Real Techniques Miracle Complexion Sponge


RO: Daca va mai aduceti aminte, sau nu, in Noiembrie, cei de la Makeup Shop au adus in premiera la Makeup Fest buretelul Real Techniques Miracle Complexion Sponge si am avut norocul sa primesc unul, fiind deja trecut pe lista si stiam ca il vreau doar ca pana la momentul respectiv reusisem sa-l ratez de fiecare data pe iHerb.

Spre deosebire de Beauty Blender sau de cel de la Sonia Kashuk si copiile lor, cel Real Techniques seamana si nu, ca forma. Are forma deja cunoscuta de ou doar ca partea tuguiata este parca mai mare decat la celelalte modele iar in celalalt capat, in loc sa fie rotunjit, este mai ascutit si plat pe o parte. Nu il pot compara cu originalul BB, pentru ca nu l-am avut, dar comparativ cu copiile chinezesti, materialul din care e facut este mult neted si fin la atingere.


Ca o prima impresie, nu am fost foarte incantata de materialul din care e facut pentru ca, dupa ce udam buretelul, atunci cand il storceam nu revenea la forma initiala. Am crezut ca materialul este prost, ca nu are elasticitatea necesara pentru a reveni la forma initiala si m-am chinuit putin cu el. Dar am intrebat in stanga, in dreapta, pe cine stiam ca mai avea acelasi burete si nimeni nu avea probleme cu el. Pe masura ce l-am folosit si spalat, se pare ca si-a revenit iar acum este perfect si revine imediat dupa ce il storc.

Ca forma, imi place si nu prea. Ideea este de a lua si aplica produsul cu partea plata, de a estompa cu partea rotunjita si de a folosit capul tuguiat in zonele inguste, in care nu poti ajunge altfel: lateralele nasului si sub ochi. E ok partea plata dar parca mi se parea mai usor sa aplic direct cu partea rotunjita pentru ca puteai aplica si estompa in acelasi timp fara sa trebuiasca sa intorci buretele. Partea ascutita mi se pare cam inutila pentru ca este prea mare pentru mine, ar fi trebuit sa fie ceva mai tuguiat, dar asa cum e nu reusesc sa intru bine in coltul intern al ochiului. In schimb, am folosit cu succes celalalt varf dar pe partea rotunjita si se muleaza perfect pe zona cearcanelor.


La capitolul aplicare, nu am de ce sa ma plang, v-am spus ca buretele din care e facut este foarte moale, pufos iar aplicarea fondului de ten este de vis. Eu l-am folosit pentru aplicarea fondurilor de ten in baza de apa (Max Factor All Day Flawless, Miss Sporty So Matte) si in baza de silicon (La Roche Posay Toleriane Teint spuma, Avon Ideal Flawless), iar fiecare din ele s-a aplicat minunat. Pentru mine aplicarea cu buretelul este superioara celei cu degetele.

Si inca o chestie care mi-a placut a fost faptul ca nu a ramas patat de fond de ten. Desi uneori, in graba nu-l spalam imediat dupa folosire, atunci cand l-am spalat s-a curatat foarte bine.

Desi eu l-am folosit numai pentru aplicarea si estomparea fondului de ten si a anticearcanului, el poate fi folosit si pentru aplicarea fardului de obraz crema. Va las si videoclipul special facut pentru a demontra folosirea buretelului.



Per ansamblu, forma e interesanta, buretele din care e facut este de-o pufosenie de vis. As putea trai fara el? Nu stiu inca. :)) Nu stiu pentru ca nu am mai folosit bureteii chinezesti de multe luni si nu am cum sa spun exact daca mi-ar placea mai mult celalalt. Daca va tenteaza, eu cred ca merita sa-l incercati.

Alte sfaturi:
  • inainte de folosire, tineti-l sub apa pana cand se umfla, apoi il stoarceti si va puteti face treaba cu el
  • eu il spal de fiecare data dupa ce il folosesc si folosesc sampon, acelasi pe care-l folosesc si pentru a-mi spala pensulele
  • !!! nu il bagati in vreo cutie, punga, orice inchis, pana nu s-a uscat complet pentru ca, stand in umezeala, va mucegai !!!
La Makeup Shop il gasiti la 27 lei.

Daca mariti poza veti observa si textura diferita a buretelul atunci cand e uscat fata de cand e ud 


Voi ati incercat buretelul Real Techniques Miracle Complexion Sponge?

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

9 comments:

  1. L-am folosit eu prin rotatie cu bureteii chinezesti si cu buretelul de la DM, iar concluzia la care am ajuns este ca RT-ul este mult mai bun decat celelalte doua. E mai moale, drept urmare fondul de ten este aplicat si intins mult mai bine, plus ca senzatia e mai placuta atunci cand atingi fata cu RT.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu pe ala din DM nu l-am luat si sincer, nu mi-a inspirat prea multa incredere calitatea lui. :) Eu am fost super multumita de aplicarea celor chinezesti, daca nu ar fi durat o vesnicie sa ajunga parca mi-as mai fi luat unul, doar pt comparatie, acum chiar m-ai facut curioasa. Pup :*

      Delete
  2. Mi-am dorit si eu multa vreme Beauty blender dar am considerat ca este prea scump pentru bugetul meu. Acum mi-l doresc pe acesta. Sper sa reusesc sa mi-l iau:))
    Foarte placuta si explicita postare. Multumesc!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daca vrei poti incerca intai sa-ti unul unul de pe ebay, sunt super ieftine, numai ca iti ajung intr-o luna, dar asa vezi daca ti-ar placea ideea de aplicare a fondului de ten cu un buretel d-asta. Sau, evident, poti comanda direct RT.

      Ma bucur ca ti-a placut postarea. Pup :*

      Delete
  3. Eu mi l-am cumparat de pe feelunique si mi-a placut de la prima folosire, chiar daca nu am avut alti buretei pentru putea face comparatie.

    ReplyDelete
  4. Avem pretentii ceva mai mari de la el, tbh. Acum nu stiu daca sa mi-l iau sau nu :)) Si ar trebui sa faci un ghid ptr fondurile de ten. Cum iti dai seama care-s pe baza de apa, care nu, si ce e ok sa folosesti ptr fiecare. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hm...ce pretentii? :) Apropo, bine ca mi-ai zis de fondurile de ten, asa am vazut ca de fapt Ideal Flawless e tot pe baza de silicon. Well, cele in baza de silicon au siliconi la inceputul listei cu de ingrediente si prezenta apei e optionala, zicea Goss ca bureteii astia, folositi cu fonduri de ten pe baza de apa absorb mult produs (pentru ca absorb apa) si merg mai degraba cu cele in baza de silicon sau ceara pentru ca asa nu o sa absoarba produsul. Dar, se pare totusi ca mai trebuie sa ma documentez si eu la capitolul asta, eu am zis ca e ca in cazul cosmeticelor, primul ingredient da tonul.

      Delete
  5. Pe mine nu ma incanta bureteii! :) am unul de la H&M dar nu stiu de cate ori l-am folosit. Am ramas la vesnicele degete, ele ma ajuta de fecare data! :)
    Apropo, mi-am comandat pensula de buze. M-ai ispitit prea tare! :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) Misto, sper sa-ti ajunga repede, sa-mi spui si mie cum e. Pup :*

      Delete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram