsele pe care le-am folosit si le folosesc pentru a-mi defini sprancenele. Dar inainte de a ajunge la cosmetizarea aspectului, sprancenele trebuie ingrijite, pensate, eventual tunse iar astazi am sa va prezint ce folosesc in prezent pentru a-mi mentine sprancenele intr-o stare cat mai buna.

Tweezerman Pink Perfection Mini Slant Tweezer


Penseta poate fi prietenul nostru cel mai bun sau inamicul numarul 1, in functie de caz. Uitandu-ma in spate acum, mult timp a fost mai degraba inamicul meu. Oricum ar fi, penseta este foarte importanta si desi multi ani de zile nu am crezut ca merita sa investesti in una buna, acum nu m-as mai vedea intorcandu-ma la pensetele generice pe care le foloseam inainte de a o incerca pe cea Tweezerman.

Varianta pe care o am eu este una mai mica fata de cele clasice si imi place foarte mult, e asa mica, roz si draguta. Dar mai important ca aspectul dragalas este faptul ca are un varf foarte ascutit si este foarte precisa. Cu ea pot prinde bine pana si acele fire scurte, abia crescute dar foarte enervante. Doar ca, fiind asa ascutita si prinzand asa bine firele, cand lucrati pe langa spranceana trebuie sa aveti mai multa grija si sa va asigurati ca ati prins doar firele pe care vreti sa le indepartati. Mi s-a intamplat la prima utilizare sa nu fiu foarte atenta si imediat m-am trezit cu un gol in spranceana.

Revenind la sprancene, trebuie sa recunosc ca nu umblu in fiecare zi cautand fircelele rebele, nici o data la doua zile ci mai degraba o data pe saptamana. Sprancenele mele sunt foarte diferite una de alta si cred ca asta se datoreaza faptului ca in copilarie una mi-a fost rasa (pentru o operatie la ochi). Asa ca stanga este deasa, frumoasa, firele cresc repede, inchise la culoare si pe aceasta spranceana ma axez mai mult atunci cand ma pensez. Cea dreapta nu este la fel de groasa, nici la fel de deasa, iar firele de par care-mi cresc pe langa sunt foarte fine si deschise la culoare, de aceea si spranceana arata considerabil mai subtire ca stanga. Din aceasta cauza, foarte rar pensez aceasta spranceana si doar atunci cand mai vad cate un fir crescut prea aiurea. In rest, incerc sa pastrez cat mai multe fire pentru ca stiti ca-mi place sa port sprancene mai groase asa ca mereu incerc s-o aduc pe dreapta la grosimea si forma celei stangi.

Ca un truc pe care il puteti folosi si care va ajuta sa mentineti forma atunci cand va pensati este sa va conturati sprancenele asa cum ati face-o in mod normal. Apoi pe langa forma folositi un creion alb si pensati doar firele din zona alba, fara a intra deloc 


Penseta Tweezerman este dipsonibila in Sephora, in magazin dar o gasiti si online aici, si costa 68 lei.

Sephora Brow Defining Set


Pe langa penseta, mai folosesc o periuta tip "spoolie" - exista vreo traducere in romana pentru spoolie? - si o forfecuta iar recent a intrat in rutina mea acest set de la Sephora. Foloseam aceste lucruri si inainte dar cand m-am mutat mi-am uitat forfecuta deci acest set a venit la fix si imediat a intrat in rutina mea. 

Periuta in primul rand arata foarte bine, elegant, dar este si foarte practica pentru ca manerul este in acelasi timp si capac. In acest fel o poti lua oriunde cu tine iar periuta este protejata. Fata de ce foloseam eu inainte adica aplicatoare de rimel de unica folosinta, cea din set este mai dura si firele nu sunt atat de flexibile insa acest lucru imi place pentru ca mi se pare ca piaptana mult mai bine sprancenele si este super utila atunci cand pensez in spranceana. Stiti ca va ziceam ca puteti prinde foarte usor mai multe fire decat vreti asa ca ma folosesc de spoolie ca sa pieptan bine firele si sa tin firele pe care nu vreau sa le pensez. Pe langa asta, folosesc acest spoolie si pentru a pieptana spranceana atunci cand o umplu cu fard pentru a indeparta si exces si astfel creez un aspect mult mai natural.


Apoi, forfecuta din set are un varf foarte subtire, ceea ce o face foarte usor de folosit. Imi place ca poti taia foarte precis firele fara a afecta forma. Aveam si inainte ceva semanator, doar ca varful era curbat. 

Dar asa cum ma pensez mai rar tot asa imi si tund sprancenele, poate chiar mai rar. Imi place mult acest trend cu sprancene mai groase si naturale, sauvage, o si nu sunt o fana a formelor extrem de finisate, cand firele sunt foarte scurte. Iar ca sa nu exagerez atunci cand tund firele, periez prima jumatate a sprancenei in sus si apoi tai firele mai lungi iar in cealalta jumatatte periez firele in jos. Imi place sa lucrez din aproape in aproape si sa tai cate 1-2 fire, apoi vad cum arata spranceana ca sa vad daca mai trebuie. 


Setul nu l-am gasit online inca dar il gasiti sigur in magazine si costa 69 lei.

***

Acestea ar fi ustensilele care ma ajuta sa-mi mentin forma sprancenelor si daca tot v-am povestit si ce fac efectiv m-am gandit sa va arat si o poza ianinte si dupa ce trec prin toti pasii pe care vi i-am descris mai sus. Asa puteti vedea si la ce ma refeream atunci cand va spuneam ca nu-mi plac sprancenele finisate excesiv, si desi nu arata perfect este fix asa cum imi place.


Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

6 comments:

  1. Ma tot uit la ultima poza cu before si cea after... Nu vad diferente! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asa e, nu e o diferenta evidenta pentru ca am lucrat si eu cu ce am avut la momentul in care ma facut pozele. It's in the details. :D Daca te uiti mai atent sau dai click pe poza ca sa ti-o deschida in formatul original, vei vedea ca sunt destul de multe firicele pe langa care nu mai sunt in poza de After. Ideea nu era sa se vada o diferenta mare intre poze pentru ca nu e ca si cum am lasat mult timp sprancenele nepensate pentru a schimba ceva la forma ci pur si simplu sa vedeti cam cum arata spranceana dupa ce parcurg acei pasi pe care i-am descris.

      Delete
  2. Oh, ce draguta e mini penseta Tweezerman! O sa fac o vizita la Sephora, sa vad daca pot lucra cu ea sau e prea micuta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, e super dragalasa si cred ca o sa ti se para ok marimea, nu e cu mult mai mica fata de una clasica. Pup :*

      Delete
  3. Am auzit ca e bine sa folosesti un creion alb pentru a nu intra in spranceana si pentru a nu le deforma atunci cand te pensezi, dar nu mereu fac asta. Incerc sa iau ce e extra, firele scurte si blonde, care se vad la soare! :D
    Si cu tunsul e o treaba buna...vad si eu o diferenta! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, e super util creionul alb, mai ales ca din cand in cand am tendinta sa subtiez spranceana ca apoi sa astept sa creasca la loc. :D Pup :*

      Delete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram